Waru - Démon smrti [DOKONČE...

TerkaTobolova

110K 12.9K 1.6K

Náš svět... Už od samého počátku je rozdělený na dvě poloviny. V tomto světě jsou dvě rasy démonů. Démoni dob... Еще

Probuzení
Lidský svět
Démon s dobrou karmou
Nepozornost
Dnes mě nezabiješ
Nemocniční pokoj
Vrátíš se?
Serafín
Odveďte ho
Portál
Magie
Bojíš se?
Černý plášť
Výkřik
První duše
Výstřel
Centrála
Ostrá bolest
Nenechávej mě tu
Otřes země
Čas
Co tu děláš?
-Character ask-
Andělská hora
Nečistá křídla
Útěk
Za hříchy se platí
S úsměvem na rtech
Démoni jedí?
Černá skříňka
Vzdávám se!
Kdo vlastně jsem?
Zrcadlové bludiště
Prokletý náboj
Síla
Úkryt před bouří
Nečekaný host
Záchrana v dešti
Něco se blíží
Jehličí
Démoní přívětivost
Zrádče!
Mlha
Brána temných démonů
Tři věže
Chyba
Tvá minulost
Jméno, které ti patří
Zakletí démoni
Jsi má paní, já tvůj sluha
Vosí hnízdo
Slib je slib
Věřím ti
Satanův syn
Hadí překvapení
Otázka
Poloviční anděl
Portál temných démonů
Bezmoc
Společně
-- Poděkování --

Oběť pro čas

825 109 17
TerkaTobolova

Znova jsem zaklel a sesunul se k zemi. Krvácení neustalo. Po noze mi stékala krev v barvě roztaveného zlata.
Roztrhl jsem si halenu a kus látky si kolem nohy pečlivě zavázal a se zatnutými zuby se postavil, opřený o luk.
Vydechl jsem a luskl prsty, aby magie sesbírala šípy. Plný toulec se mi objevil zase na rameni a já se rozešel ke dveřím. Co když jsou mrtví?
Co když je ten parchant zabil?

Zrychlil jsem krok a spíše druhou nohu táhl za sebou. Rána se sice hojila pomalu, ale hojila se... A to bylo dobře.
Vrazil jsem rukou do obrovských světlých dveří, které zdobily znaky z.. Z krve dobrých démonů.
Udělalo se mi špatně. Jak to, že jsem si toho všiml až teď?
Zaklel jsem a znova žduchl do dveří, až se konečně odsunuly. V noze mi divoce zaškubalo, když jsem se rozběhl a proklouzl škvírou mezi dveřmi. Zkameněl jsem.
Přímo před mým obličejem se objevila tlama plná ostrých bílých tesáků. Monstrum zavrčelo a ten zvuk mi otřásl kostmi. Zamračil jsem se a opřel se o dveře, které se ani nehnuly.
Propalovaly mne dvě krví podlité vypoulené oči a vzduchem kolem nás vířil jeho rozeklaný jazyk.
„Omlouvám se." řekl jsem potichu, když jsem zpozoroval vztek v Junových očích a se zaúpěním poklekl a před očima se mi z bolesti objevily mžitky.
„Myslíš si, že jsem vás zradil?" zašeptal jsem a upřel jsem oči na Victorii, která stála kousek od Juny v pravé podobě. Jako odpověď mi bylo další, tentokrát zlověstnější zavrčení, když na mě vycenil tesáky v barvě mléčného skla. Sklopil jsem zrak na podlahu politou zapáchající černou krví a sykavě se nadechl.
„Obstaral jsem Vám důležitý čas... Zabij mne rychle, za to, že jsem nedodržel slib." řekl jsem klidně a povzdechl si. Nesmí se dozvědět o Sammaelovi, nesmí mít strach... Musí zavřít ten prokletý portál a vypadnout odtud, dokud bude čas. ČAS, který jsem pro ně získal. Čas, který zachrání tisíce životů Eldolasu. Čas, jenž bude stát život jen jednoho z nich...
Čas.

Znovu zavrčel a jeho teplý dech jsem ucítil na kůži. Tolik let... let, kdy jsem se procházel po naší i lidské zemi...
Zavřel jsem oči a začal potichu zpívat.
Zpíval jsem píseň tak starou, že možná byla zapomenuta už před věky věků. Možná jsem byl jediný, který si pamatoval slova. Slova o utrpení, cti a pýše. O radosti i smutku. O bolesti a citech. Ta píseň byla spíše modlitba pro ztracené duše, ale byla opravdu tak stará, že by ji kdekdo mohl za obyčejnou píseň považovat. Vzhlédl jsem k té lidské dívce, jež plakala. Pousmál jsem se.
Plakala, jakoby mi rozuměla. Některá slova byla ještě z dob andělských, kdy démoni nevládli světu... Z dob, kdy jsem nebyl na světě ani já.

Zadíval jsem se jí do očí a usmál se znova. V tom úsměvu byl krátký vzkaz, který mohla vidět a slyšet pouze ona. Jen ona...
Do mé melodie mi skočilo další dlouhé nepřátelské zavrčení a když jsem vydechl poslední slova, vzduchem se prohnaly drápy jako nablýskané ostří. Byl jsem připravený.

Svět se zastavil a drápy mi prosekly hrdlo. Chabě jsem se usmál a vytlačil z mysli Victoriin křik.
Zlaté kapky tančily ve vzduchu, vytvářely obrazce, v nichž se zračil můj život. Zem pode mnou se zbarvila do zlata a odehnala černotu.
Začal jsem zářit.
Nejdříve nepatrně a nakonec tak prudce, až se celá místnost potopila do třpytivě zlaté. Do barvy mé krve.
Lustr nad našimi hlavami se rozhoupal a když se mi před očima svět zase pohnul, viděl jsem, jak padá na zem a tříští se o mrtvá těla zakletých démonů. O krev na mramorových kachlích, o zem...
Úplně stejně, jako můj nesmrtelný život, který byl vlastně tak křehký.
Věděl jsem, že se odtud nedostanu živý. A Sammael  určitě také.

Záře pominula a s ním i můj úsměv.
Hlava mi klesla k zemi a stáhla zbytek těla do zlaté kaluže pod mýma nohama. Vlasy mi vlály všude kolem, jako rozbouřená řeka a světlé prameny pomalu nasakovaly krví stejně jako má roztrhaná halena a kalhoty.
Sklo z lustru ozdobilo síň zářícími diamanty střepů, jenž se třpytily všude kolem jako hvězdy. Jako hvězdy, jež jsem ještě včera večer viděl. A už neuvidím.
Zavřel jsem oči a než jsem se nadál, moje tělo přestalo zářit, jen co se mi ze zad vydraly bělostné perutě. Obklopily mou prázdnou schránku, co po mně zbyla a vydala poslední záblesk.

Už jsem tam neležel. Místo mne v horkém zlatě ležel přívěšek. Stejně zlatý jako krev kolem s rubínem vsazeným ve středu. Ten rubín v barvě mých očí se zablýskal a potopil se do jezera prázdnoty.
„Věřím Vám, že to dokončíte." ozvalo se síní, než jsem stihl zmizet úplně.

Продолжить чтение

Вам также понравится

376K 13.1K 51
Jaké to asi je, když vás adoptuje mafián? Tak si přečti tenhle příběh a dozvíš se to. V příběhu se můžou vyskytovat vulgarismy.
20K 1.4K 22
Krátké vlasy, hnědé oči, které se během okamžiku dokáží zalít zlatem, jizva od pravého koutku rtů až k uchu. Vláda krve a smrti. Největší z bestií. P...
V zajetí upíra nanamisama13

Про вампиров

92K 4.2K 48
Myslíte si, že být v bohaté rodině bývá to nejšťastnější co Vás může potkat? Tak to se hluboce mýlíte, protože né vždy to dopadá dobře. Jako u mladé...
Deset Andy

Боевик

151K 9.4K 45
Na první pohled by člověk řekl, že je Alex obyčejnou vysokoškolskou studentkou poletující z jednoho večírku na druhý užívající si svobody plnými douš...