Harcos Hercegnő

By endoftheunivers

67.3K 4.1K 224

A nevem Lilith Lawright. Egy olyan királyság hercegnője vagyok, ahol az erősek életben maradnak, a gyengék pe... More

Karnevál
Első találkozás
Menekülés
Kínvallatás
Készülődés
Novalin
Bevonulás
#Különkiadás#
#Különkiadás#
Első tánc
Kéretlen vendég
Felajánlás
Látogatás
Szövetség
3 kérdés
Alagutak
Utolsó kérdés
Megbeszélés
Házasság
Érkezés
Elveszettek
Sötétség
Késői vacsora
Reggel
Indulás
Elterelés
Titkok
Beszélgetés
A múlt kísért
Elengedés
Egyedül
Együtt
Búcsú
Az áruló
Ítélet
Üzenet
Harc
#Különkiadás#
#Különkiadás#
Végjáték
Virágvásár
Üzenet
A hír
Eljövök érted!
Támogatás
Gödör
A másik oldal
Alku
Terv
Kérés
Tisztázás
Reménysugár
A holtest
Segítő
Társak
Feladat
Igazság
Váltott vacsora
Pletyka
Nyaralás
Halami
Válaszok
Anyai szeretet
Az este további része
Ha nem gondolok rá...
Megmentő
Alarick
A kishercegnő

Szívességek

487 24 4
By endoftheunivers

Cassian

Meglepődtem a szavain, és alighanem ez látszott is rajtam.
Lilith elmondta a titkát, az apja a lehetséges ellenségünk lesz a jövőben, és ahhoz hogy ezt megossza velem, bíznia kellett bennem. Megegyeztünk, hogy együtt vágunk bele ebbe, bármi is lesz.

Ami azt jelenti, Halami nem az én csapatomban játszik. A király oldalán állt és még csak meg sem próbálta leplezni a véleményét Ginoráról. Persze, ha valóban áruló lenne megérteném a véleményét.

Ami azt illeti, Hala nem tudja milyen kapcsolatban állunk Lilithel, így valószínűleg ténylegesen tőlem akar valamit.
Valamit, amit a királytól nem kaphat meg...

-Segítséget sosem utasítanék vissza. Azonban a szívességek veszélyes csapdát jelenthetnek, nem tudhatjuk mit akarhat érte a másik, és mikor fogja azt behajtani rajtunk - most már ténylegesen elég bizalmas közelségben és hangon beszéltünk -Szóval, mit kérnél cserébe Halami?

A lány óvatosan szinte aggódva beharapta az ajkát, az eddigi hivalkodó mozdulatai helyett, most először tett valamit, ami őszintének tűnt. Láttam rajta, hogy már tudja mit kérjen, de viszakozik és nem meri felhozni. Vagy túl nagy kérés, vagy kínos téma.
Féltem, hogy talán mindkettő.

-Először mondd el herceg, hogy mit szeretnél tenni. Mi is a pontos célod, hogy ahhoz hasonló mértékű szívességet kérhessek - vette fel újra a közöny álarcát.

Szinte hanyagul vállat vontam, nem láthatja milyen fontos ez számomra. Ha rájön erre, ellenem használhatja, emellett semmi garancia nincs rá, hogy nem fogja továbbítani az itt hallottakat a királynak. Hiszen jól jöhet egy szívesség a hercegtől, de ha közben a királyt is információval láthatja el, duplán jól jár.

-Hallani akarom a délután történteket, főként a királytól. Látni akarom mások véleményét a témában és többet megtudni a hercegnőről. Amióta megérkeztünk az országba, úgy érzem ő az egyetlen a királyi vérvonalban, aki kitűnik közülük. Titkai vannak, de mégis mintha mindenki tudna róluk. Tudni akarom ki lesz a feleségem a jövőben, és mennyire kell majd tartanom tőle - próbaltam minden tudásomat összevetni és úgy fogalmazni, hogy ne jöjjön rá mennyit is tudok, inkább csak elvetett morzsákat hagytam neki.

-A hercegnő kétségkívül érdekes személy, és nem titok hogy mennyi furcsa dolog van körülötte. Azonban képes lennél ezért egy ilyen eseményen kérdezősködni? - lapulva a király felé biccentett, akin nem is lehetett látni hogy rossz kedve lenne. Bőszen magyarázott valamit a mellette ülő tanácsosnak.

-Nem hiszem hogy ennél jobb alkalmam lehetne rá - válaszoltam kihívóan. Azt hihette, csupán azért akarok most kérdezősködni, mivel nincs jelen a hercegnő sem.

Lemondóan lehajtotta a fejét majd fújtatott egyet;
-Hát legyen, ez esetben, szeretnék cserébe egy táncot kérni az elkövetkező bálon.

Meglepett a kérése és azonnal hátsó szándékot kerestem benne.
-Lilith hercegnő lesz a feleségem, és az illem szerint őt illeti az első tánc joga - szóltam talán kicsit keményebben is mint szerettem volna. Hala nem rezzent össze, sőt bőszen bólogatni kezdett.

-Ez természetesen így van, nem is kérhetném az első tánc jogát. Azonban ha a második partnerednek felkérnél, számomra az mindent megérne.

Szinte kivirult ahogy érezte hogy hajlok a kérésére.
Az első tánc joga köztudott tény volt, a házasodni kívánt vagy már házas felek tánca volt ez, azoké akiknek közös sors rendeltetett el.
A második tánc ennél bonyolultabb volt, akit másodjára kértek fel, ő szintén fontos pozíciót tölt be a személy életében. Kötődést, jó barátságot, bizalmat vagy szenvedélyes szerelmet jelenthet. Régen a kényszer házasságok miatt alakult ki a második tánc jelentősége, ugyanis a férfiak itt kérték fel a ténylegesen szívből szeretett szeretőjüket. Halami pedig pont erre pályázott.

Nem akartam tovább faggatni, de sejtettem a szándékát. Ha felkérem, azzal feljebb kerül a ranglétrán, bebizonyítva mindenkinek hogy máris a bizalmamba férkőzött és hogy intim kapcsolatban vagyunk. Nem szívesen adtam volna meg ezt neki, főként, hogy nem tudtam Lilith hogyan reagálna rá. De nem hittem hogy sok lehetőségem maradt volna.

-Egy tánc... - mondtam elgondolkodva - remélem tudod a jelentőségét... Nem tudom megtehetem-e ezt. Milyen uralkodónak néznék ki, ha másokkal táncolnék. Lehet, hogy igazad volt, inkább hagynom kéne a kérdezősködést egyenlőre...

Elfordultam, mintha lemondanék a dologról és imádkoztam hogy igazam legyen. Hala viselkedéséből gondoltam, hogy többet ér ez a tánc számára mint egy kérés. Az egyetlen dolog, amit a királynőtől tanultam, az volt, hogy hogyan fordítsam az előnyömre a helyzeteket.

Hala azonnal utánnam kapott;
-Még egy kérés! - emelte fel a hangját - Herceg, lehet még egy kérésed felém. Mint mondtam, mindig jól jönnek a barátok itt, ezért... a táncért cserébe lehet még egy kérésed felém.

Tudtam hogy beválik. Éreztem a kétségbeesést a hangjában, miszerint tényleg szüksége volt erre.
Talán Ginora halála után átgondolta a helyzetét a király mellett. Vagy szimplán fél, hogy lehet ő lesz a következő áldozat...

-Egy kérés? Jól van, legyen hát, megkaphatod azt a táncot a következő alkalommal - bólintottam most már rá. Nem akartam túlságosan elhúzni se a dolgot.

Elmosolyodott és azonnal gondolkodni kezdett.

-Jól van, akkor... Mellettem, nem is, velem szemben fogsz majd ülni és azt is tudom ki lesz majd mellettem. Fontos lesz az elhelyezkedés - motyogta szinte magának.

-A királynő legyen az oldalamon - szóltam fel hirtelen. Hala pillanatnyi értetlenségét látva gyorsan hozzátettem; -Marilla királynő.

Furcsálhatta hogy nem anyámnak hívom, de most nem érdekelt. Tudtam hogy a királynőre bármikor számíthattam, ha pletykákról volt szó, tegnap is boldogan fejtegette Lilith hibáit.

Hala csak vállat vont.

-Ha egymással beszélgetünk az asztalon keresztül, biztosan mások is ráharapnak a témára. Óvatosan kell majd felhozni, de utánna minden menni fog magától. Az emberek szeretnek róla pletykálni - vonakodott kimondani ezeket a szavakat. Mintha egyben tisztelné és megvetné a hercegnőt.

-Segíthetek felhozni a dolgokat, megemlíthetem, hogy vele voltam délután miután megtudta... a dolgot.

Hala arca felragyogott;
-Ez jó kiindulási pont lesz - nézett rám elismerően.

A beszélgetést megszakítva egy gyors pillantást vetettem Norára. Szerettem tudni, hogy minden rendben van vele.
Láthatóan nem volt rám szüksége, ugyanis még mindig elmerülten beszélgetett. Fáradtan sóhajtottam egyet. Legyünk már túl ezen a vacsorán...

-Még egy problémát megkell oldanunk mielőtt belekezdünk. A királynőről lenne szó - harapta el a mondatot. Nem értettem mire gondol.

-Mi van vele?

-Nem érted, ha ő is része a beszélgetésnek pillanatok alatt eltereli a szót a témáról. Nem szokott beleszólni a dolgokba, de ha a lányáról van szó, foggal-körömmel védi őt.

Meglepődtem, hogy Lilith anyja ilyen erősen kimutatja az érzelmeit. Persze, nekem nem volt kitől tanulnom ezzel kapcsolatban, de mégis örültem hogy valaki legalább ott van a hercegnőnek.
Ekkor eszembe jutott hogyan is használhatnánk pont ezt ellene.
A kötődés kétoldalú kapcsolat, biztos voltam benne hogy ha jól játszuk a lapjainkat, sikerülhet a tervem.

-Van egy ötletem erre...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A következő rész ezúttal Lilith szemszögéből lesz írva.
Kivételesen most nem ezzel a résszel kapcsolatban hoztam képet, de megláttam ezt és wooo annyira tetszett hogy muszáj beraknom ide

(Igen, kb ilyennek képzeltem ez Lilith csontruháját)

Continue Reading

You'll Also Like

CAROLINE By 💋

Fanfiction

200K 9.4K 39
♡Ez kissé olyan, mint a pokol. Szinte romantikus♡ ❝- Gyere szívem -nyújtotta felém mosolyogva kezét. Én boldogan csúsztattam kicsi tenyerem az övébe...
1.8K 171 24
Nathan Sculpteur feketevérű vízköpő, ami sokszor inkább hátrány, mint előny. A vízköpőklán nem fogadja be, tagjai legszívesebben kinyírnák őt. A feke...
108K 6.2K 37
ALICE Nem tudok hazudni, anyám szerint minden az arcomra van írva. Csak egy dolgot kért, négy hónapig a lehető legkevesebb időt töltsem otthon. Szor...
275K 13K 83
Ayla Reed 23 éves, nem rég fejezte be a nyomozói egyetemet és most haza költözik a bátyjához Michael Reedhez. A kis várost azonban vérfarkasok is lak...