Harcos Hercegnő

By endoftheunivers

67.3K 4.1K 224

A nevem Lilith Lawright. Egy olyan királyság hercegnője vagyok, ahol az erősek életben maradnak, a gyengék pe... More

Karnevál
Első találkozás
Menekülés
Kínvallatás
Készülődés
Novalin
Bevonulás
#Különkiadás#
#Különkiadás#
Első tánc
Kéretlen vendég
Felajánlás
Látogatás
Szövetség
3 kérdés
Alagutak
Utolsó kérdés
Megbeszélés
Házasság
Érkezés
Elveszettek
Sötétség
Késői vacsora
Reggel
Indulás
Elterelés
Titkok
Beszélgetés
A múlt kísért
Elengedés
Egyedül
Együtt
Búcsú
Az áruló
Ítélet
Üzenet
Harc
#Különkiadás#
#Különkiadás#
Végjáték
Virágvásár
Üzenet
A hír
Eljövök érted!
Támogatás
Gödör
A másik oldal
Alku
Terv
Kérés
Tisztázás
Reménysugár
A holtest
Segítő
Társak
Feladat
Igazság
Váltott vacsora
Nyaralás
Halami
Válaszok
Szívességek
Anyai szeretet
Az este további része
Ha nem gondolok rá...
Megmentő
Alarick
A kishercegnő

Pletyka

787 45 16
By endoftheunivers

Cassian

Norának igaza volt.
Végig ez járt a fejemben.
És az, hogy ezt még többszörösen is behajtom Lilithen.

Természetesen a hölgyek elvoltak ájulva hogy melléjük ültünk és alig jutottunk szóhoz, annyit beszéltek.

Medea szőke hajú volt, magas és izmos teremtés, igazán előkelő megjelenéssel. Nagyjából 40 éves lehetett, de olyan kíváncsisággal és izgalommal beszélt mint egy fiatal kamasz. Tahirral tökéletesen megértették egymást, bár mindig eltérő véleményen voltak.

Tahir bárónő volt, magasabb fokozattal, azonban ez nem látszott meg a viselkedésén. Sosem fogta vissza magát, és bár sértődékeny volt, mindenről nyíltan megmondta a gondolatait. Mindig mosolygott és a barna bőre hasonlított Noráéhoz. Rövid göndör haja volt és egy arany fejdíszt viselt.

Közös volt még bennünk hogy egyikük sem volt férjnél. Azzal viccelődtek hogy ők egymásnak lettek teremtve, de Nora megsúgta hogy Medea most vált el a negyedik férjétől, Tahir pedig özvegy lett. Ehhez képest túlságosan vidáman viselkedtek, mindenki szeret elmenekülni a problémái elől.

Mellettem Nora ült, és velünk szemben foglaltak helyet a hölgyek, a másik oldalamon pedig egy öreg úr ücsörgött magában. A hosszú asztal legvégén ültünk, az elejére tekintve alig láttam a királyt. Próbaltam minden rezdülését figyelemmel kísérni, nehogy lemaradjak valamiről, de ilyen távolságból lehetetlen volt bármit is hallani.
Inkább tartottam magam a tervemhez.

-... és emiatt nem lehetett hónapokig bejutni a palotába. Ez a hely mindig meglepetéseket hoz - mondta nevetve Tahir. Épp csak fél füllel hallgattam a beszélgetésüket. Ideje volt a témára terelnem a szót.

-Jól hallottam, hogy ma volt valami felfordulás a kastélyban? - dobtam fel a bombát ártatlanul. Medea azonnal lecsapott rá.

-Erről pont mesélni akartam, van egy ismerősöm akinek a testvére szolgáló a palotában, tőle tudom, hogy mi is történt - Medea belsőségesen előrehajolt, mintha csak valami titkot készülne megosztani. Norát nem kifejezetten izgatta, de én rájátszottam a szerepemre. Nem mintha nem tudtam volna az egészet első kézből...

-Medea kedvesem, ne kínozz! - lökte meg a másik hölgy. Tahir kíváncsian és nyughatatlanul hallgatta őt.

-Jól van, jól van, szóval azt hallottam hogy a hercegnő csapatáról volt szó. A király megbüntette őket és kitoloncolta az országból Lilith hercegnő összes barátját - csapta össze drámaian a tenyerét. Láttam ahogy a közelünkben lévők is felénk pillantanak, idegeskedve a reakciómtól. Nora zavartan pislogott és engem figyelt. Tudta hogy valami nem stimmel. Nem véletlenül hoztam fel ezt a dolgot, és az unokahúgom is sejthette ezt.

-Mégis mi volt az ok? Bár most hogy mondod kedvesem, igen sok van már a számlájukon. Emlékszel a legutóbbi esetre? Az a tiszteletlen szőke miket csinált! Megsem lepődök már ezen - rázta a fejét Tahir.

-Igen, ne is mond, mindig rám tör a fejfájás tőle - a hölgy felénk pillantott, mintha csak most jutott volna eszébe hogy mi is hallgatjuk a történetet. Összehúzta a száját és sokatmondóan nézett a barátnőjére.
Persze, kényes téma egy másik ország jövendő királyával kibeszélni a jegyese múltját. Ők sem szívesen jártatták a szájukat ilyen helyzetben, nem akartak rosszul kijönni belőle.

-Ha nem jelent gondot, tudnátok mesélni nekünk kicsit a hercegnőről? Csupán egyszerű dolgokat, hiszen szeretném megismerni őt, de nem sok lehetőségem volt eddig rá - sóhajtottam elmerengve, láttam ahogy bekapják a csalit.
Medea tört meg hamarabb, tudtam hogy sok minden van amit nem akarnak felhozni, de egy ilyen kérést képtelenek lettek volna visszautasítani. Ha valaki faggatja őket, az olyan számukra mint a drog.
Fontosnak akarták érezni magukat.

-Pár dolgot elmondhatunk, nem igaz Tahir? - nézett megerősítésképp a hölgyre. Tahir épp a levest kortyolta és lassan bólintott válaszképp.

-A hercegnő... Mit is tudnék mondani róla... Már fiatal korában megalapította a saját elit egységét. Ezzel tartja a befolyása alatt a környező városokat és tartja meg a békét. Megannyi bandát letartóztattak már miattuk - láttam ahogy összeszedetten és lassan próbálja fűzni a történetet. A jó dolgokat hozta fel, és nem mert semmi rosszat megemlíteni.
Okos lépés.

-Vannak akik szentként istenítik, és azt mondják az alja nép minden kérését hozzá intézi, de persze megvannak a hátulütői is ennek - kotyogott bele Tahir is.

-Innen nézve nagyon lenyűgöző ember lehet. De mégis milyen hátulütői lehetnek ennek? - kérdeztem naívan.

Medea a sóért nyúlt és mikor felé toltam nyájasan rám mosolygott.
-Felség, a hercegnő és a király kapcsolata ezek az események miatt... nem alakult valami jól - elkapta a tekintetét, egyértelműen olyan dolgokat tudott amiket nem szívesen osztott volna meg velem. Pont erre volt szükségem.

A király és Lilith kapcsolata érdekelt, minden mozdulata és rossz pillanata.

-Kérem, szeretném közelebbről megismerni és megérteni a jövendőbeli feleségemet. Úgy hiszem ez a beszélgetés köztünk maradhat, nem igaz? - bizalmasan néztem végig rajtuk, mély szemkontaktust teremtve, addig nem engedtem hogy félrenézzenek amíg nem bólintott mindkét hölgy.
Bár nem akartak semmit kiadni, én magam is királyi családból származtam, tudtam hogyan kell meggyőzni és irányítani az embereket.
Közelebb húzódtunk egymáshoz és eltávolodtunk a mellettünk ülőktől. Tudtam hogy kínos témába tenyerelek, de mégis csak herceg voltam, a hölgyek pedig nem mertek nyíltan nemet mondani nekem, nehogy megsértsenek. Biztos voltam benne hogy csak halványan fogom kapargatni a felszínt, de számomra már ez is elég volt.

Az asztal alatt Nora keze rákulcsolódott a jobb csuklómra. Nem pillantott felém, tudta hogy erre gondoltam amikor szívességet kértem tőle, mégsem tetszhetett neki az események ilyen fordulata. Leráztam magamról a kezét, most nem fordulhattam meg. Nem volt időm megmagyarázni neki, reméltem hogy majd megbocsájt a tetteimért.

-Nem is tudom mivel kéne kezdenem, talán onnantól romlott meg a kapcsolat a királyunk és a hercegnő közt amikor hivatalosan is megalapította a Gárdát - szólt halkan Tahir. Láttam hogy egy izzadságcsepp fut végig a homlokán.

-Régebb óta kedvesem, hiszen emlékszel a féléves nyaralására, nem igaz? Mindenki szerint az volt a töréspont - vágott közbe Medea, de szinte azonnal meg is bánta, látva a kíváncsiságomat a témával kapcsolatba. Elkapta a tekintetét és elharapta a szavait.

-Nem, nem, nem! Akkor már a szökéssel kéne kezdened Medea, mindent a közepéről indítasz mindig. Ezért nem viselt el egyik férjed sem - emelte fel a hangját Tahir. Szinte láttam ahogy lassan kezd visszatérni az élet beléjük. Elfeledték hogy milyen komoly témáról is van szó. Csak beszélgettek, és pont erre volt szükségem...

-Én legalább tapasztalt vagyok, nem úgy mint egyesek... - a gyors veszekedésüket lezárva felém fordulva kezdett bele a történetbe. - Egy megbízható forrásból tudom, hogy mi is történt pontosan. Nagyjából két éve lehetett, amikor a hercegnő eltűnt egy teljes napon át. Az egész palota őt kereste, a király pedig teljesen kikelt magából.

-Két nap! Két napra tűnt el, én így hallottam a történetet, és mivel már akkor is a palotába jártam nekem lehet hinni - dagasztotta a mellét Tahir.
-A király pedig csupán aggódott a lányáért - tette hozzá gyorsan.

-Persze mindenki ezt mondaná... - forgatta szemeit a hölgy. Alig tudtam kapkodni a tekintetem köztük. Nem tudtam miről is beszélhetnek pontosan, de sejtettem hogy pont erre lesz szükségem.

-Mindenesetre magától került elő, ezért sokan azt mondják megpróbált megszökni az országból, de meggondolta magát.

-Mások azt állítják kísérleteknek vetették alá, de a király megrögzötten hisz abban hogy elrabolták a lányát. Mindent átkutatott de végül a nyomozás semmire sem jutott - suttogta Tahir úrnő.

-Mit mondott a hercegnő? Amnéziát szenvedett? - nem tudtam másra gondolni, abból következtetve hogy ők sem tudják mi is történt pontosan.

-Nem... Nem pont amnéziát, de valami gond volt az emlékeivel. Vagyis én ezt hallottam, nem igaz Medea? - nézett biztosításként maga mellé.

-Nem tudom pontosan, a történet ezen része már nagyon zavaros. Azt mondják amikor előkerült a hercegnő, rögtön a király elé ment és azt kérte hogy azonnal indítsanak nyomozást az eltűnése ügyében.

-Úgy hallottam a hercegnő egy illegális drogokkal foglalkozó bandára akadt, de amikor leakarta őket tartóztatni a király embereivel, a nyomukat sem találták. A drogok megmagyaráznák a hercegnő emlékeit, lehet hogy a nyomozása alatt őt is bedrogozták - gondolkodott el aggódva Tahir. Megigazította a haját és várakozva pillantott felém mit szólok a történethez.

-Szóval senki sem tudja pontosan mi is történt? - kérdeztem meglepődve. Ezt nem kellett megjátszanom.
Valami nagyba tenyereltem bele.
Ugyanis ha ők sem hallották a teljes történetet, az csupán két dolgot jelenthet.

Vagy a hercegnő ténylegesen nem tudja mi is történt az alatt, a két nap alatt, vagy a király próbálja eltusolni az ügyet...

Hirtelen egy kéz szorította meg a csuklómat, azonban ez a másik oldalamról jött.

-A hercegnő olyan zaklatottan jelent meg, és minden furcsa dolgot hadovált hogy a királynak közbe kellett lépnie. Én ezt hallottam a fivéremtől és ő a testőrségben szolgált. Azt mondta, a kisasszony véresen jelent meg és lehetetlen dolgokat állított, egy, a kastélyban működő szervezetről. A király azonnal nyomozást indított, de amikor a kishölgy megmutatta a helyet ahol látta őket, semmit sem találtak. Sőt minden bizonyíték megsemmisült furcsa módon. A főnemesek mind kinevették és őrültnek könyvelték el Lilith hercegnőt a furcsa története miatt - mesélte mély és rekedt hangon a mellettem ülő öreg úr. Nem tudtam hogy végig hallgatta a beszélgetésünket, de láthatóan rajta kívül más nem figyelt minket.

A szavai megleptek, a komolysága viszont még jobban megijesztett. Egy olyan történetet kezdtem átlátni amit talán soha nem szabadott volna kiásnom. Lilith múltja túl sok fájdalmas dolgot tartalmazott, kezdtem érteni miért tűnt lázadónak a szemeimben. A saját osztálya, a nemesek kitagadták és őrültként kezelték, el sem tudtam képzelni mik bújhatnak meg a történet többi, felfedezetlen részében.

Tahir és Medea néma csendben feszülten hallgatták az öreg urat. A történet ezen részét még ők sem hallották.

-Ekkor még a csapata sem volt meg, még emlékszem azokra a napokra, fiatal koromból. Szörnyű idők jártak a kisasszonyra. Mindenki elkerülte és őrültnek könyvelték el. Azonban mégcsak nem is ez a legfurcsább a történetben, hanem a később bekövetkezett incidens...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ééés dobpergés...

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz hogy szépen lassan kirajzolódik majd Lilith múltja is.
A teljes történetre viszont még sokat kell majd várni, jelenleg csak morzsákat fogtok kapni hozzá, de hamarosan jön majd a kövi rész💜

Tahir bárónő

Medea úrnő

Öreg úr

Continue Reading

You'll Also Like

21K 2.1K 93
𝓥𝓮𝓼𝓹𝓮𝓻𝓪 𝓓𝓪𝓵𝓽𝓸𝓷 semmivel sincs megelégedve. A testét szereti bébibálnákéhoz hasonlítani, a lelkét egy sötét veremhez. Törzsgyökeres intro...
275K 13K 83
Ayla Reed 23 éves, nem rég fejezte be a nyomozói egyetemet és most haza költözik a bátyjához Michael Reedhez. A kis várost azonban vérfarkasok is lak...
4.9K 343 53
A Sahir boszorkányok el akarják törölni a Föld színéről ősi ellenségüket, a vámpírokat. Zelia egy fiatal nő, aki csak normális életet szeretne élni...
CAROLINE By 💋

Fanfiction

200K 9.4K 39
♡Ez kissé olyan, mint a pokol. Szinte romantikus♡ ❝- Gyere szívem -nyújtotta felém mosolyogva kezét. Én boldogan csúsztattam kicsi tenyerem az övébe...