5. Vzpomínky

304 33 11
                                    

Liam

Celou dobu, co jsme snídali Niall přemýšlel. Přemýšlel celou noc. Přemýšlel celou dobu. Třeba se snažil vzpomenout. Třeba jo. Byl ke mně takový... milejší, nebo... jiný. Šlo vidět, že ke mně začíná mít nějaké sympatie. Sám pro sebe jsem se usmíval. Dnes jsem ho chtěl vzít na místo, kde jsme se dali poprvé dohromady. Já vím, že na to dost chvátám, ale... Musím. Já věřím. Já věřím, věřím, věřím, že se to vrátí do starých kolejí.

,,Hele, chtěl bych tě vzít na jedno místo.. Možná ti to pomůže v tom si vzpomenout. No a ve čtyři máš kontrolu.." pousmál jsem se na něj. On mi úsměv opětoval a pokýval hlavou. ,,Dobře, tak se jdu oblíct..." zavře s úsměvem dveře a já si povzdechnu. Oba dva jsme byli v teplácích a trikách, jelikož Niall nepočítá s tím, že by se. přede mnou nějak odhaloval.

Jakmile vyšel oblečený, šel jsem do naší ložnice já a nathál na sebe modré džíny a modrou košili. Trochu se zkulturnil a jakmile Niall vycházel z koupelny, byl jsem si udělat hygienu já. Pak už jsme oba dva opouštěli byt a šli na naše místo.

Jde o jeden park se sochou nějakého pána, u které je kašna. ,,Myslím, že mám Deja vu.. " polkl Niall. Pousmál jsem se. ,,Co jsme tady dělali?" zeptal se. Musel jsem se zasmát. Znělo to tak jako.. podivně. Pak jsem ho zavedl přímo ke kašně, o kterou se opíralo slabé záření raního zimního slunce. Kolem byla alej lip a já se zasnil do toho pocitu,který jsem zde před dvěmi lety zažil. Nadechl jsem se studeného prosincového vzduchu a zavzpomínal...

,,No... já vlastně ani nevím. Odmalička jsem koukal spíš po klucích, než holkách. No, pak přišla první holka, ale já věděl, že vždy budu víc cítit ke klukům. A.. tak jsem to vlastně zjistil." řekl jsem Niallovi. Už se to blízilo, že mu vyznám své city. Niall se mi strašně moc líbí a dokážu přiznat, že ho miluju. Moc ho miluju. Doufal jsem, že mi bude moct moje city opětovat. Sedl jsem si na okral kašny. Zadíval jsem se do krásné aleje a Niall se na mě pousmál. ,,Co ty? "zeptal jsem se a opětoval mu úsměv. ,,Já jsem si dlouho myslel, že jsem hetero. No do takových sedmnácti let určitě. Pak, když jsem zjišťoval, že nedokáži být ve vztahu z holkou a k žádné necítím ani zlomek toho, co cítím k jakémukoliv klukovi, který se mi jen líbí. Začal jsem se smiřovat s tím, že nejsem hetero a, že jsem spíš na kluky. Že jsem vlastně gay." dopověděl. Najednou jsem celý ztuhl. Chtěl jsem něco říct. Už jsem se nadechl, ale Niall, jak kdyby vicítil, co mám v plánu říct. Položil mi pomalu prst na rty a zářivě se na mě usmál. Pak mě objemul kolem krku a pomalu se mi natiskl na rty. Ihned jsem mu bez váhání polibky oplácel. Líbal neskutečně. Když jsme se od sebe odlepili, zašeptal jsem ,,Miluji tě.." a sledoval, jak se Niallovi zrychlil dech a jak mě chytnul pomalu ale jemně na tvářích. ,,Taky tě miluji, Liame.."

Nikdo by neřekl, jak mohou vzpomínky bolet. Nikdo by neřekl, jak mohou  vzpomínky někomu jako jsem já tak bolet. Bolelo mě na nich to, že Niall o tom neví. Neví o mých vzpomínkách. A neví o našich vzpomínkách.

Chytl jsem ho slabě za ruku vysící vedlé mého ramene, cítil jsem jak pomalu ucukla a chtěl ho pustit. Jenže když si Niall všiml mého výrazu a toho jak reaguji, jen moji ruku zmáčkl pevněji. A já byl v tu chvíli zas na chvilku šťastný. ,,Nemusíš mi to říkat, pokud nechceš... " pousmál se na mě Niall a tím mě vytrhl z mých myšlenek. Polknul jsem a pousmál se na něj také.

,,Já... bych ti to řekl, rád, jenže.... je to prostě těžké.." otočil jsem se na něj. ,,Hrozně moc bych si chtěl vzpomenout... na vše, co se ten den stalo. A na vše, co se dělo před tím... Chtěl bych si prostě vzpomenout... A věřím, že to půjde, jen nevím.. jak." přivřel oči.,,Nialle, vždyť víš, že já taky doufám. Mohu tě o něco poprosit?" napadl mě nápad. Je to dost riskantní, jakože dost. Ještě několikrát jsem se nadechnul a vydechnul abych se uklidnil.

Chtěl jsem po něm jeden jediný letmý polibek. Třrba se mu něco vybaví. A... Já si vzpomenu na to, jaké to bylo dřív...

_________

teď budu vydávat kratší kapitoly, ale možná, že i dvakrát za deeen! 😍❤️ a pak už se budu na 100000% věnovat Finally free. 😍❤️

Remember//Niam HorayneWhere stories live. Discover now