THT 33 GÖZDAĞI

149 20 15
                                    

MULTİ: KRAL HAZER ALPAR

LÜTFEN BÖLÜMÜ BİTİRDİKTEN SONRA OY VERMEYİ UNUTMAYIN OYLARINIZ VE YORUMLARINIZ HAYALLERİME DESTEK OLACAK.

BÖLÜMÜ GÖRDÜĞÜNÜZ SAATİ YAZIN LÜTFEN🤭😍

⚔️

Komutan Batıray'a gelen haber ile Komutan hızlıca kralın huzuruna çıkmak istemişti. Kralın ne yapmaya çalıştığına akıl sır erdiremiyordu.

"Kralım sizin Jeyan hududlarına 60 asker gönderdiğinizin malumatını aldım." Kral rahat bir tavırla konuşan komutanına baktı. Yaptığı şeyden hoşlanmadığı yüz ifadesinden belli oluyordu.

"Komutan Batıray dert etmeyesin gözdağı vermek için yolladım. Geri gelecekler." Komutan Kralın sözlerine karşı içinde ki büyüyen öfkeye engel olmaya çalışıyordu..

"Kral Hazer Alpar 60 askerle Jeyan'ın hududlarına dayanmanız iyi değildir. Jeyan ordusunu toplayıp askerlerin karşısına çıksa 60 asker kaybederiz. Yakında gireceğimiz savaşa asker üstünlüğü ile girer iken böyle meseleler için asker kaybetme ne ola" Kral Komutanın haklı olduğunu biliyordu. Ama Jeyan'ın kendisine tâbi olduğuna dair bir beyanname gelmemişti. Buna sinirlenip göz dağı vermek istemişti.

"Geri çekilecekler komutan Jeyan'dan bana tâbi olduklarına dair beyanname almadım. Askerleri de oraya gözdağı vermek için yolladım." Komutan sabır dilenircesine yüzünü sıvazladı.

"Bunu yapmak yerine mertçe savaş meydanında vuruşmak daha iyi olmaz mıydı? Kralım, siz onca zafer kazanarak Ledan'a geldiniz. Bunları yaparak asker kaybetmeye gerek yoktur." Kral ayağa kalktı. Komutana doğru ilerledi. İçinde yeşermeye başlayan öfkeyi dizginlemeye çalışıyordu.

"Çık dışarı Komutan bir daha beni sorgulamaya kalkamayasın." Komutan kralın değişen ruh halinden iyice sıkılmıştı. Sabır dilenircesine başını havaya kaldırdı ardından yavaşca geri giderek hafif bir baş selamı verdi.

"Emredersiniz." Komutan dışarı çıkmıştı. Ama öfkesinden deliriyordu kralın bu kadar sorumsuz olması sinir ediyordu. Jeyan'dan bir beyanname de geleceğini düşünmüyordu.

🗡️

       Komutan Batıray atını Komutan Barlıbars'ın komuta ettiği topraklara sürmüştü. Eğer biri ile istişare yapmaz ise içi içini yiyecekti. Sabaha yakın eski Jeyan topraklarında olduğunda askerler Komutan Barlıbars'ı çağırmıştı. Uzun süredir birlikte istişare yapıyorlardı.

"Kralımızın ne yaptığına yada aklında ne tilkiler döndüğüne akıl sır erdiremedim. Umarım bundan zararlı çıkan biz olmayız." Komutan Barlıbars Komutanı Batıray'ı dinlemişti. Düşüncelerini söylediğinde ikisi de aynı fikirdeydi.

"Komutan Barlıbars söylemeyecektim ama kulağıma malumatlar çalınınca uyarmak isterim seni" Komutan ciddi bir ifade ile Komutanına bakmıştı. Batıray'ın ne demek istediğini anlamaya çalışıyordu.

"Sadece benim kulağıma geldiğini sanmam kral şimdilik susar ama elbet konuşacaktır." Barlıbars kaşlarını çatarak Batıray'a baktı. Konunun içeriğini merak etmişti.

"Jeyan'a karşı köleliğin kalktığı hakkında şartname ile geldin ama nedendir bilinmez ama kölem diye aldığın kız hala çadırındadır." Komutan Barlıbars bunun farkındaydı. Buradan birinin de Ledan'a malumat getirdiğini biliyordu. Aslında amacı sadece Asral'ı ledan halkından korumaktı.

"Benim için önemi yoktur ama Kralı bilirsin Komutan Ertinay bile hala karısının Jeyanlı olduğunu saklamaktadır." Barlıbars gözlerini yumup tekrar açmıştı. Bir şey söylemek istemiyordu. Ama söylemesi gerekiyordu.

TEHLİKELİ TOPRAKLAR 1 VE 2. SERİWhere stories live. Discover now