THT 1 JEYAN KRALLIĞI

816 59 33
                                    

Multimedya da ki görseli isyanı tanımlamak için koydum siz hayal ederken daha farklı hayal edin çünkü benim hayalim de ki bundan çok farklı...

Bundan asırlar önce gökyüzünü bir acı sardı. O acı içini bir feryatla kapladı. Bir çığlığın gölgesinde kalan acı büyük bir patlama yaptı.

"Yardım edin!!!"

"Durun ne olur çocuğuma dokunmayın durun!!"

Jeyan krallığının her köşesinde insanların, çığlıkları kulakları dolduruyordu.

"Kralımız Urağan öldü. Yeni kralı istemiyoruz!!!"

İsyancılar saraya doğru ayaklanmışlardı. Sayıları oldukça fazlaydı. Ölen kralın tahta geçen oğlunu kabul etmeyen amcası isyancıları körükleyerek saraya yönlendirdi. Ve onlara engel olmaya çalışan halkı, kadın, çocuk, erkek dinlemeden kılıçtan geçirilme emrini verdi.

Daha babasının acısını yaşayamadan, daha tahta oturalı 1 gün olmuş iken, amcası isyancıları üzerine salmıştı. Sadece ona değil. Masum halkı da katlediyordu.

"Kral Alpagu"

"Söyle Komutan İsfendiyar"

"İsyancılar kadın çocuk demeden tüm halkı öldürüyorlar. Amcanız isyancıları kışkırtıp, saraya doğru yönlendiriyor"

Alpagu korkmuyordu yiğit bir savaşçıydı. Tahta oturduğunda amcasının bir şeyler yapacağını tahmin ediyordu.

"Şimdi dikkatlice beni dinle Komutan İsfendiyar, ölsem de bu sarayı ona teslim etmeyeceğim. Öncelikle kadınları ve çocukları koruyun. Sığınaklara gönderin ve eli kılıç tutan dövüşmeyi bilen herkesi orduya davet et, bizim tarafımızda olanlar bizimle can vermeye gönüllü olsunlar, ama olmak istemeyeni de zorlamayasın."

Komutan İsfendiyar, emri aldıktan sonra askerlere emir verdi. Neredeyse tüm ordu Kral Alpagu'nun yanındaydı.

"Bırak beni bırak!!" Kadın,isyancıların, kolunu bırakması için çırpınıyordu.

"Sende hiç vicdan yok mu? Küçücük çocuktan ne istersin"

Saraya sızmayı başarmışlardı. Kral Alpagu'nun karısı ve 8 yaşında ki kardeşini esir almışlardı.

"Eeehhh, yeter be uslu dur çocuk!!" küçük kız korkudan titriyordu. Olayın ne olduğunu bile anlamıyordu. Yengesi kenarda çığlık çığlığa bağırıyordu. İsyancı çocuğun kıyafetlerini yırttı.

"Dokunma ona!!!!"

Küçük kız, isyancının ellerini vücudunda hissetmişti. O kadar korkmuştu ki tepki bile veremiyordu. İsyancı küçük kızı soyarken, üzerinde küçücük bir kumaş parçası kalmıştı. Yengesi isyancıların elinde feryatla bağırıyordu. Küçük kız konuşamayacak kadar korkmuştu. İsyancı kendi kıyafetlerini çıkartmaya başladığında yengesi yalvarmıştı.

"Yapma çocuk o yapma!!!"

Tam

O

Anda

Kellesi vücudundan ayrılmıştı. Kellesinden sıçrayan kanlar etrafa yayılmıştı. Kral Alpagu ve askerleri yetişmişti. Kurtulan Kraliçe küçük kızın yanına giderek onu sakinleştirmeye çalışmıştı.

"Vera" yengesi acı içinde küçük kıza sarıldı. Ağabeyi Alpagu, üstünde ki dış kaftanın yakasını çözdü kardeşinin üstünü örttü.

TEHLİKELİ TOPRAKLAR 1 VE 2. SERİOnde histórias criam vida. Descubra agora