THT 37 LEDAN VE JEYAN ASKERLERİ

193 19 16
                                    

MULTİ: PRENSES TALİA VERA (Multimedyada ki edit yapımı bana aittir.)

HİKAYEME OY VE YORUM YAPMAYI İHMAL ETMEYİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER❤️🥰

Komutan İsfendiyar oku görmesi ile kızı kolundan tutarak arkasına geçirdi. Askerler kalkanlarını hem komutanına ve kendilerine siper etmişlerdi.

"Siz de kimsiniz bu topraklara nasıl girdiniz" Ledan komutanı karşılarında gördüğü insanlara seslenmişti.

"Aykar, bir asker kıza kalkan tutsun kenara çeksin yanından ayırmasın." Aykar bir askeri kızın yanına göndermişti. Kalkanı önlerine tutarak hareket ediyorlardı.

"Tüccarız kumaş almak için gelmiş idik." Komutan inanmasını umarak yalan söylemişti. Fakat Ledan askerinin inanmadığı yüzünden belli oluyordu.

"Ledan'a giriş yapmak için izin belgeni gösteresin." Tedirginlikle belgeyi Ledan komutanına uzatması için askerine verdi. Asker yavaş ama temkinli adımlarla Ledan komutanın yanında ki askere uzattı. Asker belgeyi açmadan komutanına uzatmıştı. Ledan komutanı sakince belgeye bakarken gözleri bir anlığına keskin bir hal aldı ve konuşmaya başladı.

"Ledan mühürlerinin en önemli özelliği nedir bilir misin?" Komutan yavaşça başını salladı. Aykar'a göz ucuyla bakmıştı.

"İçinde kimsenin anlamayacağı sadece bizim gibi önemli komutanların anlayacağı bir dil vardır. Biz şekiller kullanmayız mührün için leopar figrünün içinde gizlenmiş H harfi bulunur. Siz baktığınızda göremezsiniz ama biz baktığımızda görebiliriz." Alçin yüzünü tanımaması için kapatmaya devam ediyordu. Kalbi her an patlayacakmış gibi atıyordu.

"Ne demektir bu" Komutan cevabı bildiği halde zaman kazanmak istemişti.

"Öleceksiniz demek, Ledan askeri hepsinin kellesini isterim" Ledan askerleri öne doğru atıldığında Komutan İsfendiyar ve Jeyan askerleri kılıcını çıkarttı.

"Ölmek için güzel bir son olmalı." Ledan Komutanı atından indi ve kılıcıyla Jeyan askerlerinin üzerine yürüdü. Bir Jeyan askerinin boğazını kestikten sonra gövdesini yardı. O sırada Komutan İsfendiyar tekrar konuşmaya başladı. "Yiğitlerim hiç birini sağ bırakmayasınız Ledan kralına haber gitmemeli." Komutan İsfendiyar askerlerine emri vermişti. Artık intikam almak ve Ledan'ında canını yakmak istiyordu. 5 yıl boyunca Jeyan halkının katlandığı her zulm için 5 kelle almak istiyordu. Kılıcı ile bir askerin boğazını kestikten sonra diğer askerin dönerek kellesini kesmişti.

Yüzü gözü kan olan komutanlar ve askerlerin sabrı kalmamıştı. Jeyan öyle hırs ve nefretle saldırıyordu ki askerlerin üzerlerine bulaşan kan onlar için ehemmiyet sağlamamıştı.

Ledan askerleri ise hiç bilmedikleri insanlara karşı hududlarını koruyordu. Çetin bir savaş oluyordu lakin sayısı az olan Ledan sürekli can kaybediyordu. Ledan komutanı bir Jeyan askerinin karşısında durdu asker kin ve nefret ile bakıyordu. Komutan kılıcını yukarı kaldırdı ve askerin gövdesine doğru savurdu. Lakin asker geriye doğru eğilerek komutanın hamlesinden kurtulmayı başardı.

"Siz her kimseniz hepinizi geberteceğim bu topraklardan sadece ölü bedenleriniz çıkacak." Jeyan askeri kahkaha atmaya başladığında komutan afalladı kılıcını indirir gibi olduğunda asker ani bir haraketle eğildi ve tekrar doğrulurken kılıcıyla komutanın bacaklarını kesti. Acıyla yerde diz çökmemek için kıvranan Komutan ise kılıcını yere sapladı ve yerden destek alarak ayakta kaldı.

"Ben ailemi Jeyan sınırında ki topraklarda bırakıp savaş için çıktım yola, kardeş bildiğimiz soysuz itler bizim canımızı parçalamış sınırlarımızı delik deşik etmiş namusumuza toprağımızq göz dikmiş. Canımız yanarken can alamayacağımızı mı düşündünüz?"

TEHLİKELİ TOPRAKLAR 1 VE 2. SERİWhere stories live. Discover now