THT 39 ESİR TUTULANLAR

135 18 6
                                    

MULTİ: KOMUTAN BARLIBARS VE ASRAL

LÜTFEN OY VE YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN ❤️

Büyük bir gök gürültüsü tüm uyuyan Jeyan ve Ledan halkını uyandırmıştı. Jeyanlıların çadırlarına akan sular onları zor durumda bırakmıştı. Çadırdan akan yağmur suları eşyalarını ıslatmasın diye buldukları her kabı suyun aktığı noktalara koyuyorlardı.

"Asral" Asral eşyaları suyun akmadığı yerlere çekmeye çalışırken ablasının ona seslendiğini duymamıştı.

"Asral" Kolundan tutan ablasına bakan Asral ne olduğunu anlamadı soran gözlerle ablasına bakmıştı.

"Konuşalım" Başını sallayarak ablasını takip etti. Oradan uzaklaştıklarında konuşmaya başladı.

"İyi misin Asral bugün çok durgundun" Sırılsıklam olmuş haldeydiler yağmur giderek şiddetini arttırıyordu.

"İyiyim abla bir şey mi olmuştur?" Ablası uzandı ve Asral'ın ellerini tuttu. Asral ne olduğunu anlamayarak ablasına baktı.

"Yarın Komutan Ledan'a dönecekmiş bunun için üzüldüğünü bilirim." Asral gözlerini kaçırdı. Bunu hissettirmemeye çalışmıştı.

"Önemli olan şuan bu değil abla çadırımız ıslanıyor." Asral ablasının elini bırakarak hareketlendi tam o sırada ablası kolundan tekrar tutmuştu.

"Önemli olan bu Asral tüm hayatını bize adayamazsın elbette birini sevebilirsin." Asral ablasının ne demek istediğini şimdi anlamıştı. Ablasına döndü ve konuştu.

"Kimseyi sevdiğim yoktur abla tek istediğim Jeyan'ın bizi bu durumdan kurtarması kendi topraklarımızda bir sığıntı gibi yaşamamamız." Ablası sinirle Asral'a baktı. Kendisinden başka herkesi düşünmesinden artık nefret edecek düzeye gelmişti.

"Asral bu durumdan elbette kurtulacağız. Burada misafir olan biz değiliz. Burası Jeyan toprağı ve bizde buranın halkıyız. Günün birinde gitmesi gereken onlar olacak ve bunun gerçekleşeceğine olan inancım tamdır. Lakin senin güzel bir hayatın olsun Asral, bu zamana kadar çok şey yaptın artık kendi hayatını kendi geleceğini düşünmelisin." Asral ablasının sözleri ile ne diyeceğini şaşırmıştı. Onları nasıl bırakıp gideceğini bilmiyordu.

"Komutanla gidersem sen ne yapacaksın." Ablası gülümsedi kardeşinin elini sımsıkı tuttu.

"Ben iyi olacağım ama her şeyden önce senin iyi olmanı istiyorum." Asral başını olumsuz anlamda salladı. Ablasını bırakıp gitmek istemiyordu.

"Asral burada kalamazsın her an sana zarar gelecek korkusuyla yaşayamam. Seni o gün kanlar içinde gördüğümde nasıl hissettiğimi bilemezsin." Ablası daha fazla dayanamayarak ağlamaya başlamıştı. Tek istediği kardeşinin iyi bir yaşam sürmesiydi. Artık ona zarar gelme düşüncesi ile yaşamak bu süreçte onun omuzlarına ağır geliyordu.

🗡️

       Prenses Talia Vera hançerinin kılıfını çıkarmış hançerini dikkatlice incelerken karşısında Ledan hakkında konuşan kızı dinliyordu. Hançerine öyle bir odaklıydı ki Alçin onu dinlemediğini düşünerek susmak zorunda kalmıştı. Alçin sustuğunda Prenses hançerden gözlerini çekti ve kıza baktı. Onu dikkatlice süzdü kafasında bin bir türlü düşünceler vardı. Eliyle konuşmasını işaret ettiğinde Alçin tekrardan konuşmaya başladı.

"Ledan'ın 3 önemli komutanı vardır. Bu komutanlardan biri Komutan Batıray, tüm Ledan askerlerinin ve komutanlarının komutası ondadır. Krala en çok sözü geçen komutandır. Ondan sonra gelenler Komutan Ertinay ve Komutan Barlıbars'dır. Komutan Batıray olmaz ise ordunun komutası ikisine aittir. Krala en az Komutan Batıray kadar sözleri geçer. Hatta Jeyan'ın işgal edilmesine karşılardı. Bir çok defa bu konu üzerinden kral ile karşı karşıya geldiler." Kızın bunları bilmesi çok olağandı bazı özel durumları babasının Ledan'ın iç işlerinde görev yapması sayesindeydi. Komutanları yakından tanıyordu.

TEHLİKELİ TOPRAKLAR 1 VE 2. SERİМесто, где живут истории. Откройте их для себя