47.Bölüm

5.9K 523 316
                                    

Keyifli Okumalar
Dilerim
❤️
***

Gözde kıskançlık krizine girmiş sevdiceğini memnuniyetle izlerken, bir anda hayatındaki şans, kendisini bir kez daha belli edercesine ortaya çıktı. Neriman hanım ise Yağız'ın kibar ama bir o kadar da keskin cevabından sonra meseleyi daha fazla uzatmayarak tekrar salona geri dönerken, ardında bıraktığı bombadan bir haberdi..

Ağızları beş karış açık vaziyette yan yana dizilen çocuklar, hâlâ el ele tutuşan çifte şaşkınlıkla bakıyorken, Gözde ise konuya nereden başlayacağını düşünüyordu. Zaten en kısa zamanda bu durumu kardeşlerine de anlatacakken, bu şekilde yakalanmış olmalarına oldukça mahcup olmuştu. Genç kadın elini Yağız'ın elinden yavaşça çekip çocuklara doğru bir adım atacakken, Yağız elini tekrar tutarak ona bakmasını sağladı.

Gözde sevdiği adama bakarken, Yağız hafif bir şekilde tebessüm etti. “İzin verirsen eğer biz erkek erkeğe konuşalım." Dediğinde, tek amacı Gözde'ye oluşacak tepkileri önceden önlemekti..

Bunu fark eden genç kadın ise Yağız'ın bu naif düşüncesine karşı tebessüm ederken, Tekin’in bir anda; “ben kazandım !" Diye coşkuyla bağırmasıyla, bir anda bütün atmosfer değişti. Bu sefer ağzı şaşkınlıktan açılan Gözde ve Yağız olmuştu. Tekin ise neredeyse dans edecek haldeyken, Metin ile Buğra ise dokunsan ağlayacak moddaydı..

Tekin basketbol maçlarında attığı üçlük sayıdan sonra ki yaptığı zafer duruşu sergileyip, hızla yanındaki Buğra ve Metin'e doğru döndü. Sırıtarak iki elini birden açıp; “evet gençler alayım paraları." Dediğinde Metin ve Buğra, Tekin'e ölümcül bakışlar atarak ablalarının az önce verdiği parayı ceplerinden çıkartıp, Tekin'in eline verdi. Bu duruma anlam veremeyen Gözde ve Yağız ise şaşkınca bakmaya devam ederken Gözde; “biriniz bana burada ne olduğunu anlatacak mı ?" Diye sonunda soru sormayı akıl edebilmişti.

Gözlerini kısarak kardeşlerine doğru bakarken, bu sefer üç kafadar aynı anda birbirlerine bakarak yutkundu. Sanırım hesap verecek kişiler şimdi değişmişti..

Gözde'nin daha rahat konuşabilmeleri için bahçeye inme önerisiyle, hep beraber apartmanın bahçesine doğru kurbanlık koyun misali sırasıyla indiler..

Yağız ve Gözde yan yana dururken, çocuklarda hemen karşılarında süt dökmüş kedi misali sessizce bekliyorlardı. Gözde kollarını birbirine bağlarken, Yağız da ellerini pantolonunun ceplerine sokarak çocuklara sorgular bir şekilde bakıyordu.

“Evet Tekinciğim, sen kazandığına göre istersen önce sen başla ha ?" Diyen Gözde ile Buğra ve Metin sinsi bir şekilde sırıtarak Tekin'e doğru baktı. Ne demişler; 'her zaferin bir bedeli vardır..'

Tekin çocuklara karşı gözlerini kısıp, hemen ardından hafif bir şekilde sırıtarak tam anlamıyla ablasına doğru döndü. En baştan her şeyi tek tek anlatmaya başladığında, Metin ve Buğra da hemen ardından konuya dahil olarak anlatmaya başladı. Genç kadın ve genç adam ise şaşkınca çocukları dinliyorlardı..

Çocuklar meğer daha Yağız'ın eve ilk gelişinde, ablalarındaki değişikliği hissetmiş ama bunu dile getirmemişlerdi. Yani Gözde'nin ilk günden beri gizli olduğunu düşündüğü hisleri, aslında daha en başından beri çocukların dikkatini yeterince çekmişti. Hatta Tekin ablasına ip ucu bile vermiş, Yağız'ın o sabıkalı adamları etkisiz hale getirirken ablasına sessizce; “eniştem olacaksa, Yağız abi gibi olmalı." Diye dile bile getirmiş ama o an
şaşkın olan Gözde bunu bile anlamamıştı..

ŞANSIN BÖYLESİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin