10.BÖLÜM

8.2K 888 386
                                    

Keyifli Okumalar
Dilerim
❤️

***

Acil bölümünde sedyede iki seksen uzanmış bir şekilde yatarken Doktor Efe bey tansiyonuma bakıyordu. Kısa bir süre sonra tansiyon aletini gülümseyerek kolumdan çıkardı. “Tansiyonunuz dokuza dört biraz düşük ama kötü değil, eğer hâlâ kendinizi iyi hissetmiyorsanız hemşireyi çağırayım, serum takviyesi yapalım ?”

Hasta ayağına birde serum yiyecektim !

Yo teşekkür ederim, şuan gayet iyiyim. Size de zahmet verdim kusura bakmayın.”

“Rica ederim bu benim görevim. O zaman bugün dinlenmeniz için size bir rapor yazayım" diye gülümseyerek ilerideki masaya doğru giderken, odanın kapısı hızlı bir şekilde açıldı. Feyza odaya girdiğinde Doktor beyi görmemiş, direk benim yanıma doğru koşmuştu. “Gözde ! İyi misin sen ?” Diye telaşla yanıma gelip, elimi tutunca gülümsedim.

“Merak etme iyiyim ben, kusura bakma seni de asansörün önünde beklettim.” Diye
mahcup bir şekilde söylediğim sözler üzerine, Feyza kaşlarını çatarak hafif bir şekilde koluma vurdu. “Ya bırak şimdi bunları, baktılar mı senin tansiyonuna ?” Diye merak ile sorduğu soruyu, Doktor bey cevapladı. “Merak etmeyin Feyza hanım, arkadaşınızın tansiyonuna baktım gayet iyi.” Feyza duyduğu ses ile gözlerini büyütüp bana bakarken, onun bu yüz haline bakarak sırıttım. Yarım dakikadır kaşımla, gözümle doktorun burada olduğunu anlatmaya çalışmıştım ama nafile..

Feyza yavaş bir şekilde arkasını dönüp, Doktor bey ile yüz yüze geldi. “Kusura bakmayın hocam, burada olduğunuzu fark etmemiştim” dediğinde, Doktor bey kalemi yakasına takıp gülümseyerek yanımıza doğru geldi. “Estağfurullah Feyza hanım, sorun değil. Bu arada arkadaşı..” Tam benimle ilgili bir şey söyleyecekken cebindeki telefonunun çalması ile sözleri yarım kaldı. “Kusura bakmayın, buna bakmam lazım” diyerek odadan çıkarken, Feyza ile aynı anda “tabi tabi” diyerek gülümsedik. Baya da kibar adamdı…

Tam Feyza'ya göre demek çok isterdim ama bizim kız diğer kadınlardan daha farklıydı. Bazı kadınlara bakıyorum da, normal konuşurken bile bi işve bi cilve Feyza ise adeta manavcı Eşref amcamız gibi hep bi gereksiz ciddiyet, bi soğukluk..

Yine ben kendi düşüncelerime dalmışken Feyza’nın bir anda bana dönüp tek kaşını havaya kaldırarak; “neler olduğunu anlatacak mısın?” Diye sorması ile yapma bir şekilde gülümsedim. “Olur ama anlattıklarımı dinlerken ikimizinde dünya ahiret kardeş olduğunu unutmayacaksın, söz mü ?”

“Tamam, söz”

Sanırım bu saatten sonra da dünya ahiret katilim olacaktı…

***

Gözde! Niye yalan söyledin ?”

“Valla isteyerek olmadı. O haspam öyle beni sinir edince ağzımdan çıkıverdi işte.”

“Ben gösteririm ona !” Olayı kısaca anlattığımda Feyza düşündüğüm gibi çıldırmış ama tahmin ettiğim gibi
işkence yöntemlerini benim üzerimde denemektense sanırım çakma Behlül ve Bihter'in üzerinde denemeye karar vermişti ki, bu durum da benim çok işime gelirdi..

ŞANSIN BÖYLESİWhere stories live. Discover now