-ˏˋ⋆ ᴄʜᴀᴘᴛᴇʀ 44 ⋆ˊˎ-

408 27 0
                                    

Дебелите пръсти на Харлоу се притиснаха към върха на черната му писалка, плъзгайки я в почти перфектна линия с всички останали. Гледах празно, опитвайки се да запазя света във фокус, но той се разпадаше парче по парче. В един момент бях тук в кабинета на директора под трептящите флуоресцентни светлини и тежкия поглед на полицая, който седеше до него, а в следващия падах в буря от спомени. Лицата на приятелите ми проблясваха зад очите ми, точно като един от онези флипбуци, които с Майлс правехме, когато бяхме деца.

Директорът изпусна тежка въздишка. Не откъсвах поглед от линията писалки. За момент си помислих, че най - накрая може да заговори, но вместо това той фиксира подравняването на телбода си. Офицерът до него се размърда нетърпеливо.

Въздухът беше тежък, а преценката им кипеше из стаята и се придържаше към стените като конденз.

- Анжелика, имаме доказателство, че се занимаваш с наркотици. - каза Харлоу. Декларацията по никакъв начин не ме шокира. Разбрах веднага щом ме извикаха в офиса на директора тази сутрин. Не отговорих и просто продължих да се взирам в спретнатия му ред канцеларски материали.

Кошница с кламери, лепкави бележки, натрошена керамична ябълка, портрет в рамка на жена му заедно с децата им. Представете си идеалното семейство. Представете си идеалния живот. Каква шега беше.

Поредната тежка въздишка дойде от Харлоу и той обърна екрана на компютъра си към мен. Започна да се възпроизвежда грубо заснет видеоклип. Част от обектива беше блокиран вероятно заради ъгъла на стената, но с Маверик бяхме в кадър. Гърбът му беше към камерата, но тъмната разхвърляна коса и високият ръст очевидно бяха негови въпреки неясните кадри.

Той ми подаде пликче с трева, а аз му подадох пачка пари. Маверик притисна бърза целувка по бузата ми и видеото спря.

Нищо не казах.

Харлоу прочисти гърлото си, след което заговори с обичайния си бавен и снизходителен тон.

- Като се имат предвид академичните ти постижения и че това е първото ти престъпление, училището е готово да работи с теб. Ще бъдеш временно отстранена съгласно нашата политика, но ние искаме да сме сигурни, че можеш да се върнеш по правилния път. Всичко, което трябва да направиш е просто да потвърдиш, че Маверик Уиър е този във видеото с теб.

Pusher || Bulgarian translation Where stories live. Discover now