-ˏˋ⋆ ᴄʜᴀᴘᴛᴇʀ 6 ⋆ˊˎ-

492 33 0
                                    

Когато влязох в училище в петък, Рейвън се беше облегнала на шкафчето ми с клечка за зъби между устните си и очи вперени в екрана на телефона си. Едната страна на главата ѝ беше обръсната, а останалата част от косата ѝ висеше чак до кръста, боядисана в тъмно лилаво. Цветът съвпадаше с изрисуваните ѝ с червило устни.

Устата ѝ се изви в усмивка, когато ме видя и пристъпи отстрани точно толкова, колкото да отворя шкафчето си. Очите ми бяха насочени право напред, смесвайки се сред книгите ми, всички от които подредени в перфектен ред, докато нейните бяха над мен. Пренебрегнах ги.

- Чух, че си снабдила Данте. Имаш ли нещо и за мен? - Рейвън повдигна вежда, дърпайки метала, който проникваше през нея. Очите ѝ бяха бледи като стомана, а скулите почти толкова остри.

Очаквах това. По дяволите исках това. Как иначе щях да помогна на майка ми да плаща сметките? Но въпреки това пулсът ми се ускори благодарение на нейното предложение, а ръцете ми замръзнаха, преди да успеят да посегнат към книгите ми. Това беше много хлъзгав склон и аз вече падах.

Умът ми се развихри, но само за няколко мига. Откъснах лепкава бележка от вътрешността на шкафчето си и надрасках номера си върху него. Дадох ѝ го без нито дума.

- Хайде, нямаш ли нещо в себе си? - пита. - Парите са точно тук. - Рейвън зарови пръсти в джоба си и извади пачка, като едната ѝ вежда отново се повдигна.

- Не в училище. - казах бързо и тласнах парите ѝ обратно. Какво не беше наред с нея? Искаше ли да я хванат?

Тя завъртя очи, притискайки гърба си към шкафчетата, отпускайки се върху тях. Тя пъхна парите обратно в джоба на тесните си дънки. Те бяха разкъсани в коленете и имаха окачена верига от предната примка на колана към гърба.

- Ако наистина искаш хората да започнат да купуват от теб вместо от Мав, ще трябва да станеш малко по - достъпна. - предупреди тя. Очите ѝ се втренчиха в мен. - Но си сладка и заради това ще остана.

Тя приключи думите си с намигване и си тръгна, оставяйки ме да се взирам след нея. Може би целият този бизнес с наркотиците не беше толкова прост, колкото си мислех, че ще бъде.

* * *

- Нека видя дали съм разбрала. - започна Ели, присвивайки очи. В момента разхвърляната ѝ спирала се открояваше повече. - Ще станеш търговец на наркотици, защото майка ти е безработна?

Pusher || Bulgarian translation Kde žijí příběhy. Začni objevovat