1- Doktor Park Roseanne

4.6K 199 55
                                    

-Düzenlendi

Giydiği ince topuklu ayakkabının sesi boş koridorda yankılanıyordu.
Bir omuzuna taktığı çantayı tutan elini sıktı. Dudaklarından eksik etmediği kırmızı ruju güzel yüzüne hoşluk katıyordu. Kimse görmese bile gülümsüyor, gülüşü parıldıyordu.

Patronu onu aramıştı ve hızlıca yanına gelmesi gerektiğini söylemişti. Rose ise ilgilenmekte olduğu hastası Jimin'i bırakmak zorunda kalmıştı.

Jimin şizofrendi fakat gayet iyi kalpli bir gençti. Kendi odasında daha fazla olmak üzere, tüm hastanede korkutucu varlıklar gördüğünü söylüyordu. Ailesi her gün onu ziyarete gelir ve durumunun nasıl olduğunu sorduktan sonra onunla zaman geçirirlerdi. Rose de daha yirmi bir yaşında olan Jimin'in iyileşmesine yardımcı olan bir doktordu. Fakat aralarında
doktor-hasta ilişkisi yoktu, resmi değillerdi. Jimin'in en iyi arkadaşıydı Rose. Jimin, Rose'yi çok sever ve doktor olarak görmezdi. Rose böyle bir hastası olduğu için çok şanslıydı.

Sonuçta Jeon Jungkook gibi bir adam da onun hastası olabilirdi. Düşündükçe bile tüylerinin diken diken olduğunu hissetmişti Rose.

Adımlarını bay Chen'in kapısının önünde durdurdu. Kendisine ne diyeceğini bilmiyordu ama önemli bir konu olduğunu düşünmüştü.

Bir senedir bu akıl hastanesinde çalışıyordu ve bay Chen ona ilk geldiğinden beri çok yardımcı olmuştu. Tabi hatrı sayılır arkadaşları, Jisoo ve Taehyung'u da unutmamalıydı. Buraya geldiğinden beri onlarla da çok iyi anlaşmıştı.

Bay Chen'in kapısını iki defa tıklatıp "Gel" sesini duyunca içeri girdi.

"Hoş geldin Roseanne. Böyle oturabilirsin."

Rose bay Chen'in gösterdiği yere oturdu ve ne diyeceğini dinlemeye başladı.

"Bilirsin Roseanne seni severim ve kararlarına önem veririm. Fakat senin kararını sormadan yapmam gereken bir değişiklik vardı. Şimdi sana onun haberini vereceğim."

Rose oturduğu koltukta dikleşmiş ve daha dikkatli dinlemeye başlamıştı.

"Şu an ki hastan Jimin'le çok iyi geçindiğini biliyorum. Durumu senin sayende iyiye gidiyor."

Rose susmuş ve bay Chen'in derin nefes alış verişini dinlemişti.

"Ağızımda gevelemeyeceğim. Hastanı değiştiriyorum."

Rose duyduğu şeye şaşırmıştı. Yoksa bay Chen, Rose'nin hala çaylak okduğunu mu düşünüyordu? Ama öncesinde defalarca kez kendisine güvendiğini söylemişti..

"Peki neden?"

Rose aklındaki tüm soruları bir kenara atıp en önemli olanı sormuştu.

"Bu kararı ben vermedim, ya da bana seçim hakkı sunulmadı. Yeni hastan biraz sıkıntılıydı fakat sana güvendiğimden sesimi çıkarmadım. Onu iyileştirebileceğini biliyordum Roseanne."

"Bay Chen sizi anlıyorum, sorun değil. Fakat Jimin'le görüşmeye devam edebilirim değilmi?"

"Tabi ki. Arkadaşı olarak yine onunla görüşebilirsin."

Rose zorlukla gülümsedi. Artık Jimin'in doktoru olmadığına üzülse bile onu yine de görecek olması onu mutlu etmişti. Jimin onun kardeşi, belki de oğlu gibiydi. Bir birilerine çok güveniyorlardı.

Rose, Jimin'in yeni doktorunu kabul etmeyeceğini ve zorluk çıkartacağını biliyordu. Ama her zaman onu destekleyecek ve yanında olacaktı. Her zaman ona yardım edeceğine söz vermişti.

"İşte yeni hastanın bilgilerini bulunduran dosya."

Rose, ona uzatılan dosyayı almış ve içini açarak okumaya başlamıştı.

İsmi, Jeon Jungkook..

Doctor | RoséKookWhere stories live. Discover now