Little argument, časť 38.

2.7K 172 7
                                    

,,Myslím, že prvú lekciu si úspešne zvládol."
,,To rád počujem." usmial sa úsmevom, ktorý sa mu tiahol, ako sa hovorí, od ucha k uchu.
Neochotne som sa posadila, lebo ležať na ňom bolo veľmi príjemné a oprela sa o operadlo pohovky. Zatvorila som oči a zhlboka dýchala. Potrebovala som nabrať čo najviac kyslíka.

,,Asi by si mala ísť..." ozvalo sa do ticha.
Behom sekundy som otvorila oči a nechápavo sa na neho pozrela. Neverila som vlastným ušiam. Najskôr mi tu skladá komplimenty a potom ma vyhadzuje? Aký toto dáva zmysel?!
,,Fajn." preglgla som a vstala z pohovky. Nemohla som uveriť, že sa to práve deje. A to už som sa cítila trochu lepšie. No, je vidno, že citàt 'nič netrvá večne' je sakra pravdivý. Oprášila som si neviditeľné smietky z oblečenia a zdvihla nohu, pripravená odísť. Zastavila ma však jeho ruka. Už zase. Asi sa mu páči zasahovať do všetkého, čo môže ovládať.
,,Nechcem, aby si to zle pochopila...."
,,A to sa dá? Proste si ma vyhodil z vlastného domu. Chápem to. Kto by tu už len chcel ukňučanú ženskú?"
,,Myslel som si, že to vezmeš z tejto stránky." zamrmlal si popod nos. ,,Ibaže ja ťa nevyhadzujem. Posielam ťa preč pre tvoje dobro." dodal už hlasnejšie.

Tak teraz som už naozaj ničomu nechápala. Pre moje dobro? Čo také by sa mohlo stať? Spadne mi dom na hlavu? Príde sem jedna z jeho mileniek a nechce, aby som ju videla? Je rozrušený a bojí sa, že mi ublíži? Tomu neverím!

,,Matt..." natiahla som k nemu ruku, ale uhol sa. Spustila som ju dole a pozrela sa mu do očí. ,,Povedz mi prečo." povedala som rozhodne.
,,Pretože je to môj dom." rozhodil rukami, čím ma vlastne pustil.
,,Uhm, fajn. A ďalej?" založila som si ruky na prsiach. Chudák, musel sa cítiť ako na výsluchu.
,,Potrebujem na to ďalší dôvod?" mierne zvýšil hlas. O ou. Alice nezačínaj nebezpečnú hru!
,,Pri mne? Áno." odsekla som.
,,K*rva Alice nemôžeš mi prestať dávať také idiotské otázky?" rozkričal sa.
Mikla som sa, ale z miesta sa nepohla. ,,Uhádol si. Nemôžem." Zašiel si rukou do vlasov a zašklbal. Mala som pocit, že si ich pár vytrhá. ,,Prečo nemôžeš byť ako každá druhá ženská?"
,,A prečo ty musíš z minúty na minútu meniť nálady?" stále som nekričala. Aj tak by to nemalo zmysel.
,,Prečo k*rva nemôžeš byť ako oni?!"
,,Počkaj. Čo si mi to pred chvìľou povedal?? Niečo v tom zmysle, že som výnimočná??" zahrala som sa, že premýšľam.

To ho umlčalo. Alebo to možno bolo tým, že som na neho nezvýšila hlas. Asi bol zvyknutý hádať sa. A aj na to, že doňho hučali. Čo ak ho to prestalo baviť? Čo ak už nechcel zostať bábkou v rukách mocných a sám sa stal bábkarom? Čo ak toto je príčina všetkého? Možno iba potrebuje niekoho, kto ho pochopí a ukážemu smer cesty. Prejsť si ju ale musí sám...

,,Matt?" vzala som jeho ruky do svojich dlaní a stisla ich. Zdvihol hlavu a prenikol zrakom do mojich očí.
,,Ja iba nechcem, aby si urobila niečo, čo mi budeš neskôr vyčítať..." povzdychol si.
,,Prečo by som ti mala vyčítať niečo, čo bolo mojím rozhodnutím?"
,,Pretože sa mi to stalo už mnohokrát..."
,,Lenže ja nie som ako ostatní. Ja som ja. A nikto taký ako ja už neexistuje." mudrovala som.

Vyvliekol si palce spod mojich dlaní a prešiel mi nimi po pokožke. Zachvela som sa. Nemôžem popierať, že na mňa pôsobí tak, ako na mňa pôsobí. Že je to veľmi pekný príťažlivý muž, hoci s temnou stránkou. Iba tak premýšľam, že tá ho možno robí ešte príťažlivejším,.....viac záhadným.
,,Máš pravdu, ty nie si ako oni." obtrel sa perami o moje. Nalepil sa na mňa, až som cítila ako mu rýchlo tlčie srdce.
,,Pri tebe má zrazu všetko zmysel..." šepkal ovíjajúc mi ruky okolo pása. ,,Nemám chuť všetko rozbíjať..." zašiel mi rukami pod tričko a dotkol sa mojej nahej pokožky. Vyslalo mi to do tela elektrický pulz. Pomaly začal cúvať, až sme sa dostali na gauč. Sadla som si naň. Bol stále bližšie a bližšie. Skúmal ma od hlavy po päty. Hypnotizoval očami. Perami sa dotkol môjho krku a vtisol tam bozk. Ako omámená som si pomaly ľahla. Zaprel sa rukami do kože gauča a z výšky na mňa hľadel. V očiach mu ihrali iskričky detského šibalstva.

Pomrvila som sa a pozrela mu do očí. ,,Meníš sa Matt. Ty to možno nevidíš, ale ja áno." omotala som mu ruky okolo krku a stiahla ho nižšie. ,,Tento nový Matt sa mi páči." zašepkala som mu kúsok od pier a vzápätí na to ho pobozkala.

Just Friends (Sparkling Notions 1)Where stories live. Discover now