giriş

10.9K 520 54
                                    

 Harry, onun doğduğu günü hala hatırlıyordu. Bir cumartesi günüydü. Annesi onu sabah sekize doğru uyandırmıştı ve sekiz buçuğa doğru hastaneye varmışlardı.  Annesi resepsiyona Claire'nin kaldığı odayı sormuştu. Claire ve Darren Parisi, anne ve babasının eski aile dostlarıydı. Birbirlerini liseden beri tanıyorlardı ve iletişimlerini koparmamışlardı.

Bir hemşire onları dördüncü kata yönlendirmişti ve Harry'i çocukların oyalanması için belirlenen bekleme odasına almıştı. Claire ve Darren'ın ilk çocuğu, Katherine oradaydı. Ama yeni bir kardeşi olduğu için pek mutlu gözükmüyordu. Harry, bir an onun küçük bir kardeş istemediğini düşündü, özelliklede bir kız kardeş.

Katherine onun yaşlarındaydı, aslında ondan iki ay daha küçüktü. O, 1 Şubat 1985'de doğmuştu ve Katherine de 19 Nisan 1985 doğumluydu. Harry, gençken ona karşı hiçbir şey hissetmemişti. Onu her zaman bir arkadaşı olarak görmüştü ama Katherine'nin ona karşı olan hisleri açıktı. Harry'le sevgili olmak istiyordu ve öyleydi ki ilk öpücüğünü bile Harry'e vermişti. Parktaki paslı salıncakta otururken ona doğru gitmişti ve yanağını yakalayp onu öpmüştü. Harry onun neden böyle yaptığını ya da bunu yaparken aklından neler geçtiğini bilmiyordu ama onun duygularını incitmemişti çünkü aileleri çok yakın arkadaşlardı. Bu yüzden hayatının ilk evrelerindeki romantikce davranışları genelde yapmacıktı. Ama bu pek zor olmuyordu çünkü Katherine, Harry'nin -ona kalemini vermesi gibi- en basit hareketinde bile kucağına bayılacak gibi oluyordu.

Bu yüzden Katherine onu bekleme odasına doğru yürürken gördüğünde, gözlerini ondan alamadı ve kocaman bir şekilde gülümsedi. Harry'de ona geri gülümsedi çünkü ailesinin onu izlediğini biliyordu. Ailesi ona, doğum odasının dışında beklemek için Claire ve Darren'ın diğer aile üyelerinin yanlarına gittiklerini söylemişti. Harry başını salladı ve Katherine'nin yanından bir koltuk aldı. Konuştuğu şeye dikkatini vermeye çalıştı ama yapamadı çünkü kızın sohbeti çok sıkıcıydı. Her zaman onun en yakın arkadaşı ya da en yakın arkadaşının sevgilisi hakkındaydı.

Yaklaşık iki saat süren zoraki bir sohbet ve beklemenin ardından, Emelia doğmuştu. Kimse bir şey söylemiyordu, yalnızca suratları sevinçle gülümsüyordu. Sonra, Harry'nin annesi onu almak için geldi. Ona odaya kadar eşlik etti ve aile üyelerinin yanına geldiler. Bu sırada Harry, Claire ile yüz yüze geldi.

Claire ona, eğer isterse bebeği kucağına alabileceğini söyledi. Ama Harry bu teklifi geri çevirdi. O nefes alan küçücük bir şeydi. Ya onu incitirse, o zaman ne olurdu? Ama Claire ısrar etti ve yeni doğan bir bebeği nasıl kucağına alacağını ona gösterdi. Harry ona pek istekli olmayan bir gülümseme gönderdi ve bebeği kollarına hafifçe aldı. Herkes onun başında dikiliyordu ama o pek önemsememişti.

Emelia doğmuştu.  Onun kollarında doğmuştu.

Emelia, 18 Temmuz 1998'de doğdu. Herkes için bu rastgele bir gündü, ama Harry için onun doğduğu gündü. Ve belkide onun kısa hayatında yakından gördüğü ilk doğumdu. Ve belkide herkes neşeyle gülümserken, o, kollarında olan kızın farklı olduğunu anlamıştı.

Ve kısa bir süre için, Emelia onundu.

**ufak bir not:  Harry  burada 13 yaşında.

French Braids  [Türkçe]Where stories live. Discover now