bir

7.1K 467 32
                                    

GERİYE DÖNÜŞ

Emelia yüzündeki büyük somurtmayla mutfağa doğru yürüdü. Katherine küçük kız kardeşinin çocukça davranışına gözlerini devirdi ve o sırada Harry sessizce gülerek onları izliyordu. Harry neredeyse her zaman Parisi'lerin evindeydi hatta evlerinde Harry için ayrılmış bir oda bile vardı. Harry genellikle anne veya babası onu arayana kadar Katherine ile birlikte orada ders çalışırdı.

"Emelia, sorun nedir tatlım?"  Claire, Emelia rahatsızca yerinde kıpırdanırken ona sordu.

"Bayan Carraway beni sınıf için çörekleri yapmakla görevlendirdi ama Katherine onları pişirmede bana yardım etmek istemiyor." Emelia kollarını Claire'nin beline sardı ve suratını onun omzuna gömdü.

Claire içini çekti. "Katherine, neden çörekleri fırınlamada kardeşine yardım etmek istemiyorsun?"

Katherine dudaklarını alay edercesine büktü. "Çünkü bu benim sorunum değil, ona yapamayacağı bir şey konusunda yardım edeceğimi söylemedim."

Claire, Katherine'ye bir bakış attı ve Emelia'nın saçını okşadı. Harry, Katherine'nin yanında ayakta dikiliyordu ve dirseğini mutfak tezgahına dayadı. Bu, ikisinin arasında sürekli geçen didişmeydi. Ama Harry Emelia'nın hatalı olduğunu düşünmedi, Katherine sadece çocukları sevmeyen huysuz bir genç kızdı. Katherine'nin kabalığına karşılık, Harry, Emelia'ya karşı kibar olmayı denedi. Bunu yapmak zor değildi, Harry gerçekte Emelia'nın olmasından zevk alıyordu.

"Claire? Ben onun için çörek yapabilirim,  zaten büyükannemin kitap kulübü için biraz çörek pişirmek zorundayım." Harry, Katherine ona dik dik bakarken konuştu.

Claire şaşırmıştı.  "Gerçekten mi Harry? Bu harika olur, benim gerçekten onları pişirmek için zamanım yok."

Harry gülümsedi, "Gerçekten sorun değil."

Ama Emelia bir tepki vermemişti.

-

"Şimdi tatlım, sana sınıfa getirmen için hangi tat çörek getireceğini söyleyen bir kağıt verdiler mi?"  Harry onu kendi evlerinin mutfağındaki tezgaha oturturken sordu. Harry, Emelia'yı kendi evine getirmişti, bu sayede pişirme işlemi daha kolay olabilirdi ve çörek içn gerekli malzemelerin hepsinin yerini biliyordu.

Emelia bilmediğini belli edercesine omuzlarını kaldırdı ve sonra sırt çantasını işaret etti. Harry kıkırdadı ve onun sırt çantasını eline aldı. Neler yapılması gerekenlerin yazdığı kağıdı çantadan çıkardı ve bakmaya başladı.

"Burada dediğine göre, sadece çikolata parçaları, bonibonlu şekerler veya kuru üzüm kullanabilirmişiz. Hangisini seçmek istersin güzelim?"  Harry kağıdı okurken ona sordu.

"Çikolata parçaları." Emelia bacaklarını sallandırırken söyledi. Harry ona gülümsedi ve kremayı karıştırma işlemi bittikten sonra kaşıkta kalan krema parçalarını yemek isteyip istemediğini sordu. Emelia'nın griye yakın gözleri ışıldadı ve omuzlarına düşen Fransız örgülü saçlarıyla başına salladı. Harry, birinin bu çiğ karışımı çok fazla yemesinin kötü bir şey olduğunu biliyordu bu yüzden Emelia'yla sadece bir kaşık yiyeceğine dair anlaştılar.

Emelia, krema dolu kaşığa doğru ağzını açtı ve Harry kaşığı geri çıkardığında bomboştu. Harry ona gülümsedi ve çöreklerin pişmesi için beklerlerken Harry'nin gülmesi ve Emelia'nın küçük kıkırdamalarıyla evin etrafında koşmaya başladılar.

Altı kez "XOX" oynadılar ve evdeki tüm şekerleri yediler. Harry, kendine sakladığı bütün şekerleri ve bisküvileri bile yemesine izin vermişti. Ve beraber yaklaşık dört kez saklambaç oynadılar.

"Şimdi seni yakaladım." Emelia bahçedeki büyük çiçeğin arkasında yaslanırken, Harry fısıldadı. Emelia, Harry onu yakalayıp yanağından öptüğünde kıkırdadı.

"Bu adil değil Harry." Emelia surat asarak söyledi ve başını onun omzuna gömdü.

"Nasıl adil değil tatlım?" Harry evin içine doğru yürürken sordu ve Emelia'nın üşümediğine emin olmak için kapıyı kapattı.

"Sen daha büyüksün ve tüm iyi saklanma yerlerini biliyorsun."

"Bu doğru değil."

"Sana inanmıyorum."

Harry kollarındaki kıza gülümsedi. Onun sevgisi tamamen masum ve saftı. O, Emelia'dan hastanede ilk gördüğü anda hoşlanmıştı. Onun sevgisi sapıkça ya da tutarsızca bir şey değildi ve bunu kontrol etmek onun elinde de değildi. Harry onu tüm kalbiyle seviyordu, en başından beri.

**ufak bir not: Size orjinal yazarın dediklerini iletiyorum. Dediğine göre; ilk bölümlerde geriye dönüşler olacak ama sonra şimdiki zamana dönecek. Ve Harry ile alakalı olarak da, Harry ve  Emelia'nın arasında bir akrabalık ilişkisi yok ve Harry'nin sevgisi tamamen masum. 

 

French Braids  [Türkçe]Onde as histórias ganham vida. Descobre agora