MOİRA S1B10

563 41 8
                                    

MM:GECE

Kız duvardaki üçgene dokundu. Sonra kolyesini çıkarıp üçgenin üzerine koydu. Buranın bir kapıya benzediği bariz belliydi. Üçgenin bir kaç santim sağına baktığında bir daire gördü. Boyutları üçgen ile çok yakındı.
"Sanırım eksik parçamız var. " dedi Moira. Adam kapıya baktı.
"Böyle bir kolye daha hatırlıyor musun? " dedi Gece.
"Hayır. " kapı işlemelerle doluydu. Kız bir kaç dakika daha baktı sonra kafasını iki yana salladı.
"Bana bugünlük bu kadar gizem yeter. Yemeğe baksam iyi olacak. " kız arkasını dönüp merdivenlerden inerken yukarıya çıkan Kartal'ı gördü. Umursamayarak indi aşağı. Kafası yeterince karışıktı.
Kartal da herkesin girdiğinde şaşırdığı gibi şaşırarak baktı odaya. Baya lüx bir odaydı.
"Vay be? Ölüm habercileri birazcık gösterişi seviyormuş anlaşılan. " eşyalara dokunup bir anı bulmaya çalıştı ama gözünde canlanan hiçbir şey yoktu. Üzerinden uzun zaman geçmiş olmalıydı.
Kartal gizli kapıyı yeni görmüştü. "Gizli kapı mı var? En bayıldığım..." dedi kapıya yaklaştı. Sonra dokundu. Elleri kapının üzerinde gezdi. Ama hissettiği hiçlik dışında tek bir şey vardı.
"Moira üzgün. Kafası karışmış. " dedi Gece'ye bakarak.

"Nasıl karışmaz ki ? Benim doğduğumdan beri bildiğim şeyleri sadece bir kaç gündür biliyor ve tanımadığı iki adama evini açmak zorunda. " dedi Gece.
"Bu yüzden onunla konuşsan iyi edersin. Yani... biraz güven vermeye çalış. "

"Zihin okuyamıyorum. Ama bana güveneceğini sanmam. " Dedi Gece etrafa bakarak. Tanıdık gelen bir şeyler arıyordu. Ama aslında hiçbir şey yok gibiydi.

"Ben okuyabiliyorum. Ve boşu boşuna tavsiyede asla bulunmam. O yüzden değerlendirsen iyi edersin. "

"Neden sen denemiyorsun ?" dedi Gece.
"İnsanlar ne diyeceklerini bilen insanlara güvenmezler. Yüzümden güven aktığını da söyleyemem tabi. " Gece umursamıyormuş gibi başka bir konu açtı.

"Aşağıya inmenin bir yolunu bulmalıyız. "

"Aşağıda olduğundan eminsin yani ?" Dedi Kartal 

"Aşağıda bir şey göremiyorum. " dedi Gece. Yukarıya baktı. Sonra tekrar konuştu. "Yukarıda da bir şey yok. Sence geçit yukarıya mı açılıyor?"
"Gizli olması aşağıda olduğu anlamına gelmez diyorum sadece. Yani belki de annesi de Tabiat kökenli.  Yer altını sevenler kesinlikle Tabiat kökenliler değil. "

"Peki ha annesi Sunitabiat kökenliyse?"

"Her şey olabilir. Ben sadece ortaya tahminimi attım. Annesinin ne olduğunu görmedim. Belki de dediğin gibi. "

"Kafam allak bullak oldu. Kader tanrıçasının torunu... Yani büyükannesi en güçlü gelişmişlerden biri. Ama aklı seni uğraştırmıyor bile. Kaderi elleriyle oyuncak edebilen bir tanrıçanın torunu. Onda gördüğün her şey...." aynı anda birbirlerine döndüler.
"Anlamsız olabilir!" Dedi Kartal.

"Anlamsız olabilir. Değiştirebilir.  O gördüğü alternatif gelecekti. Müdehale edilmemiş saf haliydi. İsterse oynayabilir. " dedi Gece.

"İyi de , bu bir varsayım. Yapabildiğini bilmiyoruz. " dedi Kartal.

"Hepimiz dengeyi sağlamak için yok muyuz?" Dedi Gece.

"Evet ve bunu yaparsa dengeyi bozmuş olmaz mı ?"

"Hayır. Öyle oluyor olsaydı. İnsanların düşüncelerini okuyup kararlarının değişmesini sağlayıp onlara daha iyi bir gelecek vermen her şeyi mahvederdi. "

MOİRAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin