MOİRA S1B1

2.3K 96 20
                                    

Kız gülümseyerek adamın önüne espresso fincanını koydu. Sarı ve kahve arasında gidip gelen saçları vardı. Sakalları onu daha çekici yapıyordu muhtemelen. Takım elbiseli yakışıklı bir adamdı.

Adamın dakikalardır kendisini süzdüğünün farkındaydı ama bir şey yapamamıştı. O sadece bu kafede bir çalışandı.

Masanın üzerinde bir de ilginç bir çiçek vardı. Bir sür yaprağı olan biraz büyük bir çiçekti. Belki de sevgilisini bekliyordu. Ama bu yaptığı gerçekten çok ayıptı!

"Pardon... isminiz neydi ?" Dedi adam mavi gözlerini kıza çevirerek. Onu taciz eden bir harekette bulunmasa dahi kız ona bakışlarından rahatsızdı.

"Moira. Neden?"

"Böyle bir güzelliğin ismini merak etmem kötü mü ?" Kız dişlerini içinden sıkarak gülümsedi.

"Afiyet olsun. " uzaklaştı adamın yanından. Zaten kimsede yoktu ve kendi başına çalışıyor sayılırdı. İçeriye başka bir kız girdi. Belki de daha liseye gidiyordu ama adamın yanına oturdu. Gözlerini dikip onları izledi. Kızı istemediği şeylere zorlayabilirdi belki. Yani... sonuçta adamdan hiç hoşlanmamıştı.

Bir süre cama çarpan yağmuru izledi. Yağmur onu hep rahatlatmıştı. Sesi değildi... kokusu değildi rahatlatan. Ona babasını hatırlatıyordu. Babası ona hep suyu dalgalandırarak oyunlar yapardı. Detay gülümsemesini sağladı. Gözlerini tekrar masadaki çifte çevirdi.

Adam kıza çiçeği uzattı. Kız bir süre naz yapar gibi baktı ve gülümseyerek aldı çiçeği adamın elinden. Adam kızı rahatsız edici bir şekilde inceliyordu resmen. Kızın kusmaya başlamasıyla ne olduğunu anlamaya çalışarak baktı. Adam hareket etmiyordu bile. Kızın parladığına yemin edebilirdi. Kız ışık saçıyordu. Adam çantasını alıp uzaklaştı masadan. Ve kapıdan çıkıp gitti. Moira hızla kızın yanına koştu. Gördüğü adamın şerefsizin teki olduğunu anlamıştı da bunu beklemiyordu.

"Bana bak ! Hey? İyi misin? Seni lavab..." kız yere düştü. Moira birden ondan uzaklaştı. Geri gittiğinde eli masanın üzerindeki çiçeğe değdi. Çok güzel ve ilgi çekiciydi. Yaklaştığı an dokunmak istemişti.

Kızın belki de çiçeklere alerjisi vardı? Ya da... daha önce hiç böyle bir çiçek görmemişti! Aniden çiçeği bıraktı belki de zehirlediydi.

Barın arkasındaki arkadaşına ambulansı araması için bağırdı.

Bir kaç dakika sonra ambulans geldiğinde biri kızı olduğu yerde muayene etti ama cevabı kızı hiç sevindirmeyecekti.

Biri siyah bir çanta getirdi.

"Ne?" Dedi kız şaşırarak.

"Sadece bir çiçeğe dokundu. Ölmüş olamaz!"

"Çiçek nerede? Belki zehirli alan olabilir. Görebilir miyim?"

"O çiçeğe bende dokundum. Yani..."

"Hemen bizimle hastaneye gelin. "

"İyide çiçek yerde kaldı!"

Adam kızın işaret ettiği yere baktı. "Burada çiçek falan yok. Benimle dalga mı geçiyorsunuz?"

MOİRAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin