geçmişteki acılar 3/3 (ç)

158 14 47
                                    

DİKKAT: Bu part üçtür, bir ve ikiyi es geçmeyin.

Bu bir çeviri hikeyedir. MiriamMcTroi'in hikayesidir, orijinal adı bölümün ; Yevgeny [sad]

Beni Bırakma - Feridun Düzağaç

"Gel bak bir elimde gökyüzü var, hala
Ötekinde kayıp giden yıldızlar; la la, la la
Korkular da benim, umutlar da
Beni bırakma, beni bırakma."

****************

Yevgeny ve Franny Ian Gallagher'ın evine giden trende oturuyorlardı.

Franny, "İyi misin Yev?" diye sordu. "Biliyorum, bunlar çok fazla senin için."

Yevgeny onayladı, hala titriyordu. 

"Eğer sana yardımı olacaksa, benim ailem de pek iyi sayılmaz. Lip amcaya bak, ailenin en akıllısıydı, geleceği olabilecek birisiydi ama tüm gün barda oturup bira içiyor. Ya da annem beni 15 yaşında doğurdu, sırf babamın ailesine girebilmek için.."

Yevgeny ona gülümsedi. "Denediğin için teşekkür ederim ama bunların benimkilerle karşılaştırılabileceğini sanıyorum."

"Ama sonuçta senin ebeveynlerin yine de arkadaş, değil mi?" 

"Evet, sanırım, onlar gerçekten iyi arkadaşlar aslında. Ama olayları düşününce.. Babam her zaman olayları hatırlamak zorunda kalarak yaşadı ama buna rağmen iyi bir baba oldu! Bilemezsin, annem bezen Rusya'daki hayatından bahsediyordu, Mandy halam erkek arkadaşlarından bahsederdi ve Terry yaşarken içtiği zaman hep sinirli olurdu, kötü insan nasıl olur biliyorum. Ama babam asla kötü bir şey yapmadı, bana ya da anneme vurmadı, içtiği zaman hiç sinirli olmadı, o iyi bir insan, bunca yaşanan bokluklardan sonra artık mutlu olması gerekiyor."

Franny onayladı.

"Umuyorum ki Ian amca senin planını berbat etmez." mırıldandı ve Yevgeny'e baktı. "Ve sen de iyi bir insansın Yev, bunu yaptığın için." Yevgeny başını salladı ve iç çekti.

Yevgeny, "Dün bir erkeği öptüm." dedi. Franny kaşlarını kaldırarak ona baktı.

"Babam bizi gördü ve ben korktum, bana vuracak sandım ama o sadece benimle birlikte oturdu ve onunla konuşabileceğimi, beni anladığını söyledi." Yevgeny derin bir nefes aldı. "Bugün babama olanları duydum, benimle aynı şekilde yakalandığını. Ne kadar şanslı olduğumu biliyor musun? Babam hiçbir şey yapmadı, geçmişinde olanlar gibi. Ian benim son şansım... Onu mutlu görmek için son şansım... O onun son şansı... mutlu olabilmek için..."

Franny kızıl saçlarını kulağının arkasına attı ve içten içe Ian'ın onları hayal kırıklığına uğratmamasını umdu.

-------------------------

Geri kalan yol boyunca hiç konuşmadılar. Yevgeny daha önce Kuzey yakasına gelmemişti bu yüzden Franny telefonu ile yolu bulurken onu takip etti. 
Yevgeny "Burası çok fazla ışıltılı." diye fısıldadı.  "Anlamıyorum, sadece daha çok paraları var diye iyi görünümlü ve camlarında çiçek olan evlerde yaşıyorlar."
"Yev, sen de pencerenin önüne çiçek koyabilirsin." dedi Franny.
Yev, "Ama bizim evlerimiz hala bok gibi görünür." dedi, Franny'nin telefonu geldiklerini söyleyen ses çıkartınca durdular, Ian'ın evine baktılar. "Eminin onun duvarlarında delikler yoktur."

Yevgeny'nin yaşadığı yer ile bir problemi yoktu, hatta severdi bile. Eski evleri, oraların hikayesini, amcalarının ve halasının oradaki anılarını severdi. Ama bu küçük güney yakalı çocuk bu sokakların arasında, "daha iyi insanların" arasında yürüyünce aniden kendini kötü hissetti.

Gallavich // one shotsWhere stories live. Discover now