16.fejezet - Házimanó Felszabadítási Front

636 29 4
                                    

Aznap este felsétáltunk a bagolyházba Pulipintyhez, hogy Harry elküldhesse a sárkánykaland kimeneteléről írt levelét Siriusnak. Útközben Harry elmondta Ronnak, miket mesélt Sirius Karkarovról. Ron megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy az iskolaigazgató egykor halálfaló volt, de mire felértünk a bagolyházba, már azt hangoztatta, hogy Karkarov mindig is gyanús volt neki.
- Minden egybevág - magyarázta - Malfoy a vonaton azt mondta, az apja és Karkarov jó barátok. Most már tudjuk, honnan ismerik egymást. Biztos a Világkupadöntőn is mindketten ott rohangásztak az álarcosok között... De figyelj, Harry, ha tényleg Karkarov dobta be a neved a serlegbe, akkor most biztos veri a fejét a falba. Nem jött be a kis ötlete. Megúsztad egy karcolással! Várj, segítek...
Pulipintyen olyan mámor lett úrrá a levél láttán, hogy tébolyult huhogás közepette röpködni kezdett Harry feje körül. Ron elkapta a levegőben, és lefogta, hogy veszteg maradjon, amíg Harry a lábára köti a levelet.
- Kizárt dolog, hogy a többi feladat is ilyen veszélyes legyen - folytatta Ron, miközben az ablakhoz lépett Pulipinttyel - Komolyan, Harry, szerintem akár még meg is nyerheted ezt a versenyt.
Tudtam, hogy Ron csak azért beszél így, mert jóvá akarja tenni korábbi viselkedését, ettől függetlenül jól estek a szavai.
- Ne igyunk előre a medve bőrére! - szóltam nagy komolyan - Kétlem, hogy Harry túl lenne a nehezén. Ha már az első próba ilyen volt, bele se merek gondolni, milyen lesz a többi.
- Megszólalt a mi kis optimistánk - fintorgott Ron - Szerintem neked barátkoznod kéne Trelawneyval. Jól megértenétek egymást.
E szavakkal Ron kidobta Pulipintyet az ablakon. A kis bagoly vagy négy métert zuhant, mire sikerült lefékeznie magát.
Megvártuk, amíg Pulipinty eltűnik a távolban, azután Ron így szólt:
- Lassan le kéne mennünk, Harry. Kezdődik a győzelmi bulid. Fred és George mostanra már biztos kirabolták a konyhát.
És valóban, mikor beléptük a Griffendél-toronyba, ott ismét lelkes taps és üdvrivalgás fogadta Harryt. A klubhelyiségben minden vízszintes felületet tálak és kancsók foglaltak el; hegyekben állt a sütemény, vödörszámra kínálgatta magát a sütőtöklé és a vajsör. Lee Jordan feleresztett jó néhány Dr. Filibuster féle "nedvesen is indítható, garantáltan tűzmentes" csillagszórót, úgyhogy szó szerint szikrázott a levegő az ünneplő griffendélesek feje fölött. Dean Thomas, aki nagyon szépen tudott rajzolni, készített egy sor új plakátot. A legtöbb Harryt ábrázolta, amint Tűzvillámán körberepüli a magyar mennydörgőt, de volt néhány kép a lángoló fejű Cedricről is.
- Fú, de nehéz! - mondta Lee Jordan, miután kezébe vette az aranytojást - Nyisd ki, Harry! Nézzük meg, mi van benne!
- Egyedül kell megfejtenie a rejtvényt - szólt szigorúan Hermione - Így írják elő a tusa szabályai...
- A sárkánykerülgetésre is egyedül kellett volna felkészülnöm - dörmögte Harry halkan. Sikerült is bűntudatos mosolyt csalnia a lány arcára.
- Így van, Harry! Nyisd ki a tojást! - visszhangozták többen is a közelben.
Lee átadta Harrynek a tojást. Harry bedugta körmeit az aranyhéjon körbefutó szűk hézagba, és felfeszítette.
Az belül üreges volt ugyan, de nem volt benne semmi - viszont abban a pillanatban, hogy Harry kinyitotta, panaszos, süvöltő visítás töltötte be a helyiséget. A hang leginkább azoknak a fűrészeknek a zajára emlékeztette Harryt, amelyeken a szellemzenekar játszott Félig Fej Nélküli Nick kimúlás napi partiján.
- Csukd be! - ordítottam, a fülemre szorítva a kezem.
Harrynek nem kellett kétszer mondani.
- Ez meg mi volt? - Seamus Finnigan csodálkozva meredt a tojásra - A sikítószellemeknek van ilyen hangjuk... Harry, lehet, hogy legközelebb egy kísérteten kell átkaszabolnod magad?
- Ez egy ember hangja volt, akit kínoznak! - hebegte falfehér arccal Neville - A Cruciatus-átkot kell majd leküzdened!
- Gondolkozz már, miket beszélsz, Neville! - torkolta le George - A Cruciatus-átok be van tiltva. Nem csinálhatnak illegális dolgokat a bajnokokkal... Viszont Percy pont így szokott énekelni... Figyelj, Harry, lehet, hogy meg kell támadnod Percyt zuhanyozás közben.

- Ezt a sok ételt mind a konyhából hoztátok?
- Onnan bizony - felelte vigyorogva Fred, és utánozni kezdte a házimanók sipító hangját: - "Vigyen, amit csak tetszik, uram, vigyen, amit csak tetszik!" Rátukmálják az emberre a kaját... Ha azt mondod, süssenek meg neked egy ökröt, azt is megcsinálják...
- De hogy jutsz be hozzájuk? - kérdezte csak úgy mellesleg Hermione.
- Az nem gond - legyintett Fred - Van egy festmény, ami egy gyümölcsöstálat ábrázol. Meg kell csiklandozni rajta a körtét, és akkor... - elharapta a mondatot, és gyanakodva nézett Hermionéra - Miért kérdezed?
- Csak úgy, kíváncsiságból - sietett a válasszal a lány.
- Rá akarod beszélni a manókat, hogy sztrájkoljanak? - kérdezte George - Meguntad a röpcédulázást, és úgy döntöttél, hogy inkább megszervezed a manók forradalmát?
A közelben állók jót nevettek a bizarr feltételezésen. Hermione nem válaszolt.
- Nehogy nekem telebeszéld a fejüket, hogy követeljenek ruhát meg fizetést! - szólt fenyegetően Fred - Hagyd csak békén őket, hadd főzzenek!
Ekkor Neville átmenetileg magára vonta a társaság figyelmét, ugyanis hatalmas kanárivá változott.
- Jaj, ne haragudj, Neville! - kiabálta Fred a nagy kacagás közepette - Elfelejtettem, hogy tényleg a kuglófot bűvöltük meg!
Neville alig egy perc múlva levedlett, s mire az utolsó toll is lehullott róla, újra a régi volt. Még a nevetésbe is bekapcsolódott.
- Kanári-kuglóf! - rikkantotta Fred - A közös találmányunk George-dzsal! Hét sarló darabja - a bolondnak is megéri!
Kevéssel egy óra előtt vonultam csak fel hálótermembe. Végül is igaza volt Hagridnak... a sárkányok egészen jópofa állatok.

Camilla Potter, a másik túlélő 1-4. ᵈᵐWhere stories live. Discover now