34th Chapter

2 0 0
                                    

„Potrebujem sa z tebou porozprávať, Mika," oznámil mi Tom večer o deviatej. Sedela som vedľa neho v obývačke, pozerali sme film. Nečakala som, že bude chcieť viesť nejakú serióznu konverzáciu.

„O čo ide, Tom?" spýtala som sa ho.

„Chcem sa len porozprávať. O nás," odpovedal Tom.

„Nemôžeme to nechať na inokedy? Mala by som ísť za deťmi," vyhovárala som sa.

„Lorry sľúbila, že sa o ne postará. Vie, že potrebujeme oddych a čas pre seba," odbil ma okamžite Tom.

„Tommy, nemám náladu na taký rozhovor. Som unavená," povedala som.

„Nebude to trvať dlho, mika. Sľubujem. Len sa s tebou chcem porozprávať," povedal Tom.

„Fajn, hovor," vzdychla som si.

„Lorry mi povedala, o čom ste spolu hovorili," začal Tom, „Nechcem, aby si si myslela, že si tu so mnou zo súcitu. Najprv som ti chcel pomôcť, keď som videl, ako na tom si. Videl som v tebe svoju mladšiu sestru. Máš rovnaké oči ako ona. Bola si jej veľmi podobná. Trvalo mi len niekoľko chvíľ, kým som si ťa obľúbil a niekoľko dní, kým som si uvedomil, že ťa milujem. Každou chvíľou viac a viac. A keď som ťa videl sedávať na schodoch a plakať, chcelo sa mi plakať tiež. Aj preto, lebo som ťa miloval, aj preto, lebo si mi stále pripomínala Lynn. Nechcel som o teba prísť. Nechcem o teba prísť. Mame som sľúbil, že ju urobím hrdou a že to nikdy nevzdám. Ja len nedokážem kráčať po svete sám. A až príliš rýchlo sa naviažem na iných. Longday som si neskutočne zamiloval na prvej skúške. S Ellou som začal seriózne randiť týždeň po tom, ako sme sa zoznámili a s Eddym sme sa nasťahovali do jedného bytu už v devätnástich. No ty, ty si bola najrýchlejšia väzba. Keď som ťa uvidel, keď som začal premýšľať nad tým, čo sa stalo, vedel som, že to nebola náhoda. Ten deň nikdy nezabudnem. Čokoľvek sa stane."

„Tommy, mám obavy z toho, čo sa stane," vzdychla som si.

„Prečo?" spýtal sa ma Tom.

„Pretože mám v žalúdku nepríjemný, podivný pocit, keď s tebou hovorím. Ako keby som mala čo skrývať, aj keď nič také nemám. Asi klamem teba aj samú seba, keď vravím, že všetko je v poriadku," odpovedala som.

„To nič, Mika. Niekedy mávam podobné pocity. Nedokážem ich poriadne vyjadriť. Je to akoby som vysielal vlny a tie sa iba odrážali. Keď niečo dáš a nedostaneš nič naspäť," skonštatoval Tom.

„Dávaš mi všetko čo máš. A ja nie som schopná dať ti ani seba. Lebo ma moje srdce odporne klame," vzdychla som si.

„Nechcem nič naspäť. Najlepšie, čo mi môžeš dať, je tvoje šťastie. Chcem, aby si bola šťastná. S kýmkoľvek. So mnou, s Eddym, alebo s hocikým iným. Raz sa cez to prenesiem," pousmial sa Tom.

„Lenže ja sa neprenesiem cez to, že som ťa zranila," odpovedala som mu.

„Nezraníš ma, Mika. Budem rád, ak budeš šťastná," povedal Tom.

„Nebudeš. Bude ťa to bolieť, keď odídem. Nebudeš šťastný. Budeš sám. Budeš plakať. Lebo budem preč. Lebo ťa viac nebudem milovať. Lebo nedostaneš späť lásku, ktorú si mi dal," povedala som mu.

„Mika, som len človek. A žiarlivosť je ľudský pocit," povedal mi Tom.

„Aj to, čo budem cítiť ja, je ľudské. Ľútosť je tiež len pocit, však?" spýtala som sa ho.

„Ako to myslíš?" nechápal Tom.

„Budem ľutovať, že som od teba odišla, že som ťa nechala zlomeného. Budem ľutovať, že spím s niekým iným a ty sa to môžeš dozvedieť. Budem ľutovať všetko, čo urobím, pretože ťa tým môžem zraniť," vysvetlila som mu.

„Ktokoľvek to bude, bude mať šťastie, že môže vedľa seba mať niekoho ako ty. Si jediná svojho druhu a nikdy by som nechcel byť tvojím nepriateľom. Veď by si ma roztrhala v zuboch. Milujem to na tebe. To, že si svojská a sama sebou v tomto umelom a falošnom svete. Veľa ľudí nemá odvahu byť úprimný. Trvalo mi dlho nájsť ju. A potom si prišla ty a povedala si všetko, čo som sa dlho bál povedať," pousmial sa Tom.

„Je ešte niečo, čo sa teraz bojíš povedať?" spýtala som sa ho.

„Monica, chcel som ťa znova požiadať o ruku, ale viem, že odmietneš. Sľúbil som ti slobodu a nebudem ti brániť, ak zajtra odídeš k Eddymu," povedal Tom.

„Toho sa nemusíš báť. Zatiaľ tam nechcem ísť," povedala som mu s miernym úsmevom na tvári.

„Môžeš. Mám zviazané ruky a nemôžem ťa zastaviť," zopakoval Tom.

„Ďakujem. Viem, že tu pre mňa budeš vždy, keď budem potrebovať rameno, aby som sa oň oprela. Si najlepší priateľ, akého som si mohla priať a najlepší otec pre moje deti. Lenže niekto kedysi povedal, že nič netrvá večne. Raz sa naše cesty rozídu a nemám ani poňatia, na ako dlho. Akokoľvek dlho to bude, chcem urobiť to správne. Nechcem urobiť tisíce chýb, ktoré by som raz mohla oľutovať," povedala som mu.

Tom ma chytil za ruku. Hľadel mi do očí. Premýšľal, či ma má pobozkať alebo nie. Videla som to na ňom.

„Môžeš, Tommy," zašepkala som a priblížila sa k nemu. Naše nosy sa takmer dotýkali, naše oči sa zabárali do seba. Tom pritisol svoje pery k mojim. Ani som sa nepohla. Zatvorila som oči a nechala som sa nežne bozkávať.

„Už by som mala ísť hore. Som unavená," povedala som po chvíli, keď som sa odtiahla.

„Prosím, zostaň tu. Dopozeraj so mnou ten film. Nechcem tu byť potme sám," poprosil ma Tom.

„Fajn, tak ešte chvíľu zostanem," vzdychla som si.

Oprela som si hlavu o Tomovo plece a vyložila nohy na gauč. Objala som si kolená a Tomova ruka objala mňa. Pritiahol si ma k sebe a vtisol mi letmý bozk na čelo.

Bola som neskutočne unavená. Niekoľkokrát som zívla, oči som takmer neudržala otvorené.

„Pôjdem si ľahnúť," zašepkala som a chcela som vstať.

„Počkaj, mika," zastavil ma okamžite Tom, „keď prídeš hore, deti sa určite zobudia a zase sa nevyspíš. Poď, ľahni si sem."

Položila som si hlavu na Tomove stehná. Pokrčila som nohy, jednu ruku si dala pod hlavu. Tommy ma prikryl dekou a hladkal po chrbáte. Jeho jemné dotyky ma donútili uvoľniť sa, upokojili každú nepokojnú bunku v mojom tele. Ležala som pri ňom, hľadela na obrazovku televízie a pomaly zaspávala.

Odrazu som len zacítila, ako ma niečie ruky dvíhajú z gauča. Tom ma opatrne vzal na ruky, chcel ma odniesť do postele.

„Môžeš ma položiť, Tommy. Cestu do postele zvládnem," zašepkala som.

Tom ma zložil na zem. Chytil ma, aby som na nohách udržala rovnováhu. Ovinula som si deku okolo seba a šla som spolu a tomom do spálne. Potichu som si ľahla do postele a znova som zaspala. Iba som cítila, ako ma Tom prikryl, pohladil po vlasoch a pobozkal na čelo. Pousmiala som sa. Mala som všetko, o čom som kedy snívala. A chcela som sa toho vzdať.

dreamers 3 - heartbreaker's home Where stories live. Discover now