5th Chapter

1 0 0
                                    

„Neviem ako tebe, ale mne sa najviac páčia tieto," Maya mi ukázala krvavo červenú róbu.

Bola naozaj krásna. Kombinácia tmavého saténu a svetlého šifónu tomu skutočne dodávala bohémskosť. Základ tvorili jednoduché krátke šaty. No ľavé plece bolo zakryté rukávom a z pravej strany sa od pása tiahla jemná sukňa.

„Sú naozaj krásne, Maya," usmiala som sa.

„Dokonale v nich vynikne všetko, čo má. Si mladá a pekná, môžeš si to dovoliť. Ja už pri týchto dvoch ani moc nie," zasmiala sa Maya a pozrela sa na dve deti hrajúce sa na koberci. Starší chlapec, Williamov syn Teddy, mal takmer päť rokov a mladšie dievčatko, ich spoločná Belle, mala rok.

„Tak to ti verím," zasmiala som sa a vzala som Bellu na ruky.

„Veď vieš, Willie sa domáhal od svojej bývalej času so synom. Pred dvomi mesiacmi sa sem dovalila so svojím najnovším objavom a oznámila mi, že s ním môže byť koľko chce. Niektoré matky sa vedia riadne postarať o svoje deti," vzdychla si Maya.

„Okej, tak ja už asi pôjdem. Musím ešte niečo spraviť s týmto," povedala som a prehrabla si blond vlasy siahajúce po plecia.

„Keď uspíš tohto diablika, ochotne s tým niečo urobím," zasmiala sa Maya.

„Okej, tak ja to teda skúsim," zasmiala som sa.

Sama som bola prekvapená, ako to dopadlo. Do pol hodiny Belle spala ako zarezaná a Maya sa mi hrabala vo vlasoch.

„Nechcela by si mať s Tommym vlastné deti? Lebo ti to s nimi ide fakt dobre," navrhla mi Maya.

„Možno časom. Nechcem sa nikam náhliť. Navyše teraz, keď sme ako na horskej dráhe, to asi tiež nie je naj nápad. Veď vieš, ako je na tom James a ako to berie Tommy," odpovedala som.

„Len nečakaj moc dlho. Tommy nebude mať večne Dvadsaťosem," usmiala sa Maya.

„Ja viem. Len deti sú téma, o ktorej nezvykneme hovoriť. Aj keď by to asi bolo dobré aj pre náš vzťah. V posledných dňoch mám pocit, že sme len ľudia žijúci v jednom dome. Navyše po tom, čo sa stalo pred týždňom v Los Angeles to tak je ešte viac," vzdychla som si.

„Čo sa stalo?" zľakla sa Maya.

„Bozkávala som sa s niekým, s kým som nemala," odpovedala som.

„A Tommy to vie?" spýtala sa ma.

„Nevie to. Prosím nepovedz mu to. Urobila som vrcholnú kravinu," pokrútila som hlavou.

„Neboj, nikdy by som mu to nepovedala. Také veci sa popstar ako ty stávajú. Bol to len bozk, no nie?" upokojovala ma Maya.

„Áno, iba bozk," prikývla som, no vo vnútri som vedela, že to bolo oveľa viac.

***

„Cenu za najlepší ženský objav roka a zároveň najvplyvnejší hlas získava... Mika Black!" oznámila moderátorka.
Skoro som spadla zo stoličky. Naozaj to pre mňa bola veľká pocta.

Vstala som, Tommy mi vtisol bozk na čelo, James ma objal (rovnako ako ja skrýval túžbu) a následne som sa rozbehla dole na pódium pre cenu.

„Ďakujem vám, ľudia! Naozaj neviem, čo by som teraz mala povedať. Pohybujem sa na hudobnej scéne asi rok a pol a asi to robím dobre. Tommy, ďakujem ti za obrovskú podporu a pomoc, ďakujem tým najúžasnejším fanúšikom na svete za ich podporu. Ďakujem aj svojej rodine. Bez nich by som nemala o čom písať," rozprávala som.

„Mika, tvoj hlas poznáme, ale čo s tým vplyvom? Ako ovplyvňuješ najmladšiu generáciu?" spýtala sa ma moderátorka.

„Vplývam iba tým, kto som. Ja som neprišla zmeniť svet. Iba robím to, čo nadovšetko milujem a svetu sa to páči. Takisto nejdem meniť seba, lebo toto som ja," odpovedala som.

„To je tvoj recept na úspech?" spýtala sa ma.

„Asi hej," odpovedala som a obrátila sa na ľudí v hladisku, „robte to, čo milujete a nikdy pre nikoho neobetujte sami seba."

Potlesk. To som v tej chvíli dostala. Na tvári sa mi rozhostil úsmev. Uklonila som sa a zbehla som z pódia, vrátila som sa k Tommymu.

„Si skvelá," zašepkal a objal ma.

„Ďakujem," usmiala som sa.

„Už si mi poďakovala dosť," usmial sa.

Sadli sme si, pozerali sme sa na ďaľších ocenených. Tommy ma celý ten čas držal za ruku. Usmieval sa. Nevedel, čo sa raz iste stane jeho srdcu.

Tommy sedel po mojej pravici, ktorú s citom zvieral. Z druhej strany vedľa mňa sedel James. Ruka mu viackrát ušla k tej mojej, moja robila to isté. Úplne som cítila jeho myšlienky. Viackrát sa na mňa pozrel, aby sa uistil, že moje šalejú rovnako.

Domov sme sa vrátili pred polnocou. Nekonali sa žiadne oslavy ani debaty, proste sme šli spať.

Ľahla som si vo svojej izbe do postele. Zhasla som svetlo, zatvorila som oči. Po pár minútach niekto otvoril dvere a vošiel dnu.

„Bola si dnes fantastická, Monica," povedal a sadol si na zem vedľa mojej postele.

Bola som ospalá, iba som natiahla ruku a pohladila ho po holej hlave. Ani som si to poriadne neuvedomila, James ma proste začal bozkávať. Ach, tie jeho pery!

„Nemali by sme," zašepkala som, keď som sa konečne trocha spamätala. Perami sa dotýkal môjho ucha, jeho ruka chcela dosiahnuť zakázané miesta. A ja som s tým ani nechcela nič robiť.

„Ja viem," zašepkal, no aj tak pokračoval vo svojej práci. Nemohla som, proste som nemohla. Musela som ho poslať preč. Len kvôli Tomovi.

„Nechaj ma spať. Osamote," požiadala som ho.

Bez slova vstal a odišiel. Dvere sa potichu zatvorili a ja som zatvorila oči a chcela spať.

Už som takmer spala, keď sa otvorili dvere a niekto vošiel. Ľahol si vedľa mňa na posteľ a pritisol sa ku mne. Jemne ma objal.

„Dúfam, že ma nevyhodíš," zašepkal.

Obrátila som sa, usmiala som sa. Aj po tme som videla jeho oceánske oči a strapatú ofinu.

Zatvorila som oči, nechala som sa uniesť spánkom. No stále som myslela na svoje chyby. Čo by sa stalo, keby vošiel o pár minút skôr alebo ak by som Jamesa nevyhnala?

Aj keď som bola naozaj veľmi unavená, po niekoľkých minútach som na spánok ani len nepomyslela. Nechávala som sa hladkať Tommyho rukami, bol anjel, ktorého som si nezaslúžila. Od návratu do Londýna som sa cítila ako najväčšia suka v krajine a len ťažko som skrývala previnilosť.

Bol to iba bozk, bol to iba bozk. Toto som si celé dni opakovala. Veď som plnoletá, každý vták raz vyletí z klietky a zatiaľ mi to ide dobre. Musela som vtedy ujsť, ak som to všetko chcela. Začalo to objatím, tak ako to skončilo takto? Mala som si vziať taxík hneď prvý večer, čo som s ním strávila, nechať ho tu pokojne spať a skončiť to. Namiesto toho som s ním ešte aj teraz v posteli. Je to choré. Horšie ako myšlienky v mojej hlave.

Nemal tričko. Rukou som sa dotýkala jeho tetovaní, on sa rozhodol vyzliecť mi moje tričko. Kedysi som túžila byť čo najdlhšie pannou, no teraz som srala na svätých. Kedysi sme sa spolu topili v uspávankách, teraz sme boli jeden druhému alibi na čokoľvek. A malé škriepky boli iba cena potrebná na zaplatenie raja.

Všetko malo teraz lepší význam. Nepodvádzala som Tommyho. To robia suky, ktoré nemilujú svojho priateľa. Ja Tommyho milujem a to, čo je medzi mnou a Jamesom boli iba bozky, ktoré si vynútil.

Na tomto naozaj nebolo čo meniť. Občas sa stačí na vec pozrieť z inej strany. Lebo nič nie je len čierne alebo biele.

dreamers 3 - heartbreaker's home Where stories live. Discover now