18

184 11 6
                                    

Vanuit Noa

05:40 staat er op de wekker. Ik zucht en draai me nog eens om. Ik lig al een uur te woelen in bed en ik begin helemaal gek te worden. Waarom kan ik niet gewoon een normaal leven hebben? Gewoon zoals andere meiden van mijn leeftijd. Het feit dat ik nu in bed lig in het huis van Ilse DeLange, had ik voor geen goud willen missen. Maar dat hele gedoe met mijn moeder had ik liever aan me voorbij laten gaan. Ik vind het fijn dat Bart en Ilse me steunen en troosten. Ze zijn echt lief voor me. Ik had gister echt even de behoefte om te ontsnappen aan alles rondom de ziekte van mijn moeder. Ik ben blij dat ik nu een plek heb waar ik heen kan. Met Ilse kan ik ook heel goed praten. Gisteravond heeft het me ook echt goed gedaan. Het lukt me echt niet om nog even te gaan slapen en ik pak mijn telefoon van het nachtkastje. Ik zie dat ik al een berichtje heb Sofie. 

“Hey, ik denk dat je hier ff naar moet kijken.”

Ze kan denk ik ook niet zo goed slapen, want ze stuurde het al om vijf uur. Ik klik op het nieuwsbericht dat ze heeft verstuurd en dan schrik ik. “Ilse DeLange gespot op het station, terwijl ze een huilend meisje aan het troosten is” Ik blijf geschrokken naar de foto staren die erbij staat. Het is een foto van dat ik huilend in de arme van Ilse sta. Dit had ik kunnen verwachten, maar waarom juist dat moment. Ik hoor ineens wat gerommel op de overloop. Aan de manier waarop er gelopen wordt hoor ik dat het Ilse is. Ik twijfel even, maar stap dan toch zachtjes uit bed. Ik sluip de gang op en ik wacht tot Ilse uit de badkamer komt, waarschijnlijk omdat ze naar de wc moest. Als ze de badkamer deur opent schrikt ze even als ze mij ziet. 'Wat is er?' vraagt ze een beetje bezorgd als ze mijn geschrokken gezicht ziet. Ik draai mijn telefoon om en zie haar schrikken. Ze loopt mee naar de kamer waar ik slaap en we gaan op het bed zitten. 'We vertellen alleen wie je bent, als jij dat wilt,' zegt ze. Ik knik en zeg: 'Ik vind het goed, dan word ik ook beroemd straks.' Ze begint zachtjes te lachen en zegt: 'Misschien wel ja, ga je nu nog even slapen, dan kom ik je over een uurtje wakker maken,' zegt ze. Ik knik en geef haar een knuffel. Dan ga ik weer in bed liggen en Ilse loopt ook weer terug naar de slaapkamer.

Vanuit Ilse

Ik loop de trap af en begin alvast met het ontbijt. Het is een uurtje later en ik heb besloten om Noa nog even te laten liggen. Ik heb namelijk het idee dat ze niet zo goed slaapt de laatste tijd, want ze ziet er moe uit. Ik was vanochtend wel een beetje geschrokken van het nieuwsbericht dat ze liet zien. Soms haat ik mijn bekendheid echt, vooral omdat Noa er nu last van heeft. Ik denk dat ik gewoon een foto op Instagram plaats met dat ze een vriendin van me is. Dan zien we later wel wat mensen ervan willen weten en wat Noa wilt vertellen. Ik smeer het laatste broodje en loop dan naar boven om Noa wakker te maken.

'Noa, word je wakker?' zeg ik terwijl ik met mijn hand over haar arm ga. Ze opent langzaam haar ogen en zegt: 'Goedemorgen.' 'Goedemorgen,' zeg ik terug. 'Kom je zo beneden, ik heb ontbijt klaargemaakt?' vraag ik. Ze knikt en ze komt langzaam uit bed. Ik laat haar weer even alleen en loop terug naar beneden waar Bart ondertussen ook aan tafel komt zitten. Hij loopt naar me toe en geeft me kus. Ik glimlach en we gaan tegenover elkaar zitten. Even later komt Noa ook beneden en beginnen we met het eten van ons ontbijt. 

Vanuit Noa

Ilse heeft me net afgezet bij school. Ik loop de aula in en zie al mijn vriendinnen al zitten. 'Hey, No!' roept Lois enthousiast als ze me ziet. 'Hey, Lo!' roep ik terug. We worden heel raar aangekeken door de andere kinderen in de aula, maar dat maakt ons niks uit. 'Waarom heb je al je insta posts verwijderd?' vraagt Lois terwijl ze me haar telefoon laat zien. 'Er was een foto van mij en Ilse op internet opgedoken, dus Ilse gaat een foto plaatsen van ons en dan gaan mensen waarschijnlijk op mijn account kijken. Dus Ilse zei dat ik dan alleen foto's erop moet zetten die iedereen mag zien,' zeg ik. 'Ik maak nog wel een privé account aan,' voeg ik er nog snel aan toe. Mijn vriendinnen knikken en dan zegt Sofie: ‘Dus onze vriendin wordt beroemd.’ Ik begin te lachen en zeg: ‘Dat zou kunnen ja.’ 
Het is nu eind van de middag en Ilse heeft vanmiddag die foto geplaatst. En ja hoor, ik heb er al meteen 100 volgers bij. Ik bedenk me ineens dat het misschien leuk is als ik dezelfde foto van Ilse en mij plaats. Meteen als hij er 10 minuten op staat krijg ik een reactie van Ilse: “Hou van jou! <3”. Ik glimlach als ik de reactie lees. Ik reageer met een paar hartjes en dan lees ik de andere reacties, gelukkig allemaal positief. Ik lach als ik de reactie zie die Lois heeft geplaatst: “We zeiden toch dat je beroemd ging worden, 70 likes in 10 minuten! :)”. 

‘Ben thuis!’ roept mijn vader die binnenkomt. Ik loop naar hem toe en geef hem een knuffel. ‘Ik zag dat je wereldnieuws was vandaag,’ zegt mijn vader. Ik knik lachend en zeg: ‘Noa wordt beroemd mensen!’ Mijn vader lacht mee en mijn moeder kijkt ons vragend aan als we de keuken in komen lopen. Mijn vader die haar vragende blik ziet zegt: ‘We hebben een beroemde dochter.’ ‘Oja, dat stond op internet vandaag,’ zegt ze. We gaan aan tafel zitten en ik zie dat mijn ouders oogcontact maken. ‘Wat is er?’ vraag ik. ‘Het gaat slechter dan we dachten,’ zegt mijn vader na een korte stilte. Mijn mond valt open en ik vraag: ‘Wat dan?’ ‘Het gaat niet zo lang meer duren,’ zegt mijn vader. Ik staar ze geschrokken aan en vraag hakkelend: ‘H-hoe lang nog?’ ‘We weten het niet zeker, maar nog een maandje waarschijnlijk,’ zegt mijn moeder zacht. Ik voel de grond voor de zoveelste keer in een korte tijd onder mijn voeten wegvallen. Ik ren naar boven en zak huilend op mijn bed. 

Heeft idereen de livestream van gisteren overleeft?!

Love Goes On💞Where stories live. Discover now