5

173 14 6
                                    

Vanuit Noa

Ik ben nu al 2 uur lang voor mijn Duits toets aan het leren en het lukt totaal niet. Ik moet morgen een voldoende halen, want anders wordt het moeilijk om nog voor het einde van het jaar hoger dan een 5,5 te staan. Ik schrik op uit mijn gedachte van mijn telefoon. Ik zie dat Ilse een berichtje heeft gestuurd. Ik loop naar beneden en zie mijn moeder aan de keukentafel zitten. 'Mam,' zeg ik. Ze kijkt op van haar tijdschrift en ik zeg: 'Kan ik op zaterdag over vier weken?' 'Volgens mij hebben we dan niks, maar je moet dan even in de agenda kijken. Hoezo vraag je dat?' 'Ilse heeft gezegd dat ze dan kan en gevraagd of ik dan ook kan,' antwoord ik mijn moeder. Mijn moeder glimlacht en zegt: 'Dus mijn dochter heeft straks een interview met dé Ilse DeLange.' 'Jep,' zeg ik en ik kijk in de agenda. 'JA, IK KAN!!' Schreeuw ik blij. Mijn moeder begint te lachen om mijn enthousiasme. Ik schrijf snel op in de agenda dat ik dan naar Ilse ga en ik loop weer naar boven. Ik stuur een berichtje naar Ilse dat ik kan en pak mijn Duits boeken er weer bij. Ik zucht even diep en begin weer te leren.

Na een half uur ben ik er klaar mee en pak mijn telefoon weer. Op dat moment krijg ik weer een bericht binnen.

"Top, de tijd en de plek spreken we nog wel af. Succes met huiswerk maken vanmiddag! (Denk ik;))
Xx"

Ik glimlach. Ik begin te typen..

"Is goed. Bedankt, morgen Duits toets
:("

En ik verzend hem. Ik loop naar beneden en ga aan tafel zitten. Na het eten nog wel even leren. 

Vanuit Ilse

'Ilse kom je, we gaan zo weg,' zegt Bart terwijl hij met zijn hand door mijn haren gaat. Ik open mijn ogen en zeg slaperig: 'Hoe laat is het dan?' 'bijna 6 uur,' antwoord hij. Ik schiet meteen overeind. 'Maar dan moeten we er al bijna zijn!' We hadden met de band om kwart over zes afgesproken. 'Rustig Ils, het is niet zo ver weg,' probeerde Bart mij rustig te maken. Ik pak snel mijn spullen bij elkaar en loop naar de auto. Bart rijd en ik kijk even op mijn telefoon. Noa heeft weer een bericht gestuurd. Ik stuur haar een antwoord en wens haar succes met haar huiswerk. Dan rijden we de parkeerplaats op. Mijn telefoon stop ik weer in mijn tas en we lopen naar binnen. Laten we er een gezellige avond van maken.

Vanuit Bart 

Het is ondertussen 10 uur en ik merk dat Ilse al weer heel moe word. Ik maak we wel zorgen om haar, want normaal is ze niet zo moe. Ik ga er wel voor zorgen dat we straks een beetje op tijd weggaan, zodat we vroeg naar bed kunnen. ‘Ils, zullen we zo naar huis gaan?’ vraag ik. Ilse kijkt me een beetje verbaasd aan en zegt: ‘Het is nog wel een beetje vroeg hoor.’ ‘Maar ik zie dat je moe bent,’ zeg ik waarom ik het voorstelde. Ilse kijkt me betrapt aan. ‘De andere begrijpen het wel hoor,’ zeg ik. Ze knikt langzaam en ze zegt dat ze nog even naar het toilet gaat. Er valt even een stilte en ik besluit maar te zeggen dat we gaan. ‘Jongens, Ilse en ik gaan als ze terugkomt naar huis.’ ‘Ilse is moe zeker?’ vraagt Yori bezorgd. Ik knik en zeg: ‘Het lijkt me beter als ze iets eerder kan slapen en morgen kunnen we dan weer repeteren.’ Op dat moment komt Ilse weer aanlopen. ‘Hé Ils, misschien kunnen jullie morgen beter thuis blijven,’ zegt Yori. 'Nee joh, dat is helemaal niet nodig,' zegt Ilse. Ik kijk haar aan met een bezorgde blik. Ilse snapt de hint en ze zucht even en zegt dan: 'Oké, misschien is het toch wel nodig.' Ik sta op en we zeggen iedereen gedag. 

Als we thuiskomen is Ilse heel stil en haar ogen kunnen elk moment dicht vallen. Ik stel voor dat we meteen naar bed gaan en ze stemt ermee in. Als ik mezelf klaargemaakt heb hoor ik Ilse vanuit de badkamer roepen: 'Ben bijna klaar, moet nog even mijn make-up eraf halen.' Als ze een paar minuten later onze slaapkamer in komt lopen komt ze ook in bed liggen. Ik sla mijn armen om haar heen en trek haar dicht tegen mij aan. 'Slaap lekker,' zegt ze zacht. 'Slaap lekker schat,' zeg ik terug en ik geef haar een kus op haar haren. Al snel valt ze in slaap en ik ga ook slapen.

Love Goes On💞Donde viven las historias. Descúbrelo ahora