2

228 14 9
                                    

Vanuit Ilse

We zijn met de band aan het repeteren voor de shows over een paar weken en we hebben nu even pauze. Ik pak mijn mobiel en zie dat ik een DM heb op Instagram, die krijg ik wel vaker. Toch kijk ik even van wie hij is, van een meisje, Noa, zie ik. Ik open het bericht:

“Hoi Ilse,
Ik denk niet dat u dit ooit leest, maar toch stuur ik het. Ik moet voor school, 2e klas, een interview doen met iemand die iets speciaals doet. Ik dacht daarbij meteen aan u, ik ben namelijk enorm fan van u.
Zou ik u mogen interviewen?
Liefs Noa”

Ik glimlach, lief bericht, zo'n bericht krijg ik normaal niet. Snel kijk ik nog even of ik nog andere berichten heb. Ik leg mijn mobiel weer weg en pak mijn gitaar. Weer lekker verder spelen. Toch blijf ik de hele dag nog aan het bericht en het meisje denken.

Ik plof op de bank, Bart en ik zijn net thuis van een hele dag repeteren. Ik zit nog steeds met dat meisje, ik denk er al de hele dag aan maar ik twijfel nog steeds. Eigenlijk kan ik het niet doen, want dan moet ik alle berichtjes gaan beantwoorden en ook naar iedereen toekomen. Maar dit meisje zet me toch aan het denken. ‘Waar zit je nou met je hoofd,’ vraagt Bart terwijl hij naast me op de bank komt zitten. ‘Hoezo?’ vraag ik. ‘Je bent al de hele dag zo afwezig,’ zegt hij. Ik pak mijn telefoon en Bart kijkt mij vragend aan. Ik laat hem het bericht zien en  hij leest het hardop voor. ‘En’, zeg ik, ‘wat moet ik nu doen?’

Vanuit Noa

Ik zit op mijn kamer. Ik kijk op mijn telefoon en klik het bericht dat ik vanochtend had gestuurd nog een keer door. Ik weet echt wel dat het toch niet gaat lukken, maar ik kan nu in ieder geval wel zeggen dat ik het heb geprobeerd. ‘NOA!’ roept mijn moeder vanaf beneden, ‘Kom je eten?’ ‘JA!’ roep ik terug. Ik ruim snel mijn spullen op en ren de trap af. Ik ga snel aan tafel zitten en begin met eten. 

Opeens kijkt mijn vader me aan. Ik schiet in de lach en zeg: ‘Wat is er?’ ‘We hebben een verrassing voor je,’ zegt mijn vader met een glimlach. Ik kijk hem vragend aan. ‘Over een paar weken speelt Ilse de Lange in Amsterdam en daar ga jij heen en je mag zelf kiezen met wie,' zegt mijn moeder. 'Ik ben al zo vaak mee geweest, dus ik heb het wel gezien,’ voegt mijn vader er aan toe. Ik begin te lachen en sta op van tafel. Ik geef mijn ouders een knuffel. 'Echt super bedankt,' zeg ik. 'Geen probleem meisje, we doen het graag voor je,' zegt mijn moeder. Met een grote glimlach op mijn gezicht ga ik weer verder met eten.

Vanuit Ilse

‘Wat wil jij zelf?’ vraagt Bart. ‘Weet ik niet, daarom vraag ik het aan jou,’ zeg ik met een glimlach. ‘Als jij het wilt dan moet je het doen’, zegt Bart, ‘anders niet.’ ‘Ik weet het gewoon niet,’ zeg ik twijfelend, ‘Ik wil het wel een keertje doen en ze lijkt me ook wel aardig, maar dan moet ik het straks bij iedereen doen.’ ‘Dat bepaal je zelf dus dat hoeft dan toch niet’ zegt hij terug, ‘Slaap er nog maar een nachtje over, dan weet je het zeker,’ stelt hij voor. Ik ben het met hem eens, morgen kijken we wel verder. 

Omdat Bopke2004 zo graag een nieuw deeltje wilde, hier is hij en hopelijk is het een leuk deeltje. Lees ook allemaal even het nieuwe verhaal van haar!!

Love Goes On💞Where stories live. Discover now