3

203 12 9
                                    

Vanuit Noa

TRING!! TRING!!

Ik word wakker van de wekker die afgaat. Het is vrijdag, bijna weekend dus. Ik stap uit mijn bed en kleed me snel aan. Ik pak twee crackers en mijn telefoon en ga aan tafel zitten, mijn ouders zijn boven dus die komen zo. Nog steeds geen bericht terug van Ilse, de hele nacht heb ik aan niks anders gedacht. Niet dat ik denk dat ik ooit een reactie krijg, maar toch. Ik hoor mijn ouders naar beneden komen en stop snel mijn mobiel in m’n broekzak. ‘Goeiemorgen,’ zeg ik vrolijk. ‘Goedemorgen,’ zeggen ze allebei terug. Ik eet mijn brood snel op en ik pak mijn tas in. Ik ben weer eens een beetje laat dus ik spring snel op de fiets. 

Ik loop snel de school binnen en ik zie Lois en Sofie, een andere vriendin van mij, al staan. Ik loop naar ze toe en meng me in het gesprek. 
Als de bel gaat haasten we ons snel naar de les. Wiskunde. Ik haat wiskunde, vooral door de docent die wij hebben. Als we zitten zeg ik tegen Lois: 'Lois, wil jij met mij naar een concert van Ilse over een paar weken?' 'Als ik kan en mag heel graag,' zegt ze enthousiast. 'Top,' zeg ik. Waarschijnlijk net iets te hard want onze docent kijkt onze kant op en zegt: 'Noa en Lois, kan het wat zachter? Nog 1 keer en jullie moeten eruit.' 'Sorry mevrouw,' zegt Lois en we moeten moeite doen om niet te gaan lachen. Sofie, die voor ons zit kijkt ons lachend aan en fluistert: 'honderdste keer ofzo.' Ik knik lachend en luister naar wat de docent te zeggen heeft.

Vanuit Ilse

'Goedemorgen schat.' Ik word wakker van Bart die mij een goedemorgen wenst. 'Hoe laat is het?' vraag ik. '10:00,' antwoord hij, 'Kom je zo ontbijten?' 'Ja,' zeg ik, 'ik kom er zo aan.' Ik ga rechtop in bed zitten, ik merk dat ik nog best moe ben. Ik ben de afgelopen dagen al de hele tijd een beetje moe en vannacht hielp niet echt mee. Vannacht ben ik vaak wakker geworden, telkens dacht ik weer aan dat meisje. Het houdt meer bezig dan ik eigenlijk zou willen. Toch had ik vannacht besloten dat ik het ga doen. Ik vind het zelf leuk, en ik zou er iemand heel blij mee maken. Bij die gedachte glimlach ik, ik hou van mijn fans en vind het leuk als ik ze blij kan maken. Ik pak mijn mobiel. Snel ga ik naar mijn DM's en ik stuur een berichtje naar Noa.

Vanuit Noa

Het is pauze en we gaan in de aula zitten. ‘Noa, heb je al een reactie terug,’ vraagt Lois aan mij als we zitten. ‘Nee, dat gaat ook echt niet gebeuren,’ zeg ik lachend terug. ‘Je weet het maar nooit,’ zegt ze terug. Ik weet niet waarom zij er zo veel vertrouwen in had, maar het zal wel niet gebeuren. ‘Wat gaat niet gebeuren,’ zegt Sofie, die ons gesprek opvangt. ‘Niks,’ zeg ik snel, ik vond het toch wel een beetje raar om dit aan iedereen te vertellen. ‘O, Noa heeft een DM gestuurd naar Ilse en ik vroeg of ze al een reactie had,’ vertelt Lois omdat Sofie al doorheeft dat er wel wat was. ‘Ilse DeLange?’ zegt Sofie. Ik knik en zeg: ‘Ja, maar ze reageert vast niet.’ 

Ik pak mijn telefoon, omdat iedereen dat doet en begin een spelletje te spelen.Opeens krijg ik melding, mijn ogen worden groot als ik de melding lees. IK. HEB. EEN. BERICHT. VAN. ILSE!!! ‘Wat is er No?’ vraagt Lois die aan mijn gezicht ziet dat er wat aan de hand is. ‘Ze heeft gereageerd,’ breng ik nog steeds verbaast uit. ‘Lees eens voor,’ zeggen mijn vriendinnen die mij allemaal met grote ogen aan kijken. Ik open het bericht en begin te lezen......

Ik hoop dat het een leuk deeltje is!

Love Goes On💞Where stories live. Discover now