2 / Olivia'sız Bir Ev

229 24 82
                                    

Bugün

H A R R Y

Eve doğru giden toprak yolda ilerlerken bahçe kapısının önüne park etmiş arabalar aklımı başımdan aldı. Buraya gelene kadar her şeyin bir tür şaka olduğunu sanıyordum ve kendimi buna inandırmak istemiştim. Polis arabalarının yanında tanıdığım tek araba Gemma'nınkiydi. Olivia'nın arabası da her zaman durduğu yerde duruyordu. Onu almadan nereye gitmiş olabilirdi ki? Park etmeye zahmet etmeden arabayı kapıya en yakın boş yere durdurdum ve kapıyı bile kapatmadan arabadan indiğim gibi eve doğru koştum. Polis arabalarının yanından geçerken korkuyla duraksadım. Polis memurlarının evimizin bahçesinde Willy'nin bakıcısıyla konuştuğunu gördüm. Ben evin verandasına çıkan merdivenleri tırmanırken kapıdan Gemma çıkıp bana doğru koşturdu. 

"Dur," dedi önümde durup eve girmemi engellerken. "Biraz sakinleş. Willy'i korkutacaksın." 

"Olivia nerede?" diye sordum tıknefes. 

"Yok, dedim ya. Gel, önce memurlarla bir konuş." O beni yeniden aşağı götürürken başımı uzatıp içeri baktım, oğlumu görmeye çalıştım ama görünürde yoktu. Kafayı yemek üzereydim, kolumu Gemma'dan kurtardım. Bu sırada onun canını yakmış olmam da pek umurumda olmadı. 

"Oğlum nasıl? Onu görmek istiyorum." Gemma inatla yeniden koluma yapıştı, beni öne doğru itekledi.

"Göreceksin ama önce sakince düşünmeye başlaman lazım. Söylediklerine göre Olivia en son seninle konuşmuş."

Beni son konuşmamızı düşünmeye ittiği sırada polis memurlarının yanına varmıştık. "Merhaba, Bay Styles," dedi diğerinden daha yetkili görünen polis elini uzatıp.

"Burada ne olmuş? Karım nerede?" diye sordum selamını karşılıksız bırakıp. Birinin bana bir şeyler anlatması lazımdı, hem de hemen. Daha fazla beklersem bir şeyleri kırıp dökecek, birilerinin canını yakacaktım. 

"Evinizdeki güvenlik alarmı dün gece, gece yarısından on üç dakika sonra devre dışı bırakılmış. Eve her kim girdiyse ya eşinizin rızasıyla girdi ya da güvenlik sistemini devre dışı bırakacak donanıma sahip biri."

"Onu eve Olivia alsa bile neden güvenlik sistemini devre dışı bıraksın ki?" Gemma kolumu hala bırakmıyordu, polise saldırmamdan endişeleniyor gibiydi. "Olivia gizli kapaklı işler çevirmiyordu, kastettiğiniz buysa."

"Eve biri mi girmiş?" diye sordum korkuyla. Adam başını salladı.

"Evin durumundan bu anlaşılıyor."

"O saatlerde Olivia seni defalarca aramış," diye ekledi Gemma. "Belli ki bir şeyden, birinden korkuyordu."

"Başkasını aramamış mı?" İkisi de susmaya devam edince, "Annesini? Kardeşlerini? Seni?"

"Hepsi okyanusun diğer tarafında Harry." dedi Gemma beni mantığa davet eder gibi bakarak. "Ben telefonu açtım, ama konuşan Olivia değil, Willy'di. Sonra hemen buraya geldim zaten." Başımı salladım. Sonra sormak zorunda olduğum ama sormaktan hiç hoşlanmadığım şeyi sordum.

"Peki Brandon? Onu aramış mı?"

"Hayır," dedi Gemma ama sesinde anlamadığım bir belirsizlik vardı. "Ah," Başına vurdu. "Ona haber vermeyi unuttuk." Telefonunu almak için cebine uzanmıştı ki bileğini tutup onu durdurdum. "Ben sonra hallederim," dedim. 

the other coin | #tlc2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin