hoofdstuk 30 (een bondgenoot minder)

139 12 0
                                    

Liv's P.O.V.

Tijdens het avondeten begint het alarm heel hard te piepen. Ik kijk Garlic geschrokken aan en we rennen meteen naar de controlekamer. Alleen Medusa is er ook, blijkbaar had zij ook een alarm gehad ofzo. Op het scherm zie ik dat dat ik toch gelijk had over de olifanten. Hun ogen zijn nu fel rood en ze proberen Daisy, Cloë en Thistle dood te stampen. Door hun ogen weet ik meteen wat het zijn. Mutilanten.

Uiteindelijk kijkt Cloë één olifant per ongeluk recht in de ogen. Meteen stopt ze met bewegen en dan begint ze keihard te gillen. Daisy grijpt Cloë bij haar arm en trekt haar weg. Dan lopen de olifanten gewoon weg, alsof ze niet net probeerden hun te vermoorden. Cloë kijkt naar Daisy en begint dan keihard te gillen. "Vermoord me niet!" gilt ze doodsbang en keihard.

"Cloë, ik doe je niks. Ik zweer het je," zegt Daisy geschrokken. Ze laat Cloë los en loopt verbaasd drie stappen naar achteren. Ik weet niet wat die olifanten met hun ogen kunnen, waardoor Cloë nu zo doet, maar ik weet wel dat Daisy op dit moment heel ver uit haar buurt moeten blijven.

"Ik zei vermoord me niet!" gilt Cloë bang en dan grijpt ze haar wapen, waarmee ze uithaalt naar Daisy. Die springt nog maar net op tijd naar achteren, maar ze heeft nu wel een kras op haar buik. Alsof het niet al erg genoeg is komen er ook nog een groep leeuwen aan. Ik heb net besloten dat ik een hekel heb aan savanne dieren in een arena!

Op de één of andere manier hebben de leeuwen vooral interesse in Cloë. Ik denk dat dat komt door de blik van die olifant en dat het niet alleen Cloë laat doordraaien, maar ook wilde beesten aanlokt. Al snel krijgen de leeuwen Cloë te pakken en horen we haar uit de trans komen en gillen. Thistle wilt vluchten met Daisy, maar die werkt heel erg tegen. "Alsjeblieft, we moeten Cloë helpen. Ze leeft nog," snikt ze.

"Daisy, wake up," zegt Thistle streng. "Haar redden levert minstens zware verwondingen op en er kan toch maar één iemand winnen." Toch blijft Daisy tegen werken, omdat ze persé Cloë wil redden. Ik wist wel dat ze hier te lief voor is. Thistle slaat haar uiteindelijk bewusteloos en gooit haar over zijn schouder. Vervolgens rent hij keihard weg, Cloë gillend en huilend in de handen van de leeuwen achterlatend. Ondanks dat ze een bondgenoot is geef ik hem groot gelijk. Haar redden is een gevaarlijke en bijna helemaal zinloze actie. Al best snel gaat het kanon af die verteld dat Cloë gestorven is.

Ik hoor Medusa heel hard lachen. "Vindt jij dit grappig?" vraag ik boos. "Je eigen tribuut is omgekomen!" Medusa haalt lachend haar schouders op.

"Mij maakt het echt niet uit hoor of ze leeft of niet. Ik vindt wilde dieren heel leuk, dus ze heeft een prachtig einde gekregen," zegt ze grijnzend. Ik vindt dit echt heel erg harteloos en gemeen, zelfs voor Medusa. Ik spring naar voren en val haar aan, tenminste dat probeer ik. Garlic grijpt me vast en houdt me tegen. Zodat mijn actie alleen maar een nog harder lachende Medusa oplevert. Als ik erachter kom wie bedacht heeft dat zo'n harteloos en gemeen mens als Medusa bestaat dan mep ik diegene echt helemaal verrot.

"Kom Liv, we gaan hier weg," zegt Garlic zachtjes tegen me. Ik knik en loop met hem mee, al zal ik liever Medusa verminken ofzo. O, nee wacht, dat is onmogelijk, want ze is al zo lelijk. Lelijker kan natuurlijk niet. Om mijn eigen gedachtes lach ik even zachtjes. "Waarom ben je nou zo vrolijk opeens?" vraagt Garlic verbaasd.

"Binnenpretje over clowns," zeg ik heel onschuldig, terwijl ik het ter plekken bedenk. Gelukkig gelooft hij me. Nou, ja logischer zou zijn als hij me niet gelooft en er gewoon niet over door gaat. Zou ik ook niet doen eigenlijk. Tenzij ik het voorgevoel heb dat het over mij gaat natuurlijk, want dat moet ik natuurlijk wel weten als dat zou gebeuren. We gaan maar gewoon naar onze kamer. "Ik haat Medusa zo erg!" zeg ik gefrustreerd.

"Gewoon niet aan denken. Anders gaan we praten over Avery, Uriah en Wonder," zegt hij. "Hoe hoop jij dat ze eruit gaan zien?" Ik haal mijn schouders op, maar besluit toch eens goed na te denken over de vraag. "Komop, je weet wel iets," zegt hij lachend.

"Oké, dan hoop ik dat ze totaal niet op elkaar lijken. Dan heeft Avery blond haar, Uriah zwart haar en Wonder bruin haar. Wonder heeft mijn ogen en Avery en Uriah die van jou," zeg ik dromerig.

"Dat klinkt wel leuk, maar jou ogen zijn leuker," zegt hij. Meteen begin ik zwaar te protesteren, volgens mij weet je wel hoe zo'n discussie gaat. ;)

------------------------------------------------------------

Arme Cloë... En gemene Medusa! Denk nog even aan de quiz bij het vorige hoofdstuk ;)

Want er zijn nog maar 7 hoofdstukken waarin Medusa iets uit kan halen! :0 En aangezien ik best veel update nu, door een inspiratie bron moet je dus snel reageren, anders kan ze pas wat uithalen in deel 3! :0 Nee, grapje, ze haalt wel eerder nog iets uit, maar als jullie niet reageren haalt ze pas één van jullie ideeën uit in deel 3.

Liv & Menyn 2 : how are we gonna surviveOù les histoires vivent. Découvrez maintenant