Hoofdstuk 23 (Sage in love)

142 13 1
                                    

Menyn's P.O.V.

Sage kijkt de hele tijd al naar de bosjes en ik weet niet waarom. Dat veranderd alleen als ik een snuit zie en even later ook een kop. Die verdwijnt alleen snel weer. Er zit daar dus nog een wolf. Ik weet niet waarom maar iets aan de blik van Sage zegt me dat het een meisjeswolf is die hij leuk vindt.

Ik loop naar hem toe. "Sage, vindt je die wolf leuk?" vraag ik aan hem. Hij kijkt me verbaasd aan, alsof hij verbaasd is dat ik dat weet, maar dan knikt hij. "Ga er dan erop af!" zeg ik vrolijk. Meteen schud Sage zijn hoofd. Wow, wist niet dat wolven ook verlegen kunnen zijn tegenover wolven van het andere geslacht. "Komop Sage, anders wordt het nooit wat. Als je er nu niet heen gaat, dan gebeurt er echt helemaal niks," zeg ik vol zelfvertrouwen. Hij kijkt me aan en ik knik.

Hij loopt voorzichtig wat naar voren, maar als hij bijna er is rent hij weer terug, "Meen je dit nou?" vraag ik aan hem. Hij kijkt schuld bewust weg. Ik zucht en geef hem een zetje richting de bosjes, maar Sage beweegt zich niet. "Jarred help eens even," zeg ik zuchtend. Jarred komt eraan en helpt me hem bij de bosjes te krijgen. "Hup Sage, je kan het," zeg ik aanmoedigd. "En waag het niet meteen weer terug te rennen," voeg ik er nog streng aan toe. Sage loopt de bosjes in en ik geef Jarred een high-five. Het is gewoon gelukt! En met een beetje geluk heeft Sage zometeen misschien wel een vriendinnetje! Dat zou echt geweldig zijn!

Misschien komen er dan wel kleine Sage's! Oké, nu loop ik te hard van stapel, maar het is een dier, dus wie weet! :)

Dan worden het vast allemaal witte, lieve, beschermende, stoere wolfjes die van Sage leren hoe ze een wolf moeten zijn en dat is natuurlijk mega cute! Oké, Menyn, relax. Eerst afwachten of het überhaupt iets wordt, spreek ik mezelf streng toe.

Het lukt alleen niet zo goed, want ik ben gewoon heel enthousiast over dat Sage iemand leuk vindt. En zeg nou zelf. Ik woon in het bos met twee wolven, omdat ik moet vluchten,  zonder andere mensen om me heen, zodat ik sinds het voorval dat ze op me schoten geen stemmen meer heb gehoord. Ik mag heus wel eens een keertje ergens heel enthousiast over zijn.

Sage's P.O.V. (ja, mensen daar is Sage zijn profiel weer! Ik vindt hem echt geweldig!)

Twijfelend loop ik de bosjes in. Kan ik dit wel? Menyn zegt van wel, maar zij kent Ylva helemaal niet! Straks had Menyn het mis! Oftewel, ik moet hier weg voor het helemaal mis gaat! "Hey, Sage," hoor ik Ylva dan zeggen. Chips, ze heeft me gezien.

"Uhm, hey Ylva," zeg ik verlegen. Ze lacht om mijn verlegenheid. Wow, haar lach klinkt echt geweldig en haar vacht is zo mooi, ze is echt de mooiste wolf die ik ooit heb gezien, droom ik in mijn hoofd.

"Ah, dat is echt zo erg lief!" roept Ylva uit. Ik kijk haar geschrokken aan. Zei ik dat nou hardop?! "Ja, dat zei je hardop," zegt ze lachend. Zei ik dat nou weer hardop?! Ik kijk haar verbaasd aan. Zou ze misschien mijn gedachten kunnen lezen. "Ik zag aan je blik dat je dat niet doorhad," legt ze uit.

"Uhm, oké," zeg ik nog steeds een tikkeltje verlegen. Het probleem is gewoon dat ik nog nooit verliefd ben geweest en ik kan dus ook niet flirten. Ik weet zeker dat Jarred al lang haar om zijn poot gewonden had als hij dat had gewilt.

"Jij bent echt heel erg schattig," zegt ze. Ik kijk haar mega verbaasd aan. Ik schattig?! Die combinatie past echt niet bij elkaar!

"Ik ben niet schattig!" roep ik dus ook uit. Meteen zegt zij dat ik het wel ben. Opeens herriner ik me een tip van mijn vader 'het meisje heeft altijd gelijk, behalve als ze zegt dat zij sterker ofzo is' "Oké, dan zal je wel gelijk hebben," zeg ik dus maar. Ik besluit van onderwerp te veranderen. "Wil je Menyn ontmoeten? Ze is een mens, maar ze is anders dan de meeste mensen," zeg ik.

"Ja, leuk," zegt ze vrolijk. Gelukkig, ze vindt me niet gestoord, omdat ik met een mens omga. Dat is in ieder geval een grote opluchting. Ik loop samen met Ylva naar Menyn toe. Ze krijgt meteen een glimlach op haar gezicht.

"OMG, Sage ze is echt mega cute! Je hebt wel een leuk vriendinnetje uitgekozen om verliefd op te worden!" roept ze uit. Ik hoor Ylva naast me lachen en ik kan Menyn wel wurgen. Ze zet me gewoon zwaar voor schut! Ik kijk haar boos aan. "Oeps, sorry Sage," zegt ze meteen met een knalrood hoofd.

Menyn's P.O.V.

Misschien was die opmerking niet zo slim, want ik weet niet of zij al weet dat Sage haar leuk vindt, maar ja, misschien maakt het niet zoveel uit. Dan zie ik hem boos kijken. Het maakt dus wel uit. "Oeps, sorry Sage," zeg ik meteen en ik voel dat mijn hoofd in een tomaat veranderd. Fijn...

"Ik ga je vriendinnetje niet steeds 'wolven meisje' noemen, dus wat dachten jullie van Ylva?" vraag ik. Ze knikken meteen alle drie. Apart, misschien hebben wolven wel ongeveer dezelfde namen als we hebben in District 11. Sage en Jarred zijn bijvoorbeeld geregeld voorkomende namen daar en Ylva hoor je ook wel eens in district 11. Apart dit.

----------------------------------------------------

Ah, Sage is verliefd! Bij media een foto van Ylva. ;)

Liv & Menyn 2 : how are we gonna surviveWhere stories live. Discover now