hooofdstuk 2 (Garlic's vraag)

243 12 0
                                    

Liv's P.O.V.

Vrolijk geef ik Garlic een knuffel en ik sluit heel even mijn ogen. Als ik ze open sta ik in de armen van de jongen uit 1 en niet meer in die van Garlic. Dit verbaasd me, want de jongen uit 1 is dood. Ik heb hem vermoord. Snel laat ik hem los en kijk hem vijandig aan. "Ah Livje toch, heb je geen zin om me te zien?" Vraagt hij. "Inderdaad, ik heb geen zin om je te zien, dus rot op." Zeg ik, terwijl ik hem een dodelijke blik geef. Ik mag hem niet en hij hoort dood te zijn. "Nee, want eerst moet ik dit doen." Hij haalt naar me uit en raakt keihard mijn neus. Ik vloek binnensmond en ontwijk snel een tweede klap.

Ik ben woedend, want niemand slaat mij zonder zelf geslagen te worden en dat ga ik hem nu even laten merken. Met een snelle beweging haal ik hard naar hem uit en ik zou zijn neus hebben gebroken als hij niet opeens verdwenen was. "Leuk geprobeerd Liv." Hoor ik zijn stem achter me. Ik draai me woedend om, alleen dat had ik beter niet kunnen doen, want nu slaat hij me keihard in mijn gezicht. Ik sla terug, maar weer verdwijnt hij. Ik weet dat hij nu achter me staat dus draai ik me om en kijk hem woedend aan.

Ik ren op hem af en probeer hem weer te slaan, maar hetzelfde gebeurt weer en ik moet me dus alweer omdraaien. "Wow, Liv, ik had je wel iets slimmer ingeschat." Grinnikt hij. Hij rent op me af en ik ontwijk zijn arm. Ik had alleen niet gezien dat hij tegelijkertijd met zijn voet naar me uithaalde en daardoor val ik hard op de grond.

De jongen gaat op mijn buik zitten, zodat ik niks meer kan doen en kijkt me grijnzend aan. Als antwoord op zijn grijns scheeuw ik alle scheldwoorden die ik ken naar hem. Hij laat me alleen niet uitpraten en duwt zijn hand op mijn mond. "Hou even je kop dicht, ik ga kiezen op welke manier je gaat sterven." Sist hij pissig. Als antwoord bijt ik in zijn hand tot ik bloed proef. "Stom kind." Gromt hij naar me en dan duwt hij een mes in mijn nek.

Mijn gezicht vertrekt van de pijn en de jongen begint vrolijk te lachen, terwijl hij nog een keer het mes in me steekt op de meest pijnlijke plekken die hij kan verzinnen. Waarom weet dat joch welke plekken het meest pijn doen? Het mes verdwijnt weer in mijn vlees, maar ik gun het plezier van mij horen gillen van de pijn niet en mijn enige reactie is een van pijn vertrokken gezicht.

"Liv! Wakker worden!" Roepen Pulla, Marja en Exel vrolijk. Ja bich news, ik heb besloten geen kip, vis en egel meer te noemen. Ik open geschroken mijn ogen en zie hun vrolijke gezichten en een nadenkend gezicht van Pitbull. "Liv, je gaat er zo mooi uitzien!" Roept Marja vrolijk. "Kom maar met ons mee, dan legt Pitbull hier je kleren alvast neer." Voegt Exel eraan te. Ik knik en kom uit mijn bed.

"Pitbull, wij gaan naar de badkamer." Zegt Pulla. Hij schrikt op en knikt. "Is goed." Pulla schud afkeurend zijn hoofd, omdat hij niet goed aan het opletten was. an loop ik met ze mee naar de badkamer.

Daar halen ze het overtollige haar weg en maken ze mijn haar en huid zijdezacht, mijn nagels neongeel gelakt met bomen erop, mijn lippen vol en gestift in een natuurlijke lippen kleur en mijn wimpers lang en donker van de mascara. Ik kijk in de spiegel en ik voel me nu echt mooi.

Mijn voorbereidingsteam brengt me weer naar mijn kamer, waar ik van ze een mintgroen jurkje krijg met spaghettibandjes en die stopt bij mijn knieën. Ik trek hem aan, samen met bijpassende hakken. Dan stuurt Pitbull Pulla, Marja en Exel weg, omdat hij met me wil praten. "Liv, heb je nachtmerrie's?" Vraagt hij. "Nee, heb ik niet." Zeg ik meteen, want ik wil niet dat hij dat weet. Hij zucht van opluchting. "Fijn, want veel winnaars hebben dat wel." Zegt hij. "Nou, ik niet." Hij glimlacht naar me. "Kom, dan gaan we naar beneden. Je moet nog ontbijten." Ik knik.

Samen lopen we naar beneden, waar ik van Angelaca. "Bedankt." Zeg ik vriendelijk. Ze glimlacht naar me en ik eet het snel op. Daarna poets ik mijn tanden. "Liv, kom naar beneden! Het is tijd om Garlic te begroeten!" Gilt Gea. Dat hoeft ze geen 2 keer te zeggen, want ik heb Garlic al langer dan 24 uur niet gezien, omdat hij gister de hele dag bij familie was. Ik ren heel snel de trap af. Wel andig dat ik zo goed kan lopen op hakken, anders had ik zoiezo mijn enkel verzwikt zo snel ga ik de trap af.

Gea kan me nog maar net tegen houden voor ik de deur uit ren. "Als de camera's aan zijn, mag je naar hem toe." Zegt ze streng. Ik werp haar een dodelijke blik. "Ik wil nu naar hem toe." Zeg ik boos. "Je hoeft maar 30 seconden te wachten!" Roept ze uit. Dan hoor ik een stem van buiten.

"Daar ie is, onze winnaar Garlic Kruidnagel!" Ik werp Gea een zeurende blik en ze knikt. Ik ruk de deur open. "En daar is onze winnaar Liv Blacklight!" Ik zie Garlic en ik ren keihard op hem af en hij kan me nog maar net opvangen. Hij draait een rondje en dan drukt hij zijn lippen tegen de mijne aan. Al heel snel laten we elkaar wel weer los, omdat er een camera bij is en ze het vast niet heel erg vermakelijk vinden om ons een kwartier lang te zien zoenen.

"Heb je hem gemist Liv?" Vraagt Caesar lachend. Ik knik. "Hij was gister de hele dag bij familie, dus had hem al meer dan 24 uur niet gezien." Ik trek er een heel zielig gezichtje bij, zodat Caesar nog meer in de lach schiet. "Maar hoe gaat het nu met jullie?" Vraagt Caesar. "Heel slecht." Grap ik, maar dat heeft hij niet door. "O, nee wat is er dan?" Vraagt hij geschrokken. "Ik ga volgende maand dood." Zeg ik uiterst serieus. Garlic heeft wel door dat ik een grapje maak, maar Caesar die trapt er nog steeds in.

"Nee Liv!!! In het Capitool zullen we je beter maken! Je gaat echt niet dood! Daar zorg ik voor!" Gilt hij hysterisch. "Caesar, jij moet nooit bij de politie gaan, want ik heb elk woord vanaf 'heel slecht' gelogen." Zeg ik uiterst serieus. "Liv, waarom liet je me zo schrikken?!" Vraagt Caesar dramatisch. "Omdat het erg grappig is." Garlic is ondertussen aan het lachen. "Sorry Caesar, maar ze heeft gelijk." Zegt hij lachend. "Stelletje gekken." Mompeld Caesar. "Hé!" Roep ik verontwaardigd. "Sorry Liv, maar ook dat klopt."

"Oké, maar nu even serieus. Hoe gaat het nu echt met jullie?" Vraagt Caesar. "Goed." Zegt Garlic. "Behalve dan dat jij een hele slechte zwemmer bent." Zeg ik tegen Garlic. "Hoezo dat?" Vraagt Caesar. "Ik probeer het hem te leren, maar hij verdrinkt steeds." Zeg ik zwaar dramatisch. "Daar heb ik een hele goeie reden voor." Protesteert Garlic. "Wat dan?" Vraag ik nieuwsgierig. "Als ik dat doe kom jij me redden en krijg ik een kus." Ik kijk hem nep-boos aan n Caesar schiet in de lach. Dan sla ik Garlic tegen zijn arm. "Auw! Waarom ben jij zo sterk?" Ik kijk hem vrolijk aan. "Omdat ik 16 jaar lang in onverschrokkenheid heb gewoond." Zeg ik vrolijk. "Dat kan wel kloppen."

"Ik moet je trouwens iets heel belangrijks vragen Liv." Zegt hij dan heel serieus. "Als je gaat vragen of ik mee wil helpen je keuken op te ruimen is het antwoord 'nee' daar ben ik al een keertje ingetrapt." Zeg ik net zo serieus terug. "Nee, mijn vraag is of die struik dood is." Hij wijst naar iets achter me. "Welke struik?" Vraag ik verbaasd en ik draai me om. Ik zie alleen geen struik.

Dus draai ik me weer om. "Garlic daar sta..." Mijn mond valt open van verbazing, want nu zit Garlic op 1 knie voor me en hij heeft een doosje met een ring in zijn hand. "Liv Talia Blacklight, wil je met me trouwen?" Ik staar hem mega verbaasd aan en dan dringt de vraag bij me naar binnen. Ik knik, niet in staat iets te zeggen en Garlic duwt de ring om mijn vinger. Daar heeft hij alleen niet heel lang de tijd voor, omdat ik hem zoen.

Er klinkt applaus, waarschijnlijk via Caesar. Dan laat ik hem weer los. "Ik hou van je." Fluister ik. "Ik hou ook van jou." Fluistert hij terug en dan duw ik mijn lippen weer op die van hem. "Gefeliceerd, maar uhm, gaan jullie zoenen of nog even verder praten met me?" Vraagt Caesar. Ik haal mijn lippen weer van die van hem af. "Zoenen." Zeg ik glimlachend. "Oké, dan volgen we jullie verder op jullie toer." We zwaaien even naar Caesar en dan sleurt Gea ons naar de trein. Waar we weer gescheiden worden, omdat ik blijkbaar een nieuwe look moet voor district 12.

Liv & Menyn 2 : how are we gonna surviveWhere stories live. Discover now