Hoofdstuk 27 (Lucas, i missed you so much!)

133 13 3
                                    

Menyn's P.O.V.

Als ik niet snel met iemand kan praten dan wordt ik echt gek! Ik zit nu al ik weet niet hoelang in pure stilte en de enige stem die ik hoor is mijn stem en dat is nogal frustrerend. Heb je wel eens iets zo graag gewilt dat het gewoon pijn doet om eraan te denken? Als het antwoord ja is weet je hoe ik me voel.

Ik schrik op als er een takje breekt. Sage, Jarred en Ylva beginnen te grommen en ik maak me klaar om heel snel in een boom te klimmen, maar dan zie ik wie het takje brak. Sage, Jarred en Ylva willen hem al aanvallen, maar ik ren keihard op hem af en stort mezelf in zijn armen. Verbaasd doen Sage, Jarred en Ylva niks. Volgens mij snappen ze wel dat Lucas bij mij hoort en dus me niks aan gaat doen. "Lucas, ik heb je zo erg gemist," snik ik en dat meen ik. Ik heb  hem gigantisch gemist.

"Ik heb jou ook heel erg gemist. In Onverschrokkenheid zijn ze echt dom bezig. Ze laten alle taken vallen om jou te zoeken en je te vermoorden. Het is totale tijdsverspilling en idioot, want ze hebben nu toch geen last van je. Ze weten geeneens waar je precies bent," zegt hij. Ondanks dat hij zegt dat ze me nog steeds willen vermoorden ben ik zo blij! Hij kijkt even over mijn schouder heen naar Sage, Jarred en Ylva. "Ik had alleen gedacht dat het verhaal dat je beschermt werd door wolven nep zou zijn." Ik laat hem los.

"Ik ging zoals je weet eerst naar de factielozen wijken en daar kwam ik Sage tegen. Op de één of andere manier bleef hij bij me en als hij weg ging kwam hij weer terug met een dood dier, zodat we eten hadden of kwam hij gewoon terug. Een keer kwam hij terug met Jarred en die bleef ook. Een paar mannen vonden me en probeerden me neer te schieten. Te hebben Jarred en Sage ze achterna gezeten en zo weg gejaagd. Een paar dagen terug is Ylva erbij gekomen. Zij is het vriendinnetje van Sage," vertel ik hem. Hij kijkt me verbaasd aan, maar het enige wat hij doet is Sage, Jarred en Ylva bedanken. Volgens mij vertrouwen de wolven hem alleen nog steeds niet helemaal.

"Het is oké jongens," zeg ik tegen ze. "Dit is Lucas. Hij is mijn vriendje. Hij zou jullie of mij nooit iets aandoen," vertel ik ze. Meteen ontspannen ze zich en gaan lekker relaxen of praten. Ik namelijk niet wat ze doen als ze bij elkaar liggen.

"Je wilt niet weten hoe erg ik schrok toen ik hoorde dat ze je hadden gevonden," zegt hij tegen me. Ik glimlach naar hem.

"Volgens mij kan ik dat wel raden," zeg ik. Ik leg mijn handen in zijn nek en hij legt zijn handen op mijn heupen om me vervolgens te zoenen. Vuurwerk en vlinders ontploffen in mijn buik. Ik heb hem zo erg gemist! Natuurlijk mis ik Maybelle, Lisa en Delphine ook, maar op een andere manier. Hun had ik op sommige momenten gewoon met heel mijn hart dichtbij me willen hebben, omdat ik ze nodig had, nou ja eigenlijk heb ik ze nodig, maar ze kunnen me blijkbaar niet vinden, Lucas heeft blijkbaar meer geluk daarin, en Lucas miste ik gewoon elk moment dat ik aan hem dacht en verlangde ik naar een explosie van vuurwerk en vlinders in mijn buik, omdat hij me zoent, zijn armen om me heen of iets in die richting. Dan wou ik gewoon bij hem zijn.

Na een eeuwigheid trekken we pas terug en ik kijk hem stralend aan. "Ik hou van je," fluistert hij in mijn oor. Die vier kleine woordjes laten meteen weer een vlinder en vuurwerk bom los in mijn buik.

"Ik hou ook van jou," fluister ik terug. Dan gaan we gewoon bij een boom dichtbij Sage, Jarred en Ylva zitten. Ik leun tegen Lucas aan en hij houdt zijn arm om me heen. Ik hou echt van hem! "Lucas, hoe gaat het met Maybelle, Delphine en Lisa?" vraag ik aan hem. Hij geeft me een kusje op mijn hoofd.

"Slecht," zegt hij dan zuchtend. Dat ene woordje doet pijn. Het gaat met mij bagger, nou ja eigenlijk gaat het wel goed als je bedenkt in welke situatie ik zit, maar dat het ook slecht met mijn beste vrienden gaat? Dat is erg. "Delphine neemt de hele tijd contact op met haar familie, zodat hun iets uitvinden om je op te sporen en daardoor zit ze in de problemen. Maybelle maakt zich grote zorgen. Ze eet nauwelijks, slaap slecht enzovoorts en Lisa is de hele dag door boos. Ze snauwt iedereen af, slaat dingen kapot en scheld op de mannen die jou weg hebben gejaagd en je willen doden," verteld hij zachtjes, maar omdat ik zo dichtbij zit hoor ik het prima.

"Het is dus mijn schuld dat het slecht met ze gaat," zeg ik verdrietig, want het is wel zo. Delphine zit in de problemen, omdat ze mij wilt vinden, Maybelle gaat slecht doordat ze zo bezorgd is om mij en Lisa is boos, omdat ik weg ben gejaagd.

"Zo moet je het niet zien," zegt Lucas meteen. "Het is niet jouw schuld. Als jij het anders had aangepakt was je dood geweest. Jij kan er niks aan doen." Ik zucht, want ergens heeft hij wel gelijk.

"Zou je ze anders morgen mee kunnen nemen hiernaartoe? Dan blijf ik gewoon hier en kunnen ze me zien. Als ze zien dat het voor iemand in mijn situatie heel goed gaat en dat ik zelfs beschermd wordt is Delphine misschien minder bezig met mij opsporen, is Maybelle wat minder bezorgd en is Lisa wat minder boos," bedenk ik ter plekke.

"Ik zal het doen," zegt hij. Ik geef hem meteen een kus als bedankje en natuurlijk vertel ik hem ook even hoe geweldig hij is.

------------------------------------------------------------

Hahahahaha! Oké, sorry, ik vindt de toets die ik vandaag heb gemaakt gewoon geweldig grappig!

We moesten een boek lezen voor Nederlands en 'hongerspelen' stond op de lijst! Dus ik kies dat boek en ga naar de les vertel heel omstreeks tegen de lerares per ongeluk dat ik het boek al zeven keer heb gelezen en in plaats van te zeggen dat ik een boek moest kiezen die ik nog niet gelezen had is haar reactie 'wat leuk! vroeger las ik boeken ook altijd meerdere keren,' Hoe gestoord kan je zijn? Maar ik krijg nu dus minstens een 9 en zo niet dan val ik flauw van verbazing, want ik zou geeneens zo verbaasd zijn als ik een 10 kreeg. Ik kan namelijk uit mijn hoofd ALLE personages noemen en heel uitgebreid vertellen waar het over gaat!

En volgens jaar staat het nog steeds op de lijst en ga ik voor deel 2! Hoe geniaal dit? Ik krijg gewoon mega goeie cijfers ervoor zonder het boek van te voren nog een keer te lezen! Ik vindt dit echt GEWELDIG!!! Hahaha

Liv & Menyn 2 : how are we gonna surviveWhere stories live. Discover now