hoofdstuk 22 (1 april!)

152 12 6
                                    

Liv's P.O.V.

"Oh, mijn allerliefste Liv," zegt Garlic zachtjes en verleidelijk in mijn oor. "OPSTAAN! HET IS AL NEGEN UUR! OVER ÉÉN UURTJE BEGINT DE EERSTE TRAINING VAN DAISY EN THISTLE, DUS OP-STAAAAAAN," schreeuwt hij dan keihard door een megafoon. Ik schrik me een ongeluk en val bijna uit bed. Garlic had het alleen aan zien komen en vangt me op. "Één april Liv," zegt hij vrolijk en hij geeft me een kusje op mijn voorhoofd.

"Dat is niet leuk. Nu heb ik vast gehoor beschadiging," klaag ik. Garlic ligt meteen helemaal in een deuk en ik mep hem tegen zijn arm. Meteen hoor ik een verontwaardigde 'auw'. "Had je verdiend," mopper ik. Meteen ligt hij weer in een deuk en ik neem een snelle douche en kleed me aan.

Daarna ga ik naar de eetkamer toe, waar Garlic net met een big smile verteld hoe hij me heeft gewekt. "Ik pak je nog wel terug Kruidnagel," mopper ik, waardoor Garlic alweer in een deuk ligt. "Je bent echt een klein kind, weet je dat?" zeg ik geïrriteerd. Hij kijkt me nep boos aan en ik steek mijn tong uit. Dat levert weer een grijns op.

"Ja, daarom passen we ook zo goed bij elkaar," zegt hij. Ah, daarom die grijns. Ik steek mijn tong weer uit en pak eten. Als ik de chocolademelk pak, mijn lievelings drinken, ligt Garlic in een deuk. Meteen knaagt er een bezorgt gevoel aan me en voor alle zkerheid ruik ik even of hij niks met de chocolademelk heeft gedaan. Het ruikt nog normaal, dus volgens mij is dat niet het geval. Ik ga met mijn eten weer zitten en neem een slok. Meteen spuug ik het weer uit en trek een vies gezicht. Meteen hoor ik Gea 'manieren' schreeuwen en Garlic ligt in een deuk. "Is je chocolademelk lekker Liv?" vraagt hij gierend van het lachen.

"Nee," zeg ik pissig, waardoor hij nog harder moet lachen en om het nog erger te maken ligt iedereen in een deuk en Garlic roept weer 'één april' Ik heb echt geen flauw idee wat hij daarmee bedoeld. "Oké wat is er aan de hand? Eerst die megafoon en nu verpesten jullie de chocolade melk? Wat is er aan de hand?" vraag ik boos. Meteen stoppen ze met lachen en ze kijken me vol verbazing aan.

"Liv, weet je dan niet welke dag het is?" vraagt Chiva verbaasd. Nu snap ik er echt niks meer van. Ik kijk even op de kalender en zie dat het één april is. Wat is daar nou zo bijzonder aan? Morgen is het twee april, boeie! Ik spreek mijn gedachtes uit en meteen kijken zes paar ogen me zwaar in shock aan.

"Weet jij serieus niet wat het is op één april?!" roept Garlic geschrokken uit en Daisy en Thistle liggen helemaal in een deuk. Ik knik om aan te geven dat ik het echt niet weet.

"Één april is de leukste dag uit het jaar!" roept Thistle uit. Ik kijk hem verward aan. Ik vindt het tot nu toe niet zo leuk.

"Wat is er dan zo leuk aan?" vraag ik, want ik ben nu wel een tikkeltje nieuwsgierig waarom hun zo raar doen over de datum één april.

"Op één april kan je met iedereen grappen uithalen, zonder dat ze boos worden. Dat zijn dan één april grapjes. Het is echt geweldig!" legt Daisy uit. Ik vindt het niet zo geweldig klinken. "Oh trouwens Liv, er is uitgevonden dat de meeste vrouwen binnen zeven maanden bevallen." Meteen trek ik helemaal wit weg. "Oh, Liv trouwens," zegt ze. Ik kijk Daisy, nog steeds paniekerig, aan. "Één april!" Ik trek een boos gezicht en de rest ligt meteen weer in een deuk.

Gelukkig is het dan eindelijk kwart voor tien uur en moeten ze naar de trainingszaal, omdat de training over een klein kwartiertje begint. Aangezien Garlic en ik bij alle andere mentoren zijn denk ik niet dat ze nog meer grapjes met me uit gaan halen.

Chiva en Elder brengen ons erheen en tot onze verbazing zijn we er als laatste. Medusa komt meteen naar ons toe en ze lacht even liefelijk naar Garlic en gemeen naar mij. Ik rol met mijn ogen. Ik heb hier dus echt geen zin in. Ze begint ook heel lief tegen Garlic te praten over Cloë en het lijkt alsof ze met hem flirt! Ik wordt er echt heel chagrijnig van, want hallo hoor, we zijn verloofd! Gelukkig toont Garlic geen enige interesse in haar flirtpogingen.

Ze neemt ons mee naar een tafeltje, dichtbij het raam, zodat we goed naar de hele trainingsruimte kunnen kijken. Ik vindt het echt geweldig om naar beneden te kijken, alleen Medusa vertoont enkele tekenen van hoogtevrees. Ze stopt het alleen weg. Ze wijst ons meteen Cloë aan die een vuurtje aan het maken is. Ze is er zo te zien niet bijsterend goed in en tot mijn grote geluk maken Daisy en Thistle die daar ook zijn binnen tien seconden een redelijk vuurtje. Cloë is dus minder goed hierin dan Daisy en Thistle, maar ik hoop dat ze nog andere kwaliteiten heeft die wel goed zijn.

Zodra ze naar het volgende onderdeel gaan blijkt dat dat inderdaad zo is, want Cloë heeft blijkbaar een groot talent voor messen werken. Thistle blinkt er ook in uit, maar je kan zien dat Daisy nog een beginner is. Thistle is het haar zo te zien aan het leren en uiteindelijk lukt het haar ook vrij aardig.

Ondertussen wordt ik echt gek van Medusa. Zij is namelijk blijkbaar ook gek op één april. Ze haalt de ene grap na de andere met me uit en Garlic doet zijn best niet te lachen. Uiteindelijk heb ik het helemaal door en luister ik gewoon niet meer naar haar. Ze meent het allemaal toch niet.

Ik kijk weer en ik zie dat Daisy een talent heeft voor de pijl en boog. Net op dat moment voel ik een branderig gevoel en ik gil het uit van de pijn. Mijn omgevallen/omgeduwde beker met warme thee verteld me dat ik allemaal gloeiend hete thee op me heb. "Oeps, sorry Liv," zegt Medusa met een nep medelijdend toontje, die zo nep is dat ik zeker weet dat ze het expres deed. Alle mentoren staren naar ons en ik hoor meerdere keren 'gaat het?'. Garlic neemt me mee naar de EHBO, omdat het echt heel erg brand. Daar behandelen ze de brandwonden van de thee. Het zalfje dat ze erop smeren doet echt wonderen en ik kom ook tot drie conclusie's :

Ik haat mentor zijn (maar dat wist ik al, want ik begeleid kinderen naar hun dood), ik haat 1 april, maar bovenal... IK HAAT MEDUSA MET HEEL MIJN HART EN ZIEL!!!

-----------------------------------------------------
🎉🎉🎉 ik heb mijn record verbeterd! 🎉🎉🎉
🎉🎉🎉 zeven hoofdstukken geschreven en gepubliceerd op één dag! 🎉🎉🎉
🎉🎉🎉 een applausje voor mezelf! 😊 🎉🎉🎉

Liv & Menyn 2 : how are we gonna surviveWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu