hoofdstuk 13 (kort bezoek)

143 13 0
                                    

Menyn's P.O.V. (A&N Yeah, Menyn is back in the story!)

Ik zit in de trein naar district 11. Ja, je hoort het goed, ik ga even naar district 11. Ik mocht eigenlijk eerder al gaan, maar ik had nog werk te doen dat ik niet langer kon laten liggen, dus dat moest echt eerst. Ik mag naar district 11, door wat er gebeurt is met Eric. Als een troost. Ik ben echt verbaasd over de straf van Eric. Voor mij proberen te vermoorden op een langzame en pijnlijke manier krijgt hij een gevangenisstraf en hij hoeft geeneens 3 jaar te blijven! Ik vindt dat echt kort voor het proberen te vermoorden van iemand.

De trein komt aan en ik stap uit. Meteen komt mijn gezin, Liv en Garlic naar me toe. Ze wisten dus al dat ik zou komen. Mijn broertjes zijn in de tijd dat ik er niet was gegroeid en voller geworden. Ze zijn niet meer de kleine, magere jongetjes die ik achter liet toen ik naar Chicago vertrok. Ook de stemmen van Thyme, Yarrow en Dandelion zijn veranderd. Borrage en Comfrey hebben nog steeds hun kinder stem, maar Thyme en Yarrow hebben opeens echt de baard in de keel en Dandelion zijn stem slaat steeds over, dus hij is het ook aan het krijgen.

Garlic en Liv zijn zo te zien nog steeds bij elkaar. "Menyn, ik heb trouwens heel goed nieuws," zegt Garlic opeens enthousiast. Ik kijk hem verbaasd aan en wil 'wat dan?' zeggen, maar hij praat alweer verder. "Liv en ik zijn verloofd en je wordt tante!" Ze kijken me stralend aan en mijn ogen worden zo groot als schoteltjes.

"Gefeliciteerd. Hoeveel maanden ben je al zwanger?" zeg ik nog steeds mega verbaasd en met mega grote ogen.

"Eentje nog maar, dus het duurt nog wel even voordat hij of zij er is," zegt Liv enthousiast. Ik snap niet dat ze zo blij is, want ze krijgt een kind als ze pas zeventien jaar oud is. Ik ben eigenlijk wel verbaasd dat ze geen abortus pleegt, maar daar zal ze wel haar redenen voor hebben.

Ik weet wel dat het een gezellige dag gaat worden. En ik krijg gelijk, want de hele dag lang zwemmen, kletsen, klimmen we in bomen en wandelen we. Alleen gek dat Liv niet meedeed met het bomen klimmen, maar dat komt vast doordat ze zwanger is en dat snap ik wel. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als ze uit de boom valt, terwijl ze zwanger is. Al verdenk ik haar er wel van dat ze stiekem gewoon mee wilt doen, maar het niet doet voor Garlic. Volgens mij zal Liv door het vuur gaan voor hem.

------------------------time switch------------------------

De dag is alweer voorbij en ik moet weer terug. Ik heb ze ook verteld over Lucas. Ze vonden hem geweldig klinken. Mijn ouders willen hem volgens ontmoeten, maar dat kan niet. Het is al een wonder dat ik deze dag heb mogen beleven. Ik had ook gewoon thuis kunnen zitten met mijn leider werk.

------------------------------------

Wow, dit is echt een heel kort hoofdstuk. Sorry, daarvoor, maar ik wou hem er wel even tussen hebben en aangezien ik vandaag ook al hoofdstuk 12 erop heb gezet leek het me niet zo erg.

Liv & Menyn 2 : how are we gonna surviveWhere stories live. Discover now