hoofdstuk 3 (kletsen)

236 12 4
                                    

Menyn's P.O.V.

Lachend kijk ik naar Maybelle die probeert een slangenmens na te doen en haar benen in haar nek te leggen. "Dat gaat je echt nooit lukken." Lach ik. "Moet jij eens opletten." Zegt ze. "Sorry May, maar ze heeft gelijk. Dat gaat je nooit lukken. Je moet sinds kinds af aan lenig zijn om dat in 1 keer te kunnen." Zegt Delphine. "Erudiet." Zegt Lisa lachend. Delphine wordt meteen knalrood. Lisa ziet het. "Maak je maar geen zorgen Del, want zonder erudieten hadden we geen treinen, simulatie's, tatoeages, medicijnen, serums, enzovoort en dan was ons leven niks waard." Ik kijk haar verbaasd aan. "Hebben de erudieten tatoeages bedacht?" Delphine schud haar hoofd. "Niet helemaal, het idee komt van de onverschrokkenen, maar de erudieten hebben de manier van tatoeages zetten uitgevonden."

"Hey meiden kijk eens!" Roept Maybelle vrolijk. We kijken meteen haar kant op en zien tot onze verbazing dat het haar gelukt is. "Hoe krijg je dat nou weer voor mekaar?!" Vraag ik verbaasd. "Vroeger deed ik aan yoga, maar uhm... kunnen jullie me helpen me benen weer uit mijn nek te krijgen?" We schieten alweer in de lach. "Slim hoor Maybelle." Lacht Lisa. Lachend lopen we naar haar toe en helpen haar haar benen uit haar nek te krijgen.

"Ik vindt het erg gemeen dat jullie me gewoon uitlachen." Zegt Maybelle met een zielig gezichtje. "Sorry May, maar het is gewoon erg grappig." Zegt Delphine. Als gevolg krijgt ze een klap tegen haar bovenarm van Maybelle. "Auw." Zegt ze met een zielig gezichtje. "Die had je verdiend." Delphine kijkt me hulp zoekend aan. "Ze heeft gelijk, want die dingen zeg je niet hardop, maar daar denk je aan in je hoofd."

Dan opeens gaat de deur open en daar staat Lisa met drankjes. "Uitgekibbeld?" Vraagt ze. We knikken alle 3 braaf. "Maar uhm, Lisa hoe komt het dat jij zonder dat wij het merkten de kamer uit bent gegaan?" Vraagt Delphine. "Omdat ik stiekem een super ninja ben." Zegt Lisa, terwijl ze de glazen neerzet. We schieten alweer in de lach. Even serieus we lachen echt heel veel.

"Maar hoe is het met jullie banen?" Vraag ik aan ze. "Het hek bewaken is echt zo saai!" Zegt Delphine. "Het dokter zijn hier is wel leuk, maar ze kunnen niet altijd mijn eerlijkheid waarderen." Zegt Maybelle. "Oh, waarom?" Vraagt Delphine. "Omdat mijn baas het niet kan waarderen dat ik het eerlijk zeg als het flink pijn doet, omdat de patient dan gespannen is." Zegt Maybelle. "Onzinnig, ze hebben toch het recht om dat te weten!" Roep ik uit. "Ja, dat vindt ik nou ook en Lisa hoe is het met jou baan?" Ze glimlacht. "Heel goed, ik heb opslag gekregen." Zegt ze trots. "Oh, wat doe je nu dan?" Vraag ik. "Eerst testte ik de hele tijd touwen voor bunchi jumpen en nu ben ik degene die informatie geeft over de activiteiten. Ik vertel dus bijvoorbeeld als ze niet weten welke ze willen doen welke het beste bij ze past." Ik kijk haar verbaasd aan. "Dat klinkt niet echt bijzonder leuk ofzo." Zeg ik. "Dat weet ik, maar dat is niet het leukste deel. Het leukste deel is dat ik alle activiteiten gedaan moet hebben voor mijn werk en dus gratis die activiteiten mag doen!" Zegt ze vrolijk. "Ah, nu snap ik hem." Zegt Maybelle. "Dat wou ik zeggen!" Zeg ik met een nep-boos gezichtje. Maybelle steekt haar tong naar me uit. "Lekker puh."

"En hoe zit het met jou baan?" Vraagt Delphine. "Nou, Max vindt me helemaal geweldig en onmisbaar, maar Eric haat me en we hebben over elk besluit ruzie en dat irriteert Max. Maar ik vindt dat dankzij mij de wat oudere onverschrokkenen niet meer weg hoeven wel echt geweldig." Lisa knikt. "Dat is inderdaad wel geweldig, dankzij jou hoeven mijn opa en oma niet meer weg." Ik glimlach vrolijk naar Lisa, terwijl ik een slok van mijn drinken neem.

"Del, May, had ik trouwens al gezegd dat we een Lunyn stelletje hebben?" Zegt Lisa. "Nee." Zegt Delphine antwoord gevend op de vraag. Maybelle reageert anders, zij vraagt meteen alles wat in haar opkomt. "Heb je een nieuw vriendje Menyn! Hoe heet hij? Is hij knap? Hoe oud is hij? Heb je al met hem gezoend? Wat is zijn baan? Wanneer gaan wij hem ontmoeten? Heeft hij huisdieren? Is hij geboren in deze factie of ergens anders? Heeft hij tatoeages? En wanneer heb je hem ontmoet?"

"Hij heet Lucas, ja hij is knap. Ik weet niet hoe oud hij is, maar ik gok rond de 18. Ik heb al met hem gezoend. Ik weet niet wat zijn baan is. Ik weet niet wanneer jullie hem gaan ontmoeten og hij huisdieren heet en of hij geboren is in onverschrokkenheid. Hij heeft tatoeages en ik heb hem ontmoet vlak voor Lisa me kwam halen." Beantwoord ik alle vragen.

"Jij weet weinig van hem zeg." Zegt Maybelle teleurgesteld. "Dat komt, omdat Lisa me meetrok." Verdedig ik mezelf. "That is true." Zegt Lisa vrolijk. We kletsen nog een beetje door over Lucas tot het tijd is om te gaan.

-------------------

Hey, dit is dan hoofdstuk 3 van deel 2! Hij is nog een beetje saai, maar ik beloof dat hij verder in het boek wat leuker wordt. Ik heb trouwens een actie speciaal voor mijn Liv & Menyn fans! Er zijn 5 prijzen die je kan winnen en wat je ervoor moet doen is :Mij vertellen waarom Liv & Menyn leuk is en een compliment geven en geef ook op welke prijs je het liefst wil en welke daarna en daarna en daarna en welke het minst graag.

De leukste reactie's winnen een prijs. Hieronder de prijzen die je kan winnen :

1. Je eigen uitwisselingsverhaal! Je mag dit idee gebruiken om een uitwisselingsverhaal te schrijven tussen Chicago en Panem. (Als je geen verhalen schrijft ruil ik je prijs om met degene die tweede werd)

2. Je mag voor deel 3 een kind bedenken voor Liv en Menyn. Voor ieder 1 kind (meisje of jongen maakt niet uit kind van Menyn wel 16 jaar en kind van Liv onder de 18 jaar) en je krijgt te horen waar deel 3 over zal gaan als hij komt! (Ja mensen, na dit boek komt er een deel 3! Duurt wel nog een tijdje, want eerst gaat dit boek af worden gemaakt)

3. Een idee van jou in deel 2 en een idee in deel 3! En je krijgt alvast te horen waar deel 3 over gaat.

4. Je mag een vijand verzinnen voor Liv (Uit een ander district en boven de 15 jaar oud)

5 Je mag een huisdier verzinnen voor Liv! (Mag ook een huisdier zijn die nogal wat problemen kan veroorzaken)

Liv & Menyn 2 : how are we gonna surviveWhere stories live. Discover now