29.

84 4 0
                                    

Nechal mě stát na ulici se strachem.Bála jsem dalšího kroku i kdybych byla sebevíc statečná.Teď jsem mohla ztratit skoro vše,na čem mi záleželo.Práci a Tylera.Tyhle dvě věci mi přirostly k věci snad víc,než bych si kdy dokázala přiznat.A bolelo jen pomyšlení na to,že už bych to neměla,ale tohle byl risk a já jsem to pro svoji kamarádku udělat musela.
Když jsem šla další den do práce,věděla jsem,že na mě všichni budou koukat tím ohrnujícím pohledem a dokonce i June,které tohle nikdy vůbec nevadilo.Překvapilo mě to a zároveň jsem z toho byla smutná.

Myslela jsem,že aspoň ona jediná bude stát při mně a doufala jsem,že Brad nebude mít takovou moc nad všemi mými spolupracovníky.Lámalo mi to srdce při pomyšlení,že jsem neměla nikoho,kdo by se mě tu zastal.Všichni se nechali chytit od Brada a nechápala jsem,jak mohl být tak přesvědčující.Každopádně jsem teď měla hodně velký průšvih.Až se to dozví Tyler a jeho otec,tak tu končím.Můj bývalý šéf by mě mohl sebevíc rád,ale stejně by to musel udělat,protože taková byla pravidla a já je porušila.

Ale nechtěla jsem to udělat.Měla jsem jasně stanovená pravidla,kterých jsem se držela do doby,než jsem poznala Tylera.Jako by mě můj vlastní mozek ošálil a úplně ta pravidla,která byla přednější,vymazal z hlavy.,,Jonesová do kanceláře ihned!''

A přesně tohle znamenal můj konec,protože na mě Tyler zvýšil hlas a to nikdy předtím neudělal.Celou dobu jsem za ním tiše kráčela a snažila se navazovat,co nejmíň kontaktu z dalšími osobami,co na mě koukali,protože kdybych se jen na milisekundu podívala,uviděla bych v jejich očích zhnusení.

Nikdo z nich nechápal moji situaci a taky ani netušili,že jsem Tylera znala o pár dnů dřív,než nastoupil jako hlavní ředitel Hunter Industries.,,Jak se to mohli dozvědět?''bouchl pěstí do stolu a já se začala opravdu bát.Tyler byl přímo vytočenej a já vůbec netušila,jak po dnešku dopadnu.

,,Tylere,''jemně jsem ho oslovila.,,můžu za to já.''vydechla jsem a schovala tváře do dlaní.Tyler vypadal,že za chvíli vybouchne vzteky.A já mezitím?
Koukala jsem na své červené podpatky a snažila se nějak uklidnit,ale nešlo to.Nějak jsem nemohla přijít na to,jak mu to nějak vysvětlit.

,,Takže ty můžeš za to,že to ví teď všichni z firmy a taky můžeš za to,že dostaneš padáka?To na tebe ani trošičku nesedí,Faith.''

,,Ale můžu za to já.''namítla jsem a on opět uhodil pěstí do stolu.Teď už jsem se ani nelekla,ale spíš čekala,kdy tohle všechno skončí,protože jsem mu nějakým způsobem nemohla říct pravdu.Co kdyby se to dozvěděl Brad a tentokrát to dopadlo ještě hůř,než jenom přijít o práci a Tylera,což už byl hodně velkej trest.

,,Běž pryč.''podíval se na mě znechuceně.
,,Cože?''
,,Běž pryč!''zařval a já ho tentokrát poslechla.Naposledy jsem se na něj podívala a potom odešla.Sebrala si věci ze svého stolu a dala sbohem mé nejoblíbenější práci,kterou jsem kdy měla.
Když jsem odcházela ze své teď už bývalé práce domů,došlo mi,že si budu muset najít novou práci a to jediné,mě zaměstnávalo celé dva týdny.Nic jiného kromě koukání na filmů,přežírání se a hledání práce,jsem nedělala.Bell ze mně byla totálně hotová,protože nesnášela,když jsem se utápěla ve smutku.,,Musíš se sebou něco udělat.''usoudila Bell a vytáhla mě z postele.

,,Prvně se vysprchuj.''řekla a odtáhla mě do koupelny.Měla totální pravdu.Sprchu jsem opravdu potřebovala,protože ani nevím,kdy naposledy jsem ji používala.Konečně se uvolnila alespoň část mě.
,,Faith?''volala mě Bell.Vylezla jsem ze sprchy s ručníkem okolo těla a šla za ní.
,,Co se děje?''zeptala jsem se a Bell mi ukázala dopis z nakladatelství.Srdce se mi na vteřinu zastavilo a než jsem se vzpamatovala,popadla jsem dopis a rychle ho otevřela.

Zdravím Vás,slečno Jonesová,

chci Vám poděkovat za Váš rukopis,který jste nám zaslala.Máme pro Vás dvě zprávy.Ta první je,že Vám knihu vydáme a druhá zpráva se týká smlouvy.Rádi bychom,aby jste se stavila zítra odpoledne u nás v nakladatelství a podepsala smlouvu pro další knihy.

                S pozdravem tým z nakladatelství New York Times..

A i přesto všechno zlé,se mi stala aspoň jedna dobrá věc.Můj sen se splní a moje kniha bude vydaná.,,Co ti napsali?''

,,Vydají mi ji.''oznámila jsem nadšeně Belle a ona začala skákat radostí.

,,To je skvělý!''

Znič mě!Where stories live. Discover now