*30. BÖLÜM*

362 66 191
                                    




Medya---> Güliz AYLA --Bugün Dünden İyi



Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


KEYİFLİ OKUMALAR...


   "Dede, çay ninesi gerçekten var mı?" diye sordu Kayra, yıldızlı gökyüzünde kanal boyunca ilerlerken. O gün Simay'ı kurtarmak için suya atladığında öyle bir varlığın olamayacağına inanıyordu ama Simay'ı derede ilk gördüğünde önünde garip bir şey görmüştü. Bir insan siluetine benzetmişti onu. Simay'a yaklaşırken o garip şeyden bir çığlık duyduğuna neredeyse emin olacaktı, o şey bir anda yok olmadan hemen önce.

   Aslında bunu daha önceden dedesine sormayı düşünmüştü ama soracak fırsatı bulamamıştı. Şimdi aklına gelince, hazır dedesi de yanındayken sormak istedi.

   "Nerden çıktı bu? Daha doğrusu nereden aklına geldi çay ninesi?"

   Kayra, derede gördüğü şeyden dedesine bahsedip bahsetmemekte kararsız kaldı. Belki de gördüğü bir göz yanılsamasından başka bir şey değildi. Emin olduktan sonra anlatmayı daha mantıklı buldu.

   "Biliyorsun Simay dereye düşünce kimse onu kurtarmaya cesaret edememişti. Hepsi çay ninesinden korkuyordu. Aslına bakarsan ben pek inanmıyorum öyle bir şey olduğuna." Kayra dedesine baktı. Daha önce Bükrek ve Sangal ya da Tulpar'ın  olduğuna bile inanmıyordu. Gözleriyle görmese dedesinin kendisiyle dalga geçtiğini düşünürdü ama hepsi gerçekti. Ve çay ninesinin var olduğuna o an emin oldu. "Gerçek, değil mi dede?"

   "Evet." dedi Kadir dede. "Gerçekten çay ninesi var ama tehlikeli biri o. Çünkü Sangal ile iletişim halinde olduğunu öğrendik birkaç yıl önce. Yani arkadaşların korkmakta haklılar ama herkese görünmüyor."

   "Demek ki herkese görünmüyor, öyle mi?" Kayra tekrardan yürümeye başladı. Dedesinin anlattıklarına bakılırsa derede gördüğü şey çay ninesi değildi. Herkese görünmeyen şey neden Simay'a görünsün ki?

   "Nasıl bir şey peki, hani masallardaki deniz kızları gibi mi? Şöyle gösterişli pullu kuyruğu da var mı? Ama deniz kızları kadar güzel değildir herhalde. Çay ninesi olduğuna göre yaşlı biridir."

   "Yanılıyorsun Kayra. Çay ninesi zannettiğin gibi yaşlı biri değil. Evet, saçları gri olabilir ama baş döndürecek güzellikte. İnsanların dereye düşmesinin nedeni de bu işte."

   Kayra susup önüne döndü. 'Demek çay ninesi tehlikeli ha.' diye geçirdi içinden. Ansızın içine bir şüphe düştü. Acaba olabilir miydi? Simay'ın önündeki güzel ama bir o kadar da tehlikeli olan şey çay ninesi olabilir miydi?

SEÇİLMİŞ: İŞARETWhere stories live. Discover now