"Vím, kdo to je."

19 2 0
                                    

Absolutně nechápu, co se právě chystám udělat a vím, že toho budu litovat. I tak jsem se ale rozhodl důvěřovat svému staršímu bratrovi. Chci mu říct, co se stalo a vyslechnout si jeho názor na to, co mám udělat dál.

Pořád z toho mám zmatek v hlavě a nevím, co přesně Lukasovi říct. Vím, že jsem se opil a vím, že jsem se málem vyspal s Mal. A taky vím, že k ní začínám něco cítit.

Jenže se v tom nevyznám. Nic takového jsem nikdy v životě necítil a pak je tu ten problém, že Malkia dala své srdce někomu jinému, jak mi řekla potom, co jsem jí políbil.

Ale i přesto jsem využil příležitosti, když se naskytla a já viděl, že je dost opilá. Mohl jsem to odmítnout. Alkohol na mě nepůsobil zas až tolik, abych nebyl vůbec při smyslech.

Nejradši bych teď ležel ve své komnatě s další flaškou whisky, ale když už jsem se konečně odhodlal k tomu za Lukasem zajít, chci to udělat hned, než si to stihnu rozmyslet.

Vím, že bude nejspíš ve své pracovně, takže jsem se vydal nejdříve tam. Zaklepu na dveře, zhluboka se nadechnu a strčím dovnitř hlavu. Za stolem sedí můj starší bratr a pročítá se nějakými papíry.

„Čau, neruším?" zeptám se ho a mě samotného překvapí, jak nervózně zním. Do háje proč? Vždyť je to můj brácha. Jo, jasně. Možná to bude tim, že konverzaci o tom, skoro jsem se vyspal s holkou, co jsem se do ní zamiloval, ale ona miluje jinýho, jsme ještě nevedli.

„Čau, ne nerušíš." ujistí mě a kývne hlavou ke křeslu naproti němu, „Pojď klidně dál a posaď se." vyzve mě a já se váhavě ke křeslu vydám a sednu si na něj, „Vypadáš poněkud nervózně. Co se stalo?" zeptá se, když si mě přeměří pohledem.

„Ehm... No..." poškrábu se na zátylku, „No... Ono... Totiž... Tak nějak se stalo, že.... Já... a Malkia... Prostě.... Byly jsme opilí. Hlavně ona. Já tolik ne. No... A prostě... Nevyspali jsme se spolu to, ne. Ale směřovalo to k tomu a... A já prostě nevim, co mam teď dělat a připadam si hrozně." shrnu to nakonec a vydechnu, když zjistím, že jsem to ze sebe dostal. Zároveň prosím všechny síly ve vesmíru, aby se Lukas nezačal smát.

Očividně to ale nefunguje, protože on se začne pochechtávat, „Chápu." dostane ze sebe, „Nelíbilo se jí to a ty chceš radu?" nadzvedne obočí a já mám chuť ho udusit. Nebo minimálně přidusit.

„Víš co? Zapomeň na to." rozhodím rukama a zavrtím hlavou.

„Ne, promiň, pokračuj. Zkoušel sis o tom s ní promluvit? Měl bys to udělat a zjistit, jak to vidí ona." teď je s uchechtnutím řada zase na mě.

„Mluvit s ní o tom? Do hlavy ses bouchnul kdy?" proč se vůbec ptám? Ten se takhle už narodil.

„Hele, aspoň bys zjistil, jak přesně to vidí ona." brání svůj názor, „Třeba to nevidí, jak si myslíš."

„Jenže ona byla tak mimo, že pochybuju, že si to bude pamatovat." namítnu s pokrčením ramen.

„To poznáš, když si s ní promluvíš. Už jen podle toho, jak se bude chovat ve tvé přítomnosti, ti bude dávat jasné signály, jestli si to pamatuje. Moc ji neznám, viděl jsi ji víckrát, jak já. Je tak dobrá herečka, že by prostě dokázala nasadit masku a nic pohledem neříkat?" zeptá se mě a já mám chuť se zasmát.

„Právě, že jo. Občas se umí chovat jako robot bez emocí, a nepoznáš na ní, co si myslí." pokrčím rameny, „Ale o to nejde, jde o tohle. Spíš jde o to, že mi předtím jasně řekla, že miluje někoho jinýho a já pak vlastně využil toho, že byla mimo. A já ... Já nevim. Asi k ní něco začínám cítit, nepoznám to. Nevyznám se v sobě, ale vím jistě, že ona ke mně nic necítí." vysvětlím mu a snažím se nezním tak zoufale, jak se cítím.

„Třeba cítí... Jak říkám, měl by sis s ní promluvit."

„Kdyby ke mně něco cítila, tak se asi neodtáhne po jedný puse, ne? To, co se stalo vlastně začalo jako kurz líbání."

„Od tý doby se mohlo něco změnit." namítne a pak se zamyšleně podívá před sebe, a nakonec ze stolu vytáhne flašku whiskey a dvě skleničky. Podle mě jsou skleničky zbytečností a ty flašky měl vytáhnout hned dvě, ale co už, „Předpokládám, že si dáš taky." řekne a posune ke mně po stole plnou skleničku.

„O čem přemýšlíš?" sjedu ho pohledem. Svého bratra znám velmi dobře, umím v něm dost dobře číst a vím, že on to má stejně zase se mnou.

Váhavě na mě koukne a povzdychne si, „Vím, kdo to je.Vím, koho Malkia miluje." začne opatrně.

Sweet royal life (pozastaveno)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu