44 глава

1.1K 70 9
                                    

На следващия ден

Гледна точка на Алисън

Събудих се от алармата, която си бях навила. Донякъде тази нощ успях да се наспя и станах без кой знае какъв проблем. Хари не беше в стаята, което леко ме учуди. Проверих банята, но и там не го намерих. Излязох от стаята ни и отидох в дневната. Седеше на дивана и... не правеше нищо. Изглеждаше замислен.

- Хари? Всичко наред ли е? - приближих се към него. Нямаше 7 сутринта, защо е буден?

- Да. - погледна ме за кратко.

- Сигурен ли си? Защо си буден толкова рано?

- Не можах да спя. - отговори.

- Защо? - отидох и седнах до него.

- Мислех за разни неща. - отвърна. Не ме поглеждаше.

- Например? - повдигнах едната си вежда насреща му.

- Всичко, което се случва напоследък. - настана кратка тишина, в която го очаквах да продължи и да обясни по-подробно какъв е проблема, но той не каза нищо повече.

- Моля те, говори с мен. - погалих нежно бузата му и го накарах да ме погледне. Изглеждаше ми много... изгубен. Физически беше точно до мен, но го чувствах далеч, много далеч. Исках да ми каже какво мисли, какво го притеснява.

- Говоря с теб. - погледа му омекна, но все още ме притесняваше.

- Какво не е наред? Станало ли е нещо? - опитах отново.

Държанието му напоследък ме връща в миналата година, когато се запознахме. В началото беше много затворен, не ми споделяше как се чувства, казваше всичко по заобиколен начин или с намеци, нямаше да ми каже какво го тревожи, когато го попитам. Отне ми време да разруша тази стена, а напоследък сякаш я изгражда наново. Но защо? Защо се опитва да прикрива неща от мен? Знам, че напоследък напрежението му идва в повече, и на мен ми идва, но всичко е наред, когато съм с него.

- Не знам. Просто съм... ужасно объркан. - призна. - Мислех и за това с изпита ти. Преча ти, начинът ми на живот, аз. Занимаваш се прекалено много с мен и проблемите, които се появяват покрай мен и накрая се отразява на теб.

- Хари, това не е вярно. Аз съм виновна, че не съм разбрала за този изпит и че не бях подготвена.

- Ако не те бях извикал, нямаше да си тръгнеш от тези лекции и щеше да знаеш за изпита.

Our Love StoryWhere stories live. Discover now