42 глава

1.2K 66 11
                                    

8 дни по-късно

Гледна точка на Алисън

- Мисля, че е най-добре да си вземем малко почивка. - каза Хари и сякаш сърцето ми прескочи удар. Не го разбрах правилно, няма как.

- Какво имаш впредвид? Как така да си вземем почивка? - паникьосах се.

- Да се разделим... за известно време. - дори не ме поглеждаше.

- Късаш ли с мен? - едва изрекох думите. Сълзи се заформиха в очите ми и се спуснаха по лицето ми преди да се усетя, а дишането ми беше затруднено, вече усещах нарастващата болка в гърдите ми.

- Мисля, че така е най-добре засега. И двамата...

- Засега? - не го оставих да довърши.

- Докато и двамата подредим животите си обратно. Трябва да се погрижа за разни неща, а...

- А аз ти преча. - прекъснах го отново. Не мога да повярвам, че водим този разговор.

- Трябва да остана сам за малко.

- Не... не вярвам на всичко това. Има и друга причина. - вече не можех да спра да плача, не се и опитвах. - Не ме обичаш ли вече? - звучах отчаяно.

- Али, не става дума за това. Помниш нещата, които ти казах сутринта... обърквам и твоя живот. В момента не мога да ти дам това, което заслужаваш. Не искам да провалиш бъдещето си покрай мен, а аз самия трябва да се погрижа за моето. Малко време един без друг вероятно е това, от което имаме нужда.

- Това, от което ти имаш нужда. - оточних. - Не мога да повярвам, че късаш с мен. - само изричайки думите на глас, сякаш забиваше ножове право в сърцето ми.

- Моля те, спри да плачеш. Изслушай ме...

- Не! - извиках. - Не искам да слушам нищо повече! Надявам се да се наслаждаваш на времето си насаме, докато вероятно чукаш поредната курва, както обикновено правиш, когато сме разделени. Не ми пука! И моля те, не се връщай! Щом искаш нещата между нас да приключат нека този път е завинаги. Щом смяташ, че не можем да решим проблемите си заедно и нямаш нужда от мен в моменти като този, явно наистина няма смисъл да продължаваме. Но аз няма просто да седя наоколо и да чакам отново да намериш време за мен. - изговорих бързо. Не знам дори откъде ми идваха тези неща в момента на фона на това, че съм по-объркана от всякога. Та Хари току що скъса с мен! - И защото винаги искаше да ме предпазиш от всичко и всички, никой да не ме нарани, знай, че никой не би могъл да ме нарани повече, отколкото ти в този момент.

Our Love StoryWhere stories live. Discover now