Duygu Seli

757 50 24
                                    

Medya: Uğur Böcüğü

Dışarıdan gelen motor sesiyle herkesin dikkati kapıya kaymıştı. Eve geldiğimiz de oda dağılımı yaptık : kızlar olarak evin en büyük odasını bize ayarlamıştı da erkekleri galiba küçük bir odaya yerleştirmişti dedem. Oğuz sabahtan beri dedemin başının etini yiyordu 'Dede bizi başka odaya yerleştir,' diye.

Şimdi ise hepimizin karnı acıktığı için masaya bir şeyler atıştırmaya oturmuştuk . Kapının açılmasıyla sünepe haliyle Utku girdi. Resmen ruh ikizim ya bu umursamazlık bu sünepelik tam bize göre.

"Ee bir hoşgeldin diyeydin keşke dik dik bakacağınıza!"

Utku'nun dediğiyle herkes bakışlarını Utku'dan çekip etrafı incelemeye başladı.

Dedem merdivenlerden aşağıya inerken "Hoşgeldin Utku oğlum. Bizim hayırsızlar mutfakta yemek yiyordu açsan sende geç ?" diye öneride bulundu.

"Yok Necmi dede ben Miray'ı almaya geldim. Konuşacak bir konumuz varda , değil mi yakışıklı? "

İma ettiği konu çok belliydi ve Utku'nun tepkisinden korkuyordum, bu korku geldiğimizde onun bu konuyu bilmesiyle daha da artmıştı zaten. Korkarak kafamı sallayıp soğuk sudan bir yudum aldım.

"Bu arada akşam bizin mekândayız. Oğuz, Remzi zaten biliyorsunuz mekanı, gelmemezlik etmeyin de bizimki sinirlenmesin."

🎈🎈🎈

"Ee konuyu anlatmayı düşünmüyor musun Miray?"

Yanında duran çilek kasesinden ağzıma bir tane daha çilek atıp rahatlamaya çalışıyordum. Kocaman mutfakta oturmuş Utku ile Samet ile beni konuşuyorduk anasını satayım. Az ilerimizde Uğur abi hamur yumuruyordu.

"Utku bir dur ya zaten korkuyorum."

Dediğime gülüp yanıma oturdu. "Korkulacak bir şey yok, sadece nasıl gönlünü çaldı onu merak ediyorum. Yoksa onu dövmek kim ben kim?"

Omuzuna sertçe vurdum, vurmamın etkisiyle bir iki santim anca kaymıştı. Harbi Şadi dedenin dediği gibi etrafım sığır dolu.

"Başlıyorum, kesmek yok! Şimdi her zaman ki karne mevzuları falan derken annemler beni bu sefer elektrikçinin yanına verdiler. Samet'le lavaboda tanıştık."

Tepkisine bakmak için kafamı Utku'ya çevirdiğinde yüzünün mosmor geçtiğini gördüm. Salladığım ayaklarımla sert olmamaya özen göstererek uyarı niteliğinde bacağına vurdum.

"İşte biz bununla sürekli zıtlaştık falan Gamze ile Remzi'nin doğum günü aynı gün olduğu için beraber hazırlamaya karar verdim. O gece beni öptü."

"Ne dedin ? Seni öptü mü hemde sen istemeden? Miray ben bunu döverim."

Sakinleşmesi için hem de yorum yapmaması için ağzına bir avuç çilek doldurup stresli konuşmama devam ettim.

"Ondan sonra Remzi ve Oğuz'la aram bozuldu falan neyse boşver oraları."

"Anlat anlat ne bok yediğini tek tek anlat ki bende dövmek için bir sebep bulabileyim."

Utku'nun dedikleriyle yerimden kalktım, burada biraz daha durursam tartışmamız kaçınılmaz bir sondu. Elimden tutunca elimi kurtarıp gidecekken "Saygı duyacağını ummuştum Utku. Meğersem yanılmışım." Diye bağırdım herkesin bana bakmasını önemsemeden.

"Sana değer verdiğim için öğrenmek istiyorum Miray, yani neden aşık oldun onu merak ediyorum? Düşünsene en yakın arkadaşlarınla aranı bozan birimle sevgili oluyorsun. Ben anlamadığım için anlatmanı istiyorum."

Tatil SürpriziOnde as histórias ganham vida. Descobre agora