Yıldızlar

875 44 14
                                    

Oğuz'dan

Heycandan elim ayağıma dolaşmıştı bu yüzdende etrafı bozmamak için hazırladığımız yerden uzaklaşırken Miray karşımdan geldi. Kurtarıcım gözüyle baktımda kesinlikle ona uygun bir sıfat olacak en azından şimdilik.

Heyecandan ne giydiğime bile doğru düzgün bakmamıştım , günlük kıyafetlerimin olmadığı özel günlerde giydiğim kıyafetlerden gri ağırlıklı bir kombin oluşturmuştum. Aramızda giyinmesi en kötü Miray olsada bir kız olarak onunda fikrini almak istiyordum.

Ağlamaklı bir tonda "Kıyafetim nasıl olmuş?" kelimler ağzımdan döküldü.

Miray'ın bakışlarına şefkat hakim olmaya başladı. Gri kumaş üzerine renkli çiçekler olan bir gömlekle altına kot şortumu ve altına gri spor ayakkabılarımı giymiştim. Aslında damatlıkla gelecektimde ilk buluşmada abartmak istemedim. Yakalarımı düzeltti. Gergin olduğumu anlamıştı ki bu kadar yavaş hareket ediyordu, beni sinirlendirecek ve gerginliğimi unutmamı sağlayacaktı ama o işi fark ettim ben be ceviz.

"Oğuz istersen yeri falan del! Yeter sakin ol. Hiç yapmadığın şey mi? Şu etrafına bak, kitaptan fırlamış gibi bir ortam var. Film gibi anasını satayım."

Bu filmi çok fazla duymaktan artık gına geldi, dayanamayıp sesli bir şekilde "Sizi de filminizde sikerim. Yeter!" dedim. Küfürün etkisiyle biraz olsada rahatlamıştım.

Miray gülüp "Ha işte küfret rahatla." Dedi, bandanasını düzeltirken. O bandana Melih'in değil mi? Bu cevizde toplayıcı gibi bizim tüm eşyalarımıza el koyup geçiniyordu. En son kendine ne zaman kıyafet almıştı hatırlamıyorum, bizimkiler eskidikçe Miraya yardım için veriyoruz demek isterdim , o bizden önce alıp gidiyor zaten utanmaz. Şu an üzerinde olan tişörtü annemin benim için aldığı en sevdiğim tişört, ne ara Miray'a geçti onuda bilmiyorum. Bende diyorum o kadar kıyafet alıyorum ama neden giyecek bir şey bulamıyorum diye.

Miray zevkle dudağını yaladı. "Oğuz bebeğim bir şey duydum, sen buraya damatlıkla gelecekmişsin. Bunu gerçekten yaptın mı?"

Elimle yüzümü kapatmaya çalışarak söylediklerim tam net duyulmasın diye ağzımın içinden "Bence mantıklı. Kıza niyetimizin ciddi olduğunu belli etmek lazım sonuçta. Dışarıda hır var, hırsız var, arsız var, it kopuk zaten dolu, benide onlardan biri zannetmesin diye yoksa başka bir amacım yoktu. Sen bunu nereden öğrendin?"

"Yeşim Teyze beni aradı. "Benim geri zekalı kapıdan tam damatlıkla çıkıyordu zorla üzerini değiştirttim. Ona sahip çık, birine kaçmasın." dedi. İlk önce benim geri zekalı deyince Zeki Amca sandım. Zeki Amca , damatlık ve bana emanet etme kelimeleri bir türlü birleşmiyor. Zeki Amca neden damatlık giymiş? Zeki Amca damatlık giydiyse Yeşim Teyze neden bana emanet ediyor? Bu sorulara cevap ararken Yeşim Teyze benim anlamadığımı anlayınca senin olduğunu söyledi. Ben orada bittim. Birde bana güvenmediğini belli etmek için kurda kuzu emanet gibi olduda hadi neyse dedi. Dur ben bunun yeni farkına varıyorum, Yeşim Teyze bittin sen."

Miray'ın söyledikleri bitince girdiğim transtan ancak çıkabildim, söylediklerini bir süre sonra dinlemedim ne anlattı ne yaşadı onuda bilmiyorum ama haline bakılırsa baya eğleniyor geri zekalı.

"Şiirleri ezberledin mi?"

Şiir deme bana Miray! Şu akrostiş isini doğru düzgün yaz dedin sen gidip abuk sabuk bir şey yazmış birde şerefsiz.

Lale de olur gül yerine
Takma sen onu güzel beynine

Bu ne anasını satayım? Gidip yoldan altı yaşlarında bir çocuk durdurup yaz desek daha güzelini yazar. Şimdi siz benimkini merak ediyorsunuzdur.

Tatil SürpriziHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin