Sürpriz Hediye

1.4K 91 25
                                    

Medya: Samet

İyi okumalar

Biri darbeli maktaba bağlamış şekilde omzunu dürtüyordu. Anlıyorum mermeri delen suyun güçü değil de sürekliliğidir de sizin benim etimle derdiniz ne? Uyandırsanız da göz kapaklarım açılmayacak ki neyine uğraşıyorsunuz ?

Gözlerim yarı açık yarı kapalı bir şekilde öbür tarafıma döndüm, dürten annemdi. Gözlerimi geri kaparken annemin ofladığını duydum ama umursayacak durum da değildim.

"Miray misafirin kapıda seni bekliyor! Harbi ben neden çocuğu içeri almadım ki?"

Sonda ki cümlesini bana söylemediğini varsayarak zorla göz kapaklarını açtım.

"Anne Remzi'ler ne zamandan beri misafir oluyor?"

Annem yatağının boş kısmına oturdu ve yüzümde ki pikeyi çekti.

"Remzi'ler gelmedi zaten."

E, o zaman bana misafir mi gelir?Yataktan doğrulup sırtımı babanın başlığına yasladım.

"Kim?"

Annem 32 diş sırıttı. "Samet."

Bu geri zekalı neden bu saate buraya gelmişti. Saate baktığım da çoktan dokuz 'a gelmek üzere olduğunu gördüm. Siktir iddiaya girmiştik biz değil mi? Bir enerjiyle kendimi banyoya attım artık nasıl attıysam pikemde benimle gelmişti.

"Anne bana kıyafet getirsene, ben unutmuşum da!"

Suyun sıcaklığını ayarladım.Üstümdekileri çıkarıp kendimi suyun altına attım. Biraz sıcak geldiği için tenim kızarmaya başlamıştı. Soğuk suyu sonuna kadar dayadım. Lifime duş jelimden döktüm ve vücudumu keselemeye başladım.

Annem, kıyafetlerimi azıcık açtığı kapı aralığından yere attı. Vücuduma su tutup saçıma şampuanımı boşaltım. Biraz saçımı ovaladıktan sonra su tuttum ve tüm köpüğünü yıkadım. Son kez tüm vücuduma su tutup bornozumu giyindim. Biraz kurulandıktan sonra annemin getirdiği kıyafetlerden sadece iç çamaşırlarımı giydim. Kadın sanki giydiğim şeyleri bilmiyormuş gibi bana mor kısa etek ve ince askılı beyaz bir bluz getirmiş. Bornozumu geri giyip odama doğru koşturdum.

Dolabın kapağından sarkan hardal sarısı tişörtümle siyah kotumu giydim ve saçımın suyunu alıp abuk sabuk bir topuz yaptım, son kez odaya baktığım da telefonumu fark ettim onu da alıp odamdan çıktım.

Annem salonda oturmuş yoga videoları izliyordu.

"Anne ben çıktım!"

Annem, durduğu pozisyonu benim sesimle bozdu ve nereye der gibi baktı.

"Samet diyorum, dışarı da diyorum, bekliyor diyorum."

Annem elinin ayasıyla alnına vurdu ve kafasıyla beni onaylayıp geri yogasına döndü. Bu yaz bu kadına bir şey oldu.

Ayakkabılıktan siyah spor ayakkabımı alacakken annemin tepemde dikildiğini aynada ki yansımasından gördüm ve irkilerek arkama döndüm. Ne ara geldi ya?

"Samet'le nereye gideceksiniz?"

Derin bir nefes aldım.

"Hani iddiaya girdik anne ya , biliyorsun değil mi ?"

Kafasını evet anlamında salladı ve elini beline bilmiş bir şekilde yerleştirdi.

"Ben senin hakkında her şeyi biliyorum güzel kızım da senin bilmediğin şeyler var. "

Kapının zili bir kez daha çalındığından aceleyle ayakkabımı ayağıma geçirdim ve evden çıktım. Samet'e burun buran gelmeyi beklemiyordum, bir adım geriye gitmek için ayağımla arkamı yokladım ama Samet'e kapı arasına sıkışmıştım.

Tatil SürpriziWhere stories live. Discover now