Anılar (Vol Bilmem Kaç)

657 48 6
                                    

Medya: Sol üst Derya - Ahmet çifti, sol atl Yeşim - Zeki çifti , sağ üst Perihan - Umut çifti ve en sonra Melih ve annesi Nur

Ateşin başına geçtiğimizde yapacak bir şeyin kalmadığını gördüm ve yüzüm biraz düştü. Ne güzel kafa dağıtmak için buraya gelmiştik. Tamam sevdiğim insan bana sevdiğini söylemiş olabilir ama illa ki bir olay olacaktı. Samet'le ateşin başına geldiğimizde gözlerimi devirip Umut'un yanına oturup samimi şekilde gülümsedim. Az önceki itiraflardan sonra Samet'i sinir etmeyeceğimi düşünmediniz değil mi?

Aklıma gelen fikirle Oğuz'la Remzi'ye hınzırca gülümsedim ve kaşlarımı yukarı aşağıya oynattım. Sondaki hareketimi neden yaptığımı anlayan bana da anlatabilir mi? Çünkü ben anlamadım.

"Buraya kös kös oturmak için geldiysek ben gidiyorum arakadaş." Diye çıkışan Oğuz'a katılmak için kafamı salladım.

"Haklı çocuk. Komik anılarımızı anlatalım?" Diye ortaya fikir attım, Remzi'yle Oğuz biteceklerini bildikleri için hemen reddetmişlerdi ama çoğunluk kabul ettiği için anlatmaya başlamıştık. Popomla oturduğum yeri genişlettim, kocaman ve sinsice gülümsedim. Oğuz'u mu Remzi'yi mi rezil etsem diye karar veremediğim için portakalı soydum tekerlemesiyle saydım. Sonuç olarak ilk Remzi rezil olacaktı.

Yazık çocuk bugün çıkma teklifide etti. Acıdım şimdi ya. Ama bene ne?

"İlk kurbanım Remzi." Remzi bana hele beni Gamze'ye rezil et bir olacaklardan ben sorumlu değilim bakışı attı. Anam ! Şimdi sıçtım.

"Derya Teyze bizi bayram alışverişi için alışveriş merkezine götürdü. X-rayden ilk önce Oğuz'la geçtik. Remzi geçti alet ötmeye başladı, ceketini çıkartıp tekrardan geçti yine öttü. Kemerini çıkarttı, ceplerini boşaltıp tekrardan geçti. Yine öttü, bu sefer Derya Teyze şaşkınlık ve sinirle dayanamayıp pantolonunu tişörtünü çıkarttı.

Bizim Remzi bir baksırla alışveriş merkezinin kapısında kaldı. Biz Oğuz'la gülmemek için kendimizi zor tutuyoruz. Böyle aletten geçti. Ama yine öttü. Artık biz dayanamıyoruz gülmekten yerlerde falan sürünüyoruz. Artık güvenlik görevlileri falan bıktı da geçtik. Ondan sonra Derya Teyze bu neden geçemedi diye doktora götürmüş. Meğersem bizim ayı bozuk 50 kuruş yutmuş. İşte midesini yıkayıp çıkarttılar." Gülmemek için kendimi sıkmayı bırakıp kahkaha atmaya başladım.

Herkese baktığımda bir tek Remzi'nin anırarak gülmediğini gördüm, haklı çocuk bende sevgilimin önünde rezil olsam gülmezdim. Bana baktığın da gözlerinde ejderha yaşayıp yaşamadığından şüphe etmeye başladım, çünkü kimse bu kadar gözlerinden ateş çıkartamaz. Eve kaşar yaşarsan şükret bakışını atıp önüne döndü. Ne güzel gülüyorduk ya Remzi ? Aman neşemiz kaçmasın Ali Riza Bey. Aklıma Yaprak Dökümü geldi,annenler ne izlerdi be.

"Şimdi sıra Oğuz'cuğum da."

Oğuz yandan bir bakış atıp "Acaba burada bitirsek mi ki?" Dedi uyarı dolu ses tonuyla.

"Ben bittim sende biteceksin ama son vuruş olarak Miray bitecek ve hattrick yapacağız."

Remzi'nin son dediğine hepimiz abartılı şekilde göz devirdik. Bunu görmesiyle Gamze'ye biraz sindi.

"Kardeşime yaklaşmaktan vazgeç Çelik!"

Samet'in uyarısıyla Gamze'den hemen ayrıldı hatta aralarına yarım metre mesafe koydu.

"Daha 4. sınıf mı neyiz bu mal insana bizim sınıf öğretmeni 23 Nisan ile ilgili görselleri panoya asma görevi verdi. Teneffüs zilli çaldı, heyecanla dışarı koştu. Elinde bir tomar kağıt akşama kadar zor asar bu mal.

Tatil SürpriziWhere stories live. Discover now