Mangal

2.8K 159 32
                                    

İyi okumalar

Medya:Oğuz'cuğumuz

Apartmanın önüne geldiğimizde annemler ve Yeşim Teyze'mler yukarı bizim eve çıktılar. Tabi biz gösteriye gideceğiz diye hazırlandığımız için pek mangal için müsait kıyafetlerde değildik. Aslında ben çokta rahattım. Diğerleri gibi özel günlerde pek kıyafet ayrımı yapmazdım annem zorlamadığı sürece.

Meltem omzuma dokunup dikkatimi onun üzerinde toplamamı sağladı.

"Ben hem üzerimi değiştirmek hemde babamlardan izin almak için eve gideceğim. Sakın ben gelmeden gitmeyin!"

Arkadan Gamze'yle Samet Meltem'i onaylarcasına mırıltılar çıkardılar.

"Tamam, zaten hazırlamamız uzun sürer. Bisikletiniz varsa binip gelin. Büyük ihtimalle arabalara sığamayız."

Derya Teyze kendi evlerinin penceresinden sarkıp "Miray kasapa gidip köftelik kıymayla tavuk budu alacakmışsın kendi haftalığından." Diye bağırdı. Sondaki kendi haftalığını bastırarak söyledi.

Biliyorlar param olmadığını. Hainler. Oğuz da bizim yanımıza geldi ve kolunu omzuma attı.

"O zaman herkes üzerini değiştirsin gelsin apartmanın önünde buluşuruz." Beni gözüyle süzdü ve yüzüne sırıtmasını yerleştirdi. "Miray mangal tuvaletini giymeyecek misin?"

Remzi ordan olaya balıklama atladı."Miray yoksa bizim klozetin eskisini sen mi çaldın? Çatı katındaydı şimdi yok. Olay çözüldü. Sakin." Tam apartmana yüzünü döndü ve bağırmak üzereyken ağzını elimle kapattım.

Diğerlerine baktığımda çaktırmadan gülüyorlardı. Gamze Remzi'ye bakıp ciddi bir hâl almaya çalıştı ama sadece çalışmakla kaldı.

Remzi kıza rezil olmanın verdiği duyguyla elimi ağzından hırsla çekti.

Açıklama gereksinimi duyup Remzi'nin güneşte parlayan sarı saçlarımı karıştırdım.

"Remzi hani annemlerin düğünlerde giydiği süslü süslü elbiseler varya onlara tuvalet deniyormuş."

"Hağ, o çirkin elbiselere mi deniyormuş? Ee o zaman bizim klozeti kim aldı?"

Oğuz elini ensenine götürdü ve çekinerek Remzi'ye baktı. Aslında o klozeti biz kırmıştık ama kimseye belli etmemek için hemen her yeri temizlemiştik.

"Kanka hani iki sokak aşağıdaki çocuklarla futbol oynuyorduk ya. İste o zaman nasıl olduysa top sizin apartmanın çatı katındaki pencereden içeri girdi. Miray'la bizde kim gidecek kavgası ederken kendimi apartmanın çatı katında buldum. Etraf fazla karanlıktı bende önümde ne olduğunu görmediğim için bir şeye çarpmamla etrafın sessizliğini kırılma sesi bozdu. Duvardaki ışık düğmesini bulup basmamla sizin klozeti kırdığını gördüm. Aceleyle Miray'la orayı temizleyip kimseye çaktırmadık."

Remzi olayları algılamaya çalışıyordu, diğerleri ise bizim abuk sabuk konuşmalarımızı dinliyorlardı. En sonunda Meltem yanımızdan ayrılınca Gamze'ler de eve gitti.

Derin bir nefes verdim ve kaldırıma kendimi attım. Popomun betona çarpmasıyla sanki kemiklerim kırıldı . Popomu ovuştururken Pelin pencere çıktı.

"Miray ekmekte alacakmışsın. Ha bir de çabuk ol!"

Sesindeki uyarıyı algıladım, popomu ovuşturarak arka taraftaki bisikletlerin yanına gittim. Kendi bisikletime binip ilk önce kasapa gittim. Kasapın önüne geldiğimde bisikletimi kaldırıma çıkardım ve ağaca dayadım. Kapıyı itip açtım, içeri girdiğimde burnuma çiğ et kokusu nüfuz etti.

Tatil SürpriziWhere stories live. Discover now