İlk İş Günü

5.8K 276 20
                                    

İyi okumalar

Medya:Oğuz

Belimi içine çökertmeye çalışmalarıyla uyandım ve saate baktım. Saat bildiğimiz daha 6'ydı.

Bizimkiler sanıp "Kim beni bu saate uyandırıyorsa belasını sikicem az sonra." Dedim.

Gözlerim yavaş yavaş açılırken karşımda annem sinirden küplere binmiş şekilde bana bakıyordu. Gözlerimin açıldığını görmesiyle yüzüme bir tane tokat attı. Bildiğimiz odada yankılandı lan. Tabi feleğim de şaştı. Lan bu maymunların benim kafamın üstünde ne işi var?

"Sikmek ha? Bunu baban gittikten sonra konuşacağız Miray hanım! Bu arada baban çağırıyor."

Anne bildiğimiz ölüm fermanımı onaylayıp babama sundun. Yataktan zorla kalkıp koridordaki banyoya girdim ve kafamı soğuk suyun altına soktum. Ancak bu saate böyle ayılıyordum. Ayaklarımı sürüyerek mutfağa girdim.

IMDb 9.8 korku/gerilim filmi vardı karşımda. Babamın yanındaki sandalyeye uslu kız görüntüsü vererek oturdum. Bir yandanda anneme odada dediklerimi duymamış olması için dua ediyordum.

Babam bardağındaki son yudum çayını içip bana baktı.

"İlk iş günün hayırlı olsun kızım. "

Dudağımı sarkıttım ve masumca bakışlarımla babama baktım.

"Baba ama daha tatilin ilk günü. Olmaz ki."

Remzi ben bittiysem sende biteceksin oğlum. Babam işaret parmağını tehditkar bir şekilde salladı.

"O karneyi öyle getirmeden önce düşünecektin küçük hanım. Hadi hazırlan seni de bırakayım."

Başımı sağa sola sallayıp "Benim ufak bir işim var , sen git baba." Dedim.

Başıyla onaylayıp masadan kalktı ve girişteki vestiyerden çantasını alıp çıktı. Annemin fazla dikkatini çekmemek için sessizce masadan kalkıp odama kaçtım. Üzerime yırtık kotumla beyaz salaş tişörtlerimden birini giyip kotumun içine soktum ve saçımı rastgele bağladım.

Sessizce kapıyı kapattım üst kata koşmaya başladım. Kapının önüne geldiğim de nefes nefeseydim. Zile basıp kapı pervazına yaslandım.

Kapıyı Remzi sırtını kaşıyarak açtı. Gözlerimi devirip içeri salona geçtim. Tam da tahmin ettiğim gibi kahvaltı yapıyorlardı. Sevimli gülsememi takındım ve Derya Teyze'min yanına geçtim.

"Derya'şum ve ailesi size bir şey söyleyeceğim."

Hepsi dikkatlice bana bakmaya başladılar, Remzi'ye alayla bakıp konuşmama geri döndüm.

"Hani sizin dün gördüğünüz karne de Remzi'nin gerçek notları yazmıyordu. Remzi onları çamaşır suyuyla tekrardan yazdı." deyip Remzi'ye kapak yapıp evden çıktım, arkamadan "MİRAY YANDIN KIZIM!!" diye bir bağırış geldi ,ama pek umursamayıp apartmandan çıktım.

Eninde sonunda o elektrikçi dükkanına gidilecek Miray fazla uzatmayalım. Apartmanın arka tarafındaki duran bisikletimi alıp elektrikçiye doğru sürmeye başladım, sabahın erken saatleri olduğu için etrafa fırınlardan ekmek kokusu yayılıyordu. Ali Abi'nin fırının karşında durup bisikletimi yere bıraktım ve içeri girdim.

"Kolay gelsin ustalar."

"Sağol Miray da, senin bu saate burada ne işin var?"

Tezgahtan bir tane simit aldım ve Ali Abi'ye döndüm.

"Ali Abi ya karnemi düşük getirdim diye Mahmut Abi'nin yanına verdiler bu sefer. Mübah mı bu ? Bende oraya gidiyordum, ama acıktım."

Kafasını anladığını belirtircesine salladı.

Tatil Sürpriziजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें