Tanışma

5.2K 257 45
                                    

İyi okumalar

Medya:Meltem Solmaz

Oğuz'u gitmemiz gerektiğini söylemek için belinden dürttüm ki o sırada tikinin olduğu yerden dürttüğümü fark ettim. Kız bize ucubeymişsiz gibi bakıyordu. Benim pek önemsediğim söylenemezdi, ama yanımdaki hıyarto önemsiyor gibiydi.

Oğuz ağzında geveleyerek "Kızım bir rahat dur. Şu havalı hâlimi bozma!" Dedi, ensesine vurmamak için kendimi zar zor tutuyordum. Kıza elini uzatıp " Merhaba, ben Oğuz Ayan ve bu da" beni göstererek" arkadaşım Miray Büyükdoğan" dedi , kız Oğuz'u es geçip benim yanıma geldi ve elini uzattı.

"Memnun oldum Miray, bende Meltem Solmaz."

Kızın elini sıktım ve Meltem'e çaktırmadan, yani öyle umuyorum Oğuz'a orta parmağımı gösterdim.

Meltem görmemiş olmalı ki hâlâ bana sevimli sevimli bakıyordu. Çekinerek" Bir şey soracağım" dedi, Oğuz'la merakla ona bakmaya başladık. "Bu terbiyesizle" işaret parmağıyla Oğuz'u gösterdi" nasıl arkadaşsın? Hele ki senin gibi tatlı bir kızken?"

Oğuz'la bakışlarımız birbirini buldu ve hınzırca gülümsedik. Sen beni daha tanımıyorsun Meltem'ciğim. "Az önce bende onu düşünüyordum. Siz buraya yeni mi taşındınız ?"

Başını onaylarcasına sallayıp " Evet, babamın tayini buraya çıktı. Bizde buraya bugün geldik." Dedi ve kolundaki siyah deri kordonlu saatine baktı. Belli olmuştu beni tatlı bulmasının nedeni, yoksa beni herkes tanırdı. Nasıl biri olduğumu bilirlerdi.

"Kusura bakma bir işim varda, sonra bir ara buluşup daha iyi tanışsak olur mu? "

Benim yerime Oğuz kafasını salladı ve "Olur Meltem'ciğim" dedi. Meltem'in Oğuz'a öyle bir bakışı vardı ki haykırmamak için kendimi zor tuttum.

Bana bakarak " Telefonunu versene ." dedi, cebimden çıkarttığım tuşlu telefonumu ona verdim. Şaşkınca baktı. Bu telefonu ilk gördüğümde bende böyle olmuştum. Anneannemin eski telefonumu bana kakalamışlardı, okul da kavga çıkardım diye. Hayır anlamıyorum ne var kavga çıkarmakta da? Bana bu eski telefonu kakaladılar.

Düşünün anneannemin bile akıllı telefonu var ama benim yok. İt arkadaşlarım bununla çok dalga geçmişlerdi. Meltem telefonumda bir şeyler yapıp geri bana verdi , baktığımda numarasını kaydettiğini gördüm. İnşallah kendini kaydederken rehberimi görmemiştir.

Yoksa bittim demekti. Genelde herkesi ismiyle değilde lakaplarıyla kaydederdim. Mesela Oğuz'u Oç Ozişkom diye, Remzi'yi Gay Remziti diye kaydetmiştim. Elini sallayıp yanımızdan ayrıldı. Meltem'in gitmesiyle Oğuz bacaklarıma vatoz balığı gibi yapıştı.

"Miray'cığım, canım arkadaşım Meltem'in numarasını bana da verir misin?"

Dudağını sarkıtıp küçük çocuklar gibi bana bakmaya başladı. Pışşık yapıp bisikletime doğru yürümeye başlayacakken Oğuz'un bacaklarımı bırakmadığını fark ettim. Yalvaran ses tonuyla " İstediğin her şeyi yaparım bak. Şuraya çök üzerine oturacağım eve kadar götür de götürürüm kızım. "

Yüzüme kocaman gülümsememi yerleşirdim. "İki hafta benim yerime Mahmut Abi'nin yanında çalışmanı istesem dahi mi ?"

Başını istemeyerek istemeyerek salladı." Tamam , ama sende verceksin."

"Tamam lan sözüm söz. Ama sende yapacaksın yoksa kıza telefonumu karıştırırken almış derim. Şimdi ver telefonunu!" Maalesef Meltem koskocaman iki hafta yan gelip yatcam. Oğuz cebimden telefonunu çıkartıp elime verdi. İşte böyle akıllı ol. Meltem'in numarasını bulup Oğuz'un telefonuna kaydettim.
Bisikletlerimize binecekken Oğuz heyecanla " Taş gibi kızdı be Miray" dedi .

Tatil SürpriziWhere stories live. Discover now