14. Bölüm

7.8K 679 24
                                    

Çok bekletmedim umarım...😇😇

Ateş Parçası final olduğu için bölüm yazmam gereken tek kitap Efsun, artık daha sık bölüm atmaya çalışacağım, keyifli okumalar..

******************************

Leo büyük ahşap kapıyı ağır bir şekilde açarken Efsun bacaklarındaki titremenin onun yürümesine olanak verememesinden korktu. Titreyen ellerini birbirine kenetlerken bakışları sadece, başındaki başlıktan dolayı görebildiği taş zemindeydi.

"Gidelim." Leo koluna dokunduğunda irkilse de başını sallayarak onunla birlikte hafif aralanmış kapıdan dışarı çıktı. O çıkar çıkmaz Leo tekrar kapıya kilit vururken Efsun' un bakış açısına aşağıya doğru inen büyük merdivenler takıldı. Bedenini saran heyecan ile oradan yuvarlanmamayı umdu.

"Ne yapacağız aşağıda?" diye sordu başını bir adım arkasında duran adama çevirirken. Yüzü görünmediği için şükretti.

"Merdivenlerin sonunda sağa dönerek büyük salona giden koridora giriş yapacaksın. Hizmet edenlerden olduğun için dikkat çekmeyeceksin. Koridorda herhangi bir yere sapmadan dümdüz ilerleyince büyük salona açılan kapıya varacaksın."

"Sen yanımda olmayacak mısın?" dedi korku dolu bir sesle. Bilmediği bir yerde tek başına olacağını bilmek kalbini korkuyla dolduruyordu.

Leo, Efsun görmese bile başını salladı olumsuzca. "Seninle olamam." dedi düz bir sesle, olamazdı çünkü.

"Tek başıma yapamam." Sesi fazlasıyla çaresiz çıkmıştı Efsun' un. Yönünü bulamadığı bir ormandı burası, yalnız ve kimsesizdi.

"Böyle konuşma, kendine güven ve içindeki güce sarıl. Eğer dediklerimi yaparsan hiçbir sorun çıkmadan bu geceyi atlatırız. Beni anlıyor musun?"

Efsun bir kez daha salladı başını. "Anlıyorum" dedi çaresizce. Gitmek istiyordu buradan, gitmek ve bir daha dönmemek. Hâlâ kötü bir rüyanın içinde gibiydi.

Leo keskin duyuları ile yakınlarda olabilecek bir tehlikeyi sezmeye çalışarak gözlerini etrafta gezdirip Efsun' a döndü. "Büyük salondan içeri girdiğinde sola döneceksin Efsun, unutma koridor için sağa salona girdiğinde sola döneceksin. Sola dönüp yürümeye başladığında görüş açına uzun bir masa girecek ve masanın üzerindeki küçük tepsiler. O tepsilerden birini alıp masayı takip et ve masanın bittiği yerde en arka sıraya geç. Yapman gereken tek şey bunlar Efsun. Yapabilir misin?"

Karmakarışık olan zihni ile başını sağa sola salladı Efsun, her şey birbirine girmişti zihninde. Masa, salon, merdivenler, tepsi...her şey. "Kafam karıştı." derken fazlasıyla tedirgin çıkmıştı sesi. Yanlış bir şey yapmaktan korkuyordu.

Leo anlayışlı bir şekilde başını sallayarak az önce anlattıklarını tek tek tekrar anlattı Efsun' a. Önden Leo inerken hemen arkasından onu takip eden Efsun bir yandan heyecan ve korkuyla atan kalbini sakinleştirmeye çalışırken bir yandan da üzerindeki pelerinin eteklerine basıp bir panda gibi yuvarlanmamak için büyük  bir çaba harcıyordu.

Merdivenlerin sonuna geldiklerini hemen önünde yürüyen Leo' nun adımlarını hızlandırarak gözden kaybolması ile anlamıştı. Bir an, çok kısa bir an adımlarını durduran Efsun derin nefesler alıp bedenini kontrol etmeye çalışarak seri adımlarla son basamakları inip sağa döndü.

EFSUN (Tamamlandı)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن