Tanıtım

32.5K 820 93
                                    

Merhaba. Ben Efsun, Efsun Çilekeş. Yaklaşık 23 yıl önce, Ankara' nın oldukça sert geçen bir kış gecesinde, bir yetimhanenin kapısına bırakılmışım. Bırakmak için yaz ayını bekleselermiş keşke, 1 hafta ateşler içinde yanmışım. Ya o gece beni daha geç bulsalardı, ya dünya benim gibi muhteşem bir insandan(!) mahrum kalsaydı. Neyse konumuza geri dönelim.

Sorun şu ki ben normal biri değilim, yetimhaneye beni kim bıraktı bilinmiyor, o gece yetimhaneye gelen tüm yollarda kameralar nedense çalışmamış. Çok garip değil mi? Keşke gariplikler bununla bitse.

Adımı yetimhane müdürümüz Nermin anne koymuş, tabi neden bana Efsun adını verdiğini büyüdükçe anladım. Diğer çocuklara göre çok daha erken konuşmaya, yürümeye, okumaya ve yazmaya başladım. Nermin anne beni asla yanından ayırmadığı için diğer çocuklar tarafından dışlandığım çok oldu. Bir kişi hariç tabi, o benim en iyi dostum, tek sırdaşım.

Bazen insanlar yetimhaneye gelir ve içimizden bir kişiyi alıp götürürlerdi. Ben bunu asla yaşamadım, çünkü o zamanlarda Nermin anne beni yatakhaneden çıkarmazdı. Yaşım büyüdükçe kendimdeki  değişimlerin farkına vardım. Bazı şeyleri sadece istemekle yapabiliyordum. Tabi küçükken sadece bazı cisimleri bir yerden bir yere götürmekle yetiniyordum. Gücümün sınırları hakkında hiçbir fikrim yok, kim olduğum ya da ne olduğum hakkında da hiçbir fikrim yok. Zamanında çok araştırsamda elime geçen koca bir boşluktu. Ne bir kayıt, ne bir belge, ne de bir görüntü.

Yıllar geçtikçe artık kim ya da ne olduğumla ilgilenmeyi bıraktım, çünkü sahip olduğum güçler hayatımı fazlasıyla kolaylaştırıyordu. Gerçek olmasada bana annesizliğimi hatırlatmayan Nermin annem var, tuvalette elimi kullanmadan suyu açtığımı görünce tüm yurdu ayağa kaldırıp bana büyücü diyen, daha sonra kimseyi inandıramayıp dışlandıktan sonra benimde tehdit ederek yanımda tuttuğum ancak uzun yıllardır en iyi dostum olan Sevgi var. Gerçi bazen beni ve  güçlerimi  fazlasıyla kullandığını düşünsemde o benim için başka. Beni olduğum gibi kabul eden 2 kişiden biriydi.

Ve ben Efsun Çilekeş, soyadımın  hakkını verircesine çektiğim çileleri sizinle paylaşmaya geliyorum.

*********************************

Evet, hazır mıyız?

Hiç aklımda olmadığı halde biraz fantastik bir kitap olacak. Çoğu kitapta olduğu gibi asıl kızımız bir okula ya da başka bir evrene falan geçmeyecek. Oldukça eğlenceli bir kişilik Efsun Çilekeş😄

Kurgu henüz tam olarak hazır değil çünkü bir anda oluşan bir şey. Ancak ortaya güzel bir şey çıkacağına eminim.

Tanıtım hakkında ne düşünüyorsunuz?

Peki ya Efsun hakkında?

Bölümler Ateş Parçası adlı kitabımın finaline yakın bir tarihte gelecek. O zamana kadar kendinize iyi bakın.🙋

EFSUN (Tamamlandı)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora