Třiatřicátá kapitola - Smrt dostane každého

2K 106 9
                                    

,,V kolik se přemístíme?" zeptal se Blaise Zabini Kingsleyho Pastorka, který stal v čele Řádu. Pastorek se obrátil a s mírnými obavami v očích odvětil: ,,Až dostaneme znamení od někoho z Bradavic."

Po své romantické chvilce se Blaise a Ginny přemístili a začali shánět Fénixův řád. Panovalo ovšem mezi nimi zvláštní ticho a energie - jiskřilo to mezi nimi, ale zároveň s každým nechtěným dotekem zčervenali a nevěděli, jak se chovat a co dělat. 

Ginny se cítila provinile. A není divu, vždyť podvedla Harryho! Jenže nebylo to tak, že by už Harryho nemilovala, ale odcizili se. Nebylo to mezi nimi stejné, jako kdysi.

S Blaisem jí bylo dobře, cítila se šťastně a uvolněně, ale oba dobře věděli, že to nemá budoucnost. Nebyli si souzeni. 

A navíc, pomyslela si Ginny, když se ozval signál od jejího nejmladšího bratra a oni se měli přemístit, kdo ví, jak tahle bitva dopadne. Nakonec smrt dostane každého. 

...

Ve chvíli, kdy se Draco s Hermionou vraceli z komnaty s baziliščím zubem, už školou propukl všeobecný chaos; Harrymu a ostatním se zatím podařilo nějakým způsobem vyhnat smrtijedy z hradu, získat Bradavice a dokonce už tady byl i zbytek Fénixova řádu čítaje přes dvacet členů včetně jejich přátel Ginny, Blaise, Freda a George. 

Hermiona udýchaně doběhla k přátelům stojícími v rohu a přemýšlejícími nad vývojem bitvy. ,,Máme baziliškův zub!" vykřikla a vytáhla jej z kabely. Všimla si, že dorazila i Ginny se Zabinim. ,,Ginny!" zakřičela znovu a vrhla se své kamarádce kolem krku. S větším klidem pak také objala Blaise Zabiniho a zpozorovala, že se mezi nimi něco stalo. Bude se na to muset zeptat Ginny později, teď neměli čas. 

,,Jaký je plán, Pottere?" zeptala se profesorka McGonnagalová.

Harry se už nadechoval, když ho přerušil Snape. ,,Já, Potter a pan Weasley půjdeme hledat diadém Roweny  z Havraspáru, protože byl Potter zatím k ničemu a ještě jsme ho nenašli, a ostatní vám budou pomáhat s obranou a přípravami."

Všichni přitakali, a jak Snape řekl, tak se i stalo. Jen co Severus, Harry a Ron odešli, se stalo ale něco nečekaného, vyslovila Pansy jednu otázku, která zděsila všechny přítomné. ,,Kde je Karol s Emily?"

...

Smrtijedi v čele s Lordem Voldemortem stáli na vrcholku kopce blízko Bradavic a sledovali, jak se kolem pozemků a samotného hradu tvořil ochranný štít. Dokonce byli schopni vidět bílou kštici vlasů, která pomáhala tento štít vytvářet.

,,Nějak vám selhala výchova, Luciusi," pochechtávali se ostatní smrtijedi, hlavně Antonín Dolohov. 

Emily si myslela, že Voldemorta a všechny smrtijedy nemůže už nenávidět více. Nejenže ona samotná měla na rukou pouta, ale také protože Karol drželi v kleci, jako nějaké zvíře. 

Po několika minutách ticha promluvil samotný Voldemort. ,,Nedají si říct a nedají," povzdechl si Pán Zla a jediným mávnutím ruky přikázal smrtijedům, ať začnou štít ničit. 

Bitva oficiálně začala. 

Slova autora:

Napsala jsem novou kapitolu, stal se zázrak, já vím. Doufám, že se vám vývoj příběhu stále líbí, aktivita docela upadá, ale snad s dokončením příběhu aktivita opět vzroste. 

Děkuji za veškerou podporu, votes a komentáře. Už se blížíme do konce...

Za moji kolej Where stories live. Discover now