Desátá kapitola - Krása střídá nádheru

3.8K 199 15
                                    

Čím více se blížila osmá hodina, tím více byla Hermiona nervózní. Možná už byla připravená, oblečená ve svých nádherných rudých šatech, ale pořád se tak necítila. Myslela si, že nedokáže opustit ložnici a sejít za Sebastianem, který ji měl čekat ve Vstupní síni.

,,Hermionooo, pojď už," zaskučela Ginny, ,,vždyť jsi krásná, Sebastian z tebe nespustí oči."

A tak se stalo, že Hermiona našla svou ztracenou nebelvírskou odvahu a opustila jámu lvovou.

Před obrazem už stáli Harry, Ron, Levandule, Neville a Lenka a čekali, až Ginny s Grangerovou přijdou. Jakmile se obraz odklopil a jako první vyšla Ginny, Harry na ni mohl oči nechat. A právem. Ginny vypadala stejně kouzelně, ne-li ještě více než Hermiona.

Rudovlásku následovala její kamarádka, která se dočkala podobné reakce. Dokonce i Ronovi klesla brada. ,,Páni Hermiono, sluší ti to." Řekl Ron a tím překvapil úplně všechny.

Hermiona se rozzářila a nabitá novým sebevědomím vyrazila směrem ke Vstupní síni.

···

,,Hej kámo, otoč se!" sykl Zabini. Draco, jenž stál otráveně vedle Zabiniho, Dapné, Astorie a Pansy, se jako na povel otočil. A to, co uviděl, mu vyrazilo dech. Po schodech kráčela ona nebelvírská sebranka s Hermionou Grangerovou v čele. Její vlasy, které v ladných loknách spadaly podél ramen, a karmínově rudé šaty vypadaly úžasně. Ona vypadala úžasně, jako nebelvírská princezna.

,,Páni!" vydechl potichu Draco. Hermiona mu věnovala jeden z těch pohledů vidíš, dokážu být holka a pokračovala ke svému doprovodu, tedy k tomu mrzimorci. Ten na ni mohl oči nechat, tedy spíše na jejim dekoltu.

Malfoy ucítil zvláštní pocit v břiše. Že by snad žárlil? Že by žárlil na tu kudrnatou čarodějku, která ho neskutečně otravovala, ale taky ho nějakým způsobem přitahovala. Vždyť ty její otrávné kecy a připomínky byly tak moc sexy, byl by blázen, kdyby řekl, že ne.

Jen co odbila osmá hodina, všichni studenti se nahrnuli do Velké síně. Chlapci stáli a hrdě sledovali své partnerky a sotva dovolili se na ně někomu jenom podívat.

Popravdě i Draco musel uznat, že Astoria, Pansy a Daphné vypadaly úžasně. Jenže na Hermionu neměly, to nikdo.

Jen co se ples pořádně rozjel a Malfoy si poraženě sedl a Astoria utekla za nějakým zmijozelem, si pořádně Grangerovou prohlédl. Byla jako jedna z mála na tanečním parketu, ruce obmotané kolem krku toho kre-ehm, mrzimorce. Kolem nich tančil už jen Weasley a Levandule a zrzka s Blaisem.

,,Cože?" řekl si pro sebe Draco a pohled mu uklouzl zpět na jeho kamaráda. Vážně tančil Zabini s Weasleyovou a něco ji šeptal? To je mu jako jeho život milý a chce se nechat zabit chlapcem, který přežil?

Zmiňovaný nebelvír seděl na židli pár stolů od Malfoye a očima propaloval Zabiniho záda. Možná už spolu nebyli tak moc ve při, ale pořád nebyli kamarádi a zrovna třikrát se mu nelíbilo, jak měl své špinavé pracky na jeho Ginny.

Když písnička dohrála, se stalo něco, co Harryho, Draca a dokonce i zamilovaně vypadající Hermionu úplně rozhodilo. Ginny se na Harryho ani nepodívala a utekla se Zabinim z Velké síně.

Kdyby jen tak věděli, že to celou dobu mysleli dobře a střádali další kus plánu, jak Hermionu a Draca dát dohromady.

···

Bylo kolem půl třetí ráno, když se do nebelvírské dívčí ložnice otevřely dveře a někdo vstoupil, no spíše vpadl, dovnitř.

Dívka si nesla své boty v ruce a zřejmě posilněna kapkou alkoholu nevěděla, kde se zrovna nachází, jelikož zakopla za topení uprostřed místnosti a tím probudila zrzku, spící v posteli vedle té její.

Ginny jen nastražila uši. Moc dobře věděla, že se teprve teď vrátila Hermiona. Navíc jí to i potvrdilo žuchnutí na postel a následné zasyčení. Je to tady.

Hermiona se narovnala a zatřepala hlavou. Zase si lehla na dopis. Určitě to byl dopis od jejího obdivovatele. Vzala obálku do ruky a snažila se ji otevřít. Jenže díky alkoholu v krvi se jí to ne a ne dařilo otevřít a tak to vzdala a hodila dopis na podlahu a spokojeně se zachumlala do peřin.

,,Chudák holka," pomyslela si Ginny. ,,Ani neví, o co přišla."

A měla pravdu. Grangerová totiž neměla ani páru, že se v obálce nachází hádanka, která by ji mohla pomoct rozlousknout celou záhadu.

Slova autora:

Ahojky,
měla jsem teď toho ve škole strašně hodně a vůbec jsem nestíhala přidávat nové kapitoly. Zítra vyjde ještě jedna, budu se ji snažit napsat dneska během sledování Kamene mudrců. Budete se dneska koukat? Ve 20:20 na Nově!

Za moji kolej Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu